Irodaszerek és iskola

PrinCube

Eredeti mini nyomtató

Azok a projektek, amelyek az Indiegogo közösségi finanszírozási kampánynak köszönhetően napvilágra kerülnek, gyakran merész, eredeti darabok. Egyesek nagyon gyorsan eltűnnek, de vannak olyanok is, amelyek esélyei az előrendelések egy sorozatán kívül az értékesítési piacra jutásban is nagyok. Minket elsősorban a nyomdaipar új technológiái és termékei, valamint minden ehhez kapcsolódó dolgok érdekelnek. Az Indiegogo weboldalán nagyon sok nyomtatót talál, akár klasszikus, hordozható, akár 3D-s eszközöket. A sikeresebb projektek közül egy nagyon érdekes mini nyomtatót választottunk, amely hasonlít egy rendes irodai bélyegzőhöz. A PrinCube nevű projekt az indítója TheGodThing startupnak. A kampány folyamán 4 353 585 eurót (a jelenlegi összeg Indiegogóban) gyűjtöttek be, és a nyomtatót kb. 29 886 jelentkező előrendelte. A legfrissebb információk azt mutatják, hogy a termék már gyártási szakaszban van, és az első darabok az ügyfelekhez kerülnek.

 

Nyomtató vagy bélyegző

A PrinCube zsebnyomtató kialakítása és mérete erősen hasonlít egy modern irodai bélyegzőre. 72 x 51 x 68 mm méretben a legkisebb funkcionális nyomtatónak nevezhetjük. A mini eszközben beépített 900 mAh-os elem található. Tartóssága körülbelül 6 óra nyomtatás. A nyomtatónak készenléti állapotban csaknem egy éven keresztül kell működnie. Körülbelül 2 órát vesz igénybe az akkumulátor feltöltése (a 100% -os teljes lemerüléstől). A kialakítás minimalista, egyetlen gombbal a tetején. A nyomtató szilárd műanyagból készült, fényes fehér kombinációban, amely a kis eszköz szinte az egész testét és az átlátszó műanyag elejét lefedi. Kényelmesen nyitható 1 x színes tintapatron behelyezéséhez. A hátsó részén van egy C típusú USB port a kábel csatlakoztatásához. Az egész készülék súlya mindössze 110 gramm.

 

foto: indiegogo.com

A nyomtatási támogatás nem csak a papírra szól

A PrinCube nyomtató 1200 dpi felbontással képes nyomtatni. A nyomtatáshoz egy háromszínű színes patront használ. A PrinCube támogatja a normál festék vagy gél alapú tintát. Vízálló, hosszú élettartamú és speciális felületekre is nyomtatható, mint például üveg, fém, műanyag, fa és akár az emberi bőr. Bizonyos értelemben helyettesítheti a tetoválást. Az anyag felülete, amelyre nyomtatunk, lehet érdes is. A nyomtató különféle promóciós vagy ajándék tárgyakat nyomtathat. A kazettánkénti hozam körülbelül 415 teljes A4-es oldalhoz hasonló nyomtatási mennyiség.

Normál tintával a mosható tárgyakra történő nyomtatás addig tart ki, amíg meg nem mossa vagy vízbe nem áztatja a felületet. Ezért az ilyen tárgyakhoz ajánlott állandó festékkel kell nyomtatni, eco-oldószeres gélfestékkel. Lehetséges egy megfelelő átlátszó lakk használata a nyomtatás jobb rögzítéséhez.

A maximális nyomtatási magasság 14,29 mm (0,5625 "). Nyomtatásonként 1,3 m (4,26 láb) sebességgel képes nyomtatni. Többsoros nyomtatási módban akár 3 méterre is képes nyomtatni. Ha nagyobb mintát szeretne kinyomtatni, felhasználhatja több sor létrehozására a csomagban szereplő vonalzó segítségével.

 

     

foto: indiegogo.com

Wi-Fi kapcsolat

A PrinCube támogatja az USB-C kábel és a Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolatot. Csak töltse le a PrintCube nevű alkalmazást, amely az AppStore-ban található az iOS 10.0-es vagy újabb verziójú mobil eszközökhöz, valamint a Google Playen az Android 5.0-ös vagy újabb verziójú mobileszközökhöz.

 

A PrinCube nyomtató előnyei és hátrányai

Mivel ez továbbra is korlátozott mennyiségű termelés, a gyártási ár magasabb. Itt az előny abban van, hogy az előrendelésekben szereplő ár alacsonyabb, mint a kampány befejezése után. A nyomtató színesen nyomtat, de nem támogatja a fehér nyomtatást. A patronok ára magasabb, mint a hagyományos tintasugaras nyomtatókhoz használt standard patronok ára.

Ennek előnyei az eredeti miniatűr méret, a kényelmes egy kattintásos művelet és a saját sablonok létrehozása az alkalmazásban. Van még Wi-Fi kapcsolat, C típusú USB-csatlakozó, egyszerű patroncsere és tisztességes akkumulátor-élettartam. A legnagyobb pluszként a hordozók széles skáláját látjuk, különféle felületekkel, amelyekre lehet nyomtatni.

Az Indiegogo kampány segítségével több induló vállalkozásnak is sikerült áttörnie egy jó ötlettel a nyomtatás területén. Jó ötlet, elég nagy számú projekt-támogató és a termelés megkezdéséhez szükséges összeg növelése továbbra is csak egy lépés. Ezek a projektek gyakran kevesebb darabszámmal készülnek elő, és az idő múlásával elhanyagolják a támogatást. Ennek ellenére a legkisebb színes nyomtatónak nagy esélye van a sikerre. Az első vásárlóknak már otthon van nyomtatójuk, és meglátjuk, hogyan reagálnak erre a termékre. Folytatjuk a termék figyelemmel kísérését és más érdekes nyomtatók keresését, amelyek tömegfinanszírozási kampánnyal kezdődnek.