Irodaszerek és iskola

Plakátokat vagy promóciós anyagokat kell nyomtatnia? Tippünk az Ön számára!

A3-as formátumú plakát vagy különféle promóciós anyag otthon történő kinyomtatása manapság nem jelent problémát. Csak egy megfelelő A3 nyomtatóra, minőségi papírra és színes patronra van szüksége. Ha ehhez egy megfelelő szerkesztőprogramot választ, az eredmény meglepő lehet, amely miatt  nem kell szégyenkeznie. Szó szerint bárki képes plakátokat nyomtatni olyan szinten, mint egy profi fotóstúdióban.

A nagy formátumú A3 nyomtató megfelelő megoldás szegély nélküli fényképek és plakátok nyomtatására. Számos nagyszerű eszköz létezik a piacon, ahol nagyon szép posztereket és különféle reklám- vagy promóciós anyagokat nyomtathat. A nagy formátumú nyomtató olyan nyomtató, amely nagyobb formátumot képes nyomtatni, mint a klasszikus A4-es. Valójában ezek olyan eszközök, amelyek legalább A3 formátumú és annál nagyobb nyomtatást támogatnak.

A széles formátumú nyomtatók közül, amelyek szegély nélküli fotónyomtatást kínálnak, a legnépszerűbbek a következők:

 

A3 háztartási nyomtató

Epson L1800

A hat színű tintasugaras nyomtató modellje A3-ig terjedő formátumú nyomtatáshoz az Epson L1800 otthoni vagy kis irodai használatra alkalmas. A nagykapacitású tintatartályokat használ,akkor ez a színes és fotónyomtatás költségeinek csökkentéséhez vezet. Kompakt méretei révén kisebb helyre is beilleszthető.

Eredeti 70 ml-es patron az Epson L1800 nyomtatóhoz

Ha további eurót szeretne megtakarítani, akkor gazdaságilag előnyösebb a 100 ml-es alternatív utántöltőket  használni.

Alternatív megoldásként 100 ml-es patronok az Epson L1800 nyomtatóhoz

 

A3 nyomtató kis és közepes munkacsoportoknak

Epson WorkForce Pro WF-8010DW

 

Ez az A3 + színes nyomtató kis- és közepes méretű vállalkozások számára alkalmas, amelyeknek a nyomtatási sebesség révén, magas színvonalú nyomtatás mellett csökkenteniük kell a költségeket és növelniük kell a termelékenységet. Akár vállalati plakátok, akár promóciós anyagok, az Epson WorkForce Pro WF-8010DW jó választás, ha jó ár-érték arányt keres. Előny a könnyen cserélhető, nagy kapacitású DURABrite Pro tintapatronok és Ethernet vagy Wi-Fi kapcsolat a vállalati hálózathoz. Az eredeti, kiváló minőségű patronok közvetlenül a gyártótól az Epson, 1500 oldal kapacitással a 14 ml-es patronokhoz és 4000 oldal a 39 ml-es verzióhoz megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.

Eredeti 14 ml-es patron az Epson WorkForce Pro WF-8010DW nyomtatóhoz

Eredeti 39 ml-es patron az Epson WorkForce Pro WF-8010DW nyomtatóhoz

 

A3 nyomtató nagy kapacitású nyomtatáshoz

HP LaserJet Enterprise 700 M712dn

 

A fekete-fehér plakátok és promóciós anyagok nagy mennyiségben történő nyomtatásához vállalati környezetben a fekete-fehér A3-as lézernyomtató, a HP LaserJet Enterprise 700M712dn szintén jó megoldás.

Eredeti lézer toner, 10 000 oldal kapacitással Eredeti lézer toner, 17 500 oldal kapacitással

A költségek csökkentése érdekében olcsóbb árakat is igénybe vehet , ha alternatív tonereket vásárol és megőrzi a nyomtatás magas színvonalát és az összes nemzetközi szabványt.

Alternatív lézer toner, 10 000 oldal kapacitással Alternatív lézer toner, 17 500 oldal kapacitással

Tippek az Ön számára

Még a legjobb nyomtató sem garantálja a minőségi plakát nyomtatását. Ebben nagy szerepet játszik a nyomtatás előtti beállítás, a papír minősége és a nyomtató színei. A kiváló minőségű fényes fotópapírok alkalmasak a fényképek nyomtatására. A plakátnyomtatás legméretesebb formátuma az A3, amelyet a legtöbb nyomtató támogat. A végső eredményt befolyásoló másik tényező a használni kívánt fénykép vagy kép felbontása. A kiváló minőségű fotónyomtatáshoz legalább 300 DPI felbontású képre van szüksége, azaz 300 pont / hüvelyk (2,54 cm).

 

Mit kell tudni a DPI-ről

A felbontásnál figyelembe kell venni a nyomattól való távolságot és ennek megfelelően beállítjuk a felbontást. Poszterekhez és fényképekhez, A3-as formátumú promóciós anyagokhoz, akár 50 méter távolságú megfigyelésig, 300 dpi felbontás megfelelő. A nagyobb plakátokra, amelyeket 1 m távolságra nézünk A1 formátumban, 150 dpi felbontás elegendő.

 

Igazi színvisszaadás, nélküle nem megy

A nyomtató kiváló minőségű színes patronjai és tonerjei valódi színeket adnak a poszternek. Ha a fényképekből készített plakátot választja, ez nagy előny a legreálisabb színek megtartására. Ha saját plakáttervezetet készít egy grafikus program segítségével, jó fogadni a tervezés eredetiségére és finomhangolására, nem csak a megfelelő betűtípusokkal, hanem a színekkel is.

 

Legyen eredeti

Ha posztert nyomtat, hogy figyelmeztessen egy eseményre, vagy reklámozza vállalkozását, fogadjon az eredetiségre és az érdeklődésre vonatkozó tartalomra. Ne próbálja meg nagy mennyiségű szöveggel kitölteni a plakátot, hanem válasszon egy megfelelő szlogent, érdekes képet vagy eredeti logót. Adjon elsőbbséget az Ön által kínált információknak, és adja meg a megfelelő betűméretet. Néha a kevesebb többet jelent, és lehet, hogy a túl sok szín nem megfelelő. Fogadjon a kapcsolódó színekre, vagy olyanra, amely eltérő és vonzza a figyelmet.

 

Hát ezt ne

Plakát készítésekor próbáljon megbizonyosodni arról, hogy minden anyag, fénykép és kép megfelelő minőségű-e az adott nyomtatási formátumhoz. Kerülje a képek és fényképek nyújtását az eredetitől nagyobb méretben.

Másképp is lehet

Ha otthon van normál A4-es nyomtatója, akkor nem kell kétségbeesnie. A megfelelő szoftverrel posztert készíthet egy ilyen eszközről. A nyomtató közvetlenül a beállításokban lévő támogatási programjának segítségével, vagy az ingyenes programnak köszönhetően néhány lépésben nyomtathat nyomtatást. Ez egy poszter beállítási funkció vagy csempenyomtatás. Ossza fel a képet vagy a fényképet több A4-es oldalra, beállítja a margókat, majd kinyomtatja a plakát egyes részeit.