Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

RICOH

A nyomtatót gyártó vállalatok története

A vállalatok listáján, amelyek nyomtatókat  gyártanak, szerepel a japán multinacionális vállalat, a RICOH Ltd. is. Hosszú múltra tekint vissza és a RICOH márka nemcsak a kiváló minőséggel, hanem számos díjjal is társul, amelyeket a cég kapott. 1936 februárjában alapították Riken Senzitized Paper néven (Riken Kankoshi Kabushiki Gaisha). A RICOH központja Tokióban található. Globális vállalatként irodái vannak szerte a világban, Európát is beleértve. A japán vállalat digitális, multifunkcionális irodai berendezések és berendezésekkel kapcsolatos szolgáltatások széles választékát kínálja. A lézernyomtatók, másolók, faxok mellett fényképezőgépek, projektorok és interaktív táblák gyártója. Kifinomult, egységes Ricoh kommunikációs rendszert kínál a vállalati videokonferenciákhoz, amely audio, video, dokumentumokat és egyéb médiumokat tartalmaz.

 

Ricohflex III fényképezőgép (1950)

A RICOH volt az első olyan vállalat Japánban, amely bevezette a fényképezőgépek  szállítószalagon való gyártását. Így többszörösen is képes volt növelni a gyártási kapacitást, és a szalaggyártás sikeres bevezetése után csökkenteni a Ricohflex III modell eszközeinek az árát. Ez a modell fényűző kialakításának és vonzó árának köszönhetően nagyon népszerűvé vált a japán vásárlók körében.

foto: Ricoh.com

 

Másológépek és automatikus fényképezőgépek

1955-ben a RICOH elindította első Ricopy 101 irodai fénymásolóját a piacon, amely az 1950-es évek végén nagyon népszerű dokumentummásoló-termék lett.

1962-ben befejeződött a papírgyár építése, amely szenzibilizált papír előállítására szolgált.  Ugyanebben az évben elkészült az Ohmori irodaberendezéseket gyártó üzem egy kutatóközponttal együtt. A RICOH erős fejlesztési alapot épített fel a kameragyártás, ofszet nyomtatók és adatkezelõ rendszerek üzleti területeinek kiterjesztésére.

A RICOH 1960-ban mutatta be az első RICOH Auto 35 automatikus fényképezőgépét. Két évvel később, 1962-ben, a továbbfejlesztett RICOH AutoHalf fényképezőgéppel jelenik meg a piacon - teljesen automatikus modell félkerettel, automatikus expozícióval, fókuszálással és filmtekeréssel ellátva. Abban az időben egy kompakt cigaretta doboz méretű automatikus fényképező volt, amely nagy sikert aratott. 1963-ban a vállalat átnevezte magát Riken Optical Co., Ltd. névről, amelyet a Riken Senzitized Paper- tól vett át , a RICOH Company Ltd. névre hallgat mind a mai napig, új logóval.

 

Másológépek és órák gyártója

A Ricopy 101 másológép sikere után a vállalat 1965-ben mutatta be az új Ricopy BS-1 készüléket. Ez volt az első asztali fénymásoló, amely képes szó szerint bármit lemásolni, kezdve a papírral, textillel és más tárgyakkal. Nem olyan szkenner volt, mint amit ma ismerünk, és bármilyen tárgyat el lehetett helyezni a szkennelési felület helyén.

foto: Ricoh.com

Sok más társasághoz hasonlóan a RICOH is története során  részt vett az órák gyártásában. Ez a 60-70 -es évek közötti időszakban volt, amikor rövid ideig partnerséget kötött a Hamilton Watch Company-val. Az eredmény egy Ricoh Hamilton Electric karóra volt.

A RICOH  árpolitikája az 1970-es évek elején a vállalatot az Egyesült Államok piacára hozta, ahol 1970-ben létrehozott egy észak-amerikai központot, Ricoh of Amerika Inc. elnevezéssel. Ugyanebben az évben a RICOH megjelent a japán EXPO 70-es világkiállításon, amelynek helyszíne a Oszaka volt. A RICOH számára termékeinek bemutatása nagy siker volt. Sikerült több mint 7 millió látogatót vonzani a pavilonjába.

Abban az időben a RICOH már együtt dolgozott a TDK-vel (audio és video média gyártójaként) az irodai számítógép megvalósításán . 1971-ben, Ricoh 8 néven mutatták be. Nem tartott sokáig és  a cég hamarosan már az akkor nagyon népszerű faxszolgáltatások berendezésein dolgozott. A RIFAX 600S volt az első nagy sebességű irodai fax, amely mindössze 60 másodperc alatt továbbított egy A4-es dokumentumot (1 oldal). Ez a sebesség nagy fejlődés volt a 3–6 perchez képest, amit más eszközöknél sikerült megalkotni.

Még a fénymásolók területén sem állt le a vállalat és még itt is fejlesztette berendezéseit. 1975-ben jelent meg a Ricopy DT1200-al. A két különféle papíradagolóval ellátott gyors másolót kiváló minőség, stabilitás és emellett kellemes kialakítás jellemezte.

