Irodaszerek és iskola

Távol-keleti PANTUM nyomtatók

A nyomtatókat gyártó cégek története

Lehet, hogy már regisztrálta a Pantum márkát. Ez egy Kínában létrehozott, gyorsan növekvő nyomtatómárka, amely megpróbálja felvenni a versenyt a nagy óriásokkal a nyomtatók és a nyomtatási kellékanyagok piacán. A világon nincs sok hivatalos lézernyomtató-gyártó. Leginkább olyan cégekről van szó, amelyek márkás eszközöket forgalmaznak. A kínai Zhuhai Seine Technology Co., Ltd. társaság azon a gyártók csoportjába tartozik, akik lézernyomtatókat is gyártanak. saját Pantum márkával. A társaság magában foglalja a lézerberendezések kutatását és fejlesztését, tervezését, gyártását és értékesítését, valamint egyéb nyomdai termékek, fogyóeszközök gyártását.

A társaság 2000-ben alakult 38 alkalmazottal. Néhány év alatt nagy ipari parkja és 1500 alkalmazottja volt. 2006-ban az alkalmazottak száma 5000 fő volt, és a társaság saját szabadalmainak portfólióját hozta létre. 2006 és 2007 között a vállalat stratégiai szövetségre lépett a Lenovó- val. 2010-ben piacra dobta első lézernyomtatóját, és gyors sikereket tudott elérni, nemcsak az ázsiai, hanem a globális piacon is. 2016-ban üzleti szerződést kötöttek egy másik nagy céggel, a Lexmark-kal. A Pantum főként a megfizethetőség, a berendezések minősége és megbízhatósága, az ökológiai megközelítés, valamint a nyújtott szolgáltatások és nyomtatási megoldások egyszerűsége révén igyekszik vonzani a nagy szolgáltatókat a globális piacon. Annak ellenére, hogy viszonylag fiatal vállalat, jelentős piaci részesedést szerzett.

A Zhuhai Seine Technology Co., Ltd. Olyan lézernyomtatókat és festékkazettákat gyárt, amelyeket nem csak a kínai piacon értékesítenek. A társaság az Egyesült Államokban, Európában a Közel-Keleten és Dél-Afrikában is van képviselve. A Pantum márkanév alatt forgalmazott termékeket 40 országban és régióban forgalmazzák. Kína mellett a Pantum vállalatnak saját fiókjai és szolgáltató központjai vannak az USA-ban és Európában. Működési évei alatt számos nemzetközi vásáron és ipari fórumon volt látható. Legutóbb a németországi Frankfurtban, a Paperworld szakkiállításon láthattuk a Pantum termékeit. Kiállítási standjain sokoldalú termékeket mutatott be, beleértve az új színes lézer egyfunkciós nyomtatókat és a színes lézeres multifunkciós nyomtatókat.

Ma a vállalatnak több mint 1200 műszaki szabadalma van, köztük 500 találmány. Hozzájárult számos nemzeti és ipari szabvány kidolgozásához. Sikert könyvelhet el a fogyóeszközök nyomtatására szolgáló titkosított fogyasztói chipek, az autonóm magtechnikával rendelkező lézernyomtatók és a 3D nyomtatási technológia területén is.

A Pantum saját jelszavával képviseli magát: "Pantum - a nyomtatás új korszaka".

Márkakereskedőinknél felfedeztük a Pantum nyomtatók első hírnökeit. Bár a vállalatnak nincs hivatalos képviselete a szlovák és a cseh piacon, több modellt szabadon értékesítenek. A fogyóeszközök sem jelentenek problémát.

