Irodaszerek és iskola

Polaroid stílusú fényképek nyomtatása klasszikus színes nyomtatón

A vakáció ideje az élmények fotókon való megörökítésének az ideje is. Az emlékek megőrzése érdekében az emberek szokása, hogy fényképeket nyomtatatnak  ki, és nem elégszenek meg csak a digitális formátummal. A nyaraláskor ennek a legkedveltebb formája az instant fotók, amiket szépen felragaszthat valahova az irodában vagy otthoni irodában. Mivel az azonnali fényképeket a kisebb méret és főleg az öntapadó hátoldal jellemzi, sok ilyen nyaralási kép elfér egy közös faliújságon. Mi a teendő, ha nincs Polaroid vagy más azonnali nyomtatóeszköz? Tisztában vagyunk vele, hogy a Polaroidról készült gyors pillanatképnek megvan a maga varázsa, de ha a képeket a kollégáknak szánja a munkahelyén, akkor nem kell, hogy fogalmuk legyen arról, hogyan készítette el azokat.

 

Ehhez szükség van egy okostelefonra, amelyen nyaralási felvételeket készíthet, színes nyomtatóra és fotópapírra. Felfedeztünk egy nagyszerű fotópapírt a HP vállalattól, amelyet az üzletekben találhat meg a HP Social Media Snapshots néven. Első pillantásra ez a 10 x 13 cm-es fényes vagy félfényes fotópapír nem különbözik  a hagyományos jó minőségű fotópapíroktól. Valójában csak egy tulajdonságban különbözik, ez pedig az öntapadó hátlap. És ez a termék legnagyobb előnye is. A kinyomtatott fényképet bárhová felragaszthatja. Ugyanúgy, mint a Polaroid vagy más azonnali fényképeket is. Egyes felületekről akár le is hámozható, máshol újra felragasztható. Természetesen ez nem érvényes, ha a fényképet papírra vagy vinil felületre ragasztja.

 

A fotópapír csomagolásán egy ajánlást olvashat, hogy a HP Social Media Snapshots alkalmazással együtt ajánlott használni. Ingyenesen letöltheti a Google Play vagy az App Store áruházból. Az AppStore amerikai verziójából kellett letöltenünk iOS-re. A letöltés után kiválaszthatja, hogy honnan kívánja kinyomtatni a fényképeket. A közvetlenül az okostelefonon található képgaléria mellett a következők közül választhat: Facebook, Instagram és Flickr. Miután bejelentkezett a fiókjába, hozzáférhet fényképeihez. Most már nincs más dolga, mint tetszés szerint szerkeszteni a nyaralási képeket vagy egyéb pillanatfelvételeket. Az alkalmazásban címkéket adhat hozzá, különböző sablonokat választhat ki stb. A szerkesztett fotót mentheti, megoszthatja és természetesen kinyomtathatja. Ezután csak csatlakoztassa a nyomtatót, és nyomtassa ki a fényképet. Ezután ragasszuk fel a megfelelő helyre.

 

A HP Social Media Snapshots fotópapír csomagja 25 db 10 x 13 cm formátumú, 256 g/m2 tömegű, fényes vagy lágy fényű öntapadó fotópapírt tartalmaz. A fotópapírok kompatibilisek a tintasugaras nyomtatókkal. Az ára 10 € körül van. Ha van bármilyen más színes tintasugaras nyomtatója (canon, epson, lexmark, brother...), kinyomtathat ünnepi öntapadó "ala Polaroid" pillanatfelvételeket magasfényű öntapadó fotópapírral, klasszikus A4-es formátumban. Tervezzen több kisebb méretű fényképet egy fotópapírra, melyeket nyomtatás után egyszerűen kivághat. Tehát ez a tippünk a Polaroid felszerelés nélküli „Polaroid nyaralási fotóihoz”.