 

 

1971-ben a RICOH elindította a TQC - Teljes minőség-ellenőrzési kampányt, amely vissza tükröződött az 1975-ös díjban. A RICOH megnyerte a Deming-díjat a minőség-ellenőrzésért. Később, az 1980-as évek végén, a vállalat a Pitney - Bowes másológépek gyártására váltott. A saját márkájú másolóik és faxkészülékeik mellett másolókat gyártottak a Toshiba számára, valamint az AT&T Corporation és az Omnifax távíró- és telefonszolgáltatók számára pedig faxgépeket.

 

Nintendo - RICOH processzorral

Érdekes módon a RICOH a Nintendo szórakoztató rendszer processzorainak gyártója is volt egy ideig. Pontosabban, a videojáték-konzolokhoz a Nintendo 8 bites Ricoh 2A07 nevű mikroprocesszort készített. A Ricoh elkészítette a 2A03 processzor NTSC verziót és a Ricoh 2A07 PAL verziót, amelyeket Európában használtak.

Másolás A3 formátumban

A vállalat másik mérföldköve a Ricopy FT4060 fénymásoló volt, amely támogatta az A3 formátumú papírra való másolást. Az első tíz hónapban 100 000 példányt adtak el ebből az innovatív nagy felbontású fénymásolóból. A Ricopy FT4000 modellsorozat sikert aratott a bulgáriai nemzetközi vásáron, ahol 1983-ban aranydíjat nyert.

Az 1980-as években a RICOH az európai piacra is összpontosított. A RICOH UK Products Ltd megnyitotta gyártóvállalatát az Egyesült Királyságban. 1986-ban, a Ricoh alapításának 50. évfordulója alkalmával, Yokahamben létrehoztak egy kutatási és fejlesztési központot. Abban az időben többnyire nagy irodai berendezések jelentek meg a piacon, és 1987-ben a RICOH újabb slágert, a Ricoh Imagio 320 fénymásolót indította útjára. Megfizethető digitális fénymásoló volt, amely fejlett funkciókat is tartalmazott.

1992-ben a RICOH a barcelonai olimpia szponzora lett a Fax kategóriában. Az 1989-ben megkötött megállapodás alapján a társaság kiépítette az olimpiai faxhálózatot. A megállapodást Juan Samaranch, NOB elnök és Ricoh Hamada elnök írta alá. A RICOH tehát jelentős mértékben hozzájárult a pontosabb és gyorsabb olimpiai rendszerekhez.

 

90-es évek színekben

Az 1990-es évek elején a színes fénymásolókhoz használt szabványos technológia 4 alapvető CMYK szín (cián, bíbor, sárga és fekete) egyetlen dobba történő feldolgozását tette szükségessé egyetlen színű másolat készítéséhez. Ez az igényes folyamat körülbelül 5 percet vett igénybe egy A4-es oldal egy példányának elkészítéséhez. A RICOH alkalmat látott ebben a korlátozásban, és kifejlesztett egy négyhengeres fényreceptor-rendszert, amely négy színt képes egyenként feldolgozni, ezt a funkciót beépítették az új digitális színmodellbe. Az innovatív ARTAGE 8000 nagysebességű színes nyomtatással büszkélkedhet. Abban az időben ez volt a leggyorsabb modell, amely különféle papírtípusokat is támogatott.

A RICOH számára az 1990-es évek kihívást jelentettek a fenntartható környezetgazdálkodás és az újrahasznosítható termékek tervezése szempontjából is. 1994-ben bevezették az első újrahasznosítható fénymásolót a hulladék csökkentése érdekében, javított újrahasznosítható kialakítással. A RICOH az erőfeszítéseiért 1995-ben a Nemzetközi Kereskedelmi és Ipari Miniszteriumtól kapta a legmagasabb díjat a környezetbarát tevékenységeiért a termékek értékeléséért a Tiszta Japán Újrahasznosítási Díj 95 keretében.

 

RICOH fényképezőgépek

Az 1995-ös év mérföldkő volt a RICOH számára a digitális kamerák területén. A Ricoh DC-1 kompakt zsebtesttel és számos korszerű funkcióval rendelkezik, amelyek később szabványossá váltak. Például az audio felvétel, az adatok kiválasztása, a számítógépre történő átvitel, az egyéb alkalmazások és a média képfelvételek kifejlesztésre kerültek e modell céljainak kielégítésére.

Ricoh Imagio MF200

Az Imagio MF200 úttörő szerepet játszott az analóg modellekről a digitális modellekre való áttérésben. Jellemzője volt a kiváló nagyfelbontású digitális minőség, a másolt adatok tárolására szolgáló memória, a világon legkisebb szélességű (az A3 papírt is támogató) kompakt vázzal és a költségek csökkentésére irányuló következetes erőfeszítések révén elérhető alacsonyabb egységárak. Ezen funkciók mindegyikével az Imagio MF200 különösen népszerűvé vált a kisebb üzleti felhasználók körében. Az értékesítés színvonala megnőtt és nagy sláger lett. Az eszköz bevezetését követően a digitális szegmens volumenét tekintve a japán piacon ez több volt, mint az analóg szegmensé.

 

Új Millennium 2000 - nyomtatók

2001-ben a társaság díjat kapott a Gazdasági és Ipari Minisztériumtól az Imagio Neo 350 sorozatért az energiatakarékos technológiájú berendezésekért. A társaság intenzívebben kezdett dolgozni különféle környezetvédelmi programokon. 2006-ban a vállalat hozzájárult ehhez az újonnan kifejlesztett PxP tonerrel, amely kiváló minőségű, de lehetővé tette a rögzítést alacsony hőmérsékleten. Így hozzájárult a hő kibocsátás csökkentéséhez a termelési folyamat során. A RICOH Technológiai Központ a Nikkei Manufacturing Award 2007 elismerést nyerte el a sikeres fejlesztési folyamat reformjainak kezdeményezéséért, amelyek növelik a hatékonyságot azáltal, hogy a korábban különálló fejlesztési, tervezési és gyártás előtti részlegeket egyetlen testületbe egyesítik.

2008-ban a RICOH új típusú nyomtatót, a Ricoh PRO sorozatot mutatott be. A zászlóshajó modell a Ricoh PRO C900 volt. Nagy teljesítményű eszköz, amely A4-es formátumban 90 oldal / perc nyomtatási sebességet ért el. A nyomtató kiváló minőségben nyomtat, mind fekete-fehér, mind színes módban. Akkor volt a leggyorsabb és legerősebb modell. Egy évvel később a cég bemutatta új Imagio MP C3500RC / C2500RC sorozatú modelljeit. Ezek az eszközök voltak az elsők, amelyeket  felújított alkatrészekből is készítettek. A gyártásnál a felújított alkatrészek 80% -át használták fel.

 

Interaktív táblák és dokumentumkezelő rendszerek

2010 után a RICOH belépett az audiovizuális kommunikációs iparba is. A videó referenciarendszerek, a vetítők és az interaktív táblák lehetővé tették a vállalatok számára, hogy valós időben jelenjenek meg és kommunikálhassanak különféle helyekről. A RICOH tovább folytatja a dokumentumkezelő és digitalizáló rendszerek, informatikai szolgáltatások és megoldások fejlesztését a nyomtatáshoz, ipari rendszerekhez. De a vizuális kommunikációs rendszerek és a digitális fényképezőgépek innovációján keresztül is.

foto: Ricoh.com

 

A Ricoh logója

A cég fejlődésével a logó is megváltozott. Az első logó 1963-ban jelent meg, amikor a társaságot Ricoh Company Ltd.-nek nevezték át. 1972-ben megváltozott. Még mindig fekete volt, de a betűtípus megváltozott, és a szegélyt eltávolították. 1986-ban a Ricoh logó pirosban jelenik meg, és 2005-ben újratervezték.

Ma a RICOH portfóliója a nyomtatószektor számára nagy formátumú eszközöket és gyártórendszereket, vállalati többfunkciós eszközöket, valamint személyi nyomtatókat kínál otthoni felhasználóknak. A különféle nagydíjak mellett a legfrissebb sikert eddig az a bejelentés tette, amely szerint az IDC MarketScape jelentés szerint a RICOH világszerte vezetővé vált a nagy sebességű tintasugaras nyomtatók területén. Ez nem sokkal azután következett, hogy a RICOH elnyerte a BLI díjat az A4-es többfunkciós készülékek új modelljeiért. Ezek az európai piacokon is elérhetőek. Ezek a Ricoh IM C300, IM C300F, IM C400F és IM C400SRF modellek. Ezek univerzális többfunkciós készülékek, amelyek percenként 30 - 43 oldal sebességgel tudnak nyomtatni. A nyomtatáson kívül másolási és szkennelési funkciókat is tartalmaznak. Újdonság az intelligens vezérlőpanel, amely továbbfejlesztett processzorral és finom érintőképernyővel rendelkezik. Ennek köszönhetően az alkalmazások közötti reakciók gyorsak és a vezérlés pedig kényelmes.

 

A RICOH nagy hagyományokkal rendelkezik. Folyamatosan innovál és fejleszt új termékeket és szolgáltatásait. Nem feledkezik meg az ökológiáról sem. Jelenleg leányvállalatai vagy gyártóüzemei vannak a világ 200 országában. Nemcsak a magas műszaki, hanem a termékek ökológiai minőségével is jellemzi, amit a kapott díjak száma is igazol.

 

Tudta, hogy...

A fiskális év végén, 2019 márciusában, a RICOH pénzügyi forgalma 2,013 milliárd jen volt (körülbelül 18,1 milliárd dollár). A szponzori kezdeményezés fontos a vállalat számára. A RICOH többek között támogatja a tenisz- és golfversenyek audiovizuális, digitális területeit.