PANTUM P3300DW

Ez nem a legalacsonyabb szintű nyomtatósor a Pantum portfóliójában, hanem a Pantum P2200 és P2500 modellcsalád. Ezt követi a Pantum P3010, és utána van a Pantum P3300 modellcsalád, amely magában foglalja a Pantum P3300DW modellt is, amelyet piacunkon több eladó árul 120 - 145 € áron.

pantum.com

 

Ezt a modellt kompakt méret jellemzi 6,8 kg tömeggel, egyszerű, de modern kialakítással, fehér kivitelben, szürke árnyalatokkal. A készüléket kis- és középvállalkozásoknak tervezték, de lehetőségeit egy nagyobb háztartásban is kiaknázhatja. A fő előnyök a könnyű kezelhetőség, az optimális funkcionalitás, a gyors indítás, a hálózati interfész, a sebesség és az alacsony nyomtatási költségek. A Pantum P3300DW lézernyomtató monokróm üzemmódban, 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat. 33 A4-es oldalt nyomtat percenként. A bekapcsolás után a nyomtató  körülbelül 8 másodperc múlva kezdi meg az első oldal kinyomtatását. A maximális havi nyomtatási mennyiség 60 000 oldal. Az ajánlott havi mennyiség 750-33500 nyomtatási oldal. Nincs hiány az automatikus kétoldalas nyomtatásból sem, és az Ethernet hálózati interfészen keresztüli csatlakozás mellett támogatja a vezeték nélküli nyomtatást (Wi-Fi, NFC) is. Ehhez a modellhez használhatja a Pantum TL-410X festékkazettát, amelynek kapacitása legfeljebb 6000 oldal, vagy a TL-420H festékkazettát (fekete), amelynek kapacitása 3000 oldal.

 

PANTUM M7100DW

A P3330 sor modelljeit a P5000, M6500 / M6600, M6700 / M6800 és az M7100 sorok követik. Ebből a kínálatból kb. 200 euróért találtuk piacunkon a Pantum M7100DW modellt. A készülék kompakt méretekkel rendelkezik, bár nagyobb, mint a P3300 sor modellje. A nyomtató tömege kissé megnőtt  és10,48 kg lett. Ez a modell egy 525 MHz-es processzor és 256 Mb memória teljesítményével működik. A beállítás és a kezelés kényelmes a kezelőpanel használatával, amely gombokkal és kétsoros kijelzővel rendelkezik.

pantum.com

A Pantum M7100DW monokróm lézer multifunkciós készülék legfeljebb A4-es formátumban, 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat. A legmagasabb minőségben 33 oldalt nyomtat percenként az első oldal nyomtatásának gyors kezdésével (8,2 másodperc). Többfunkciós eszközként a nyomtatás mellett másolási funkcióval és szkennerrel is rendelkezik. A készülék támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és az 50 lapos automatikus dokumentumadagolót. Az adagolótálca bemeneti kapacitása 250 lap, a kimeneti tálcánál pedig 150 lap. A csatlakoztatás érdekében csatlakoztathatja a nyomtatót egy számítógéphez USB-kábellel, csatlakoztathatja az eszközt egy LAN-hoz, vagy használhat vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi-n keresztül, és nyomtathat mobileszközökről. A gyártó saját Pantum alkalmazást kínál nyomtatóihoz, amely kompatibilis az Android és az iOS operációs rendszerekkel. Ehhez a modellhez használhat TL-420H / 420X vagy nagy kapacitású TL-410X festékkazettát is.

 

PANTUM M7300FDW

A harmadik Pantum modell, amelyet forgalmazóinknál találtunk hozzávetőlegesen 250 euróért, az M7300DW lézer multifunkciós készülék. Ez a vállalat zászlóshajója az MFC modellcsaládból, amelyet olyan vállalkozások számára terveztek, ahol magas termelékenységre, megbízhatóságra, hatékonyságra és alacsony nyomtatási költségekre van szükség. Az eszköz monokróm nyomtatási funkciókat tartalmaz, amelyek támogatják az automatikus kétoldalas nyomtatást, egy fénymásolót, egy automatikus dokumentumadagoló szkennert és egy faxot. A csatlakozás részeként kínál USB-kábeles kapcsolatot, LAN-kapcsolatot és vezeték nélküli kapcsolatot Wi-Fi-n, NFC-n keresztül és nyomtatást mobil eszközökről. Nem hiányzik a gazdagép USB portja és a közvetlen nyomtatás USB kulcsról. A multifunkciós készülék 600 MHz processzor teljesítményt és 512 Mb memóriát használ a nyomtatáshoz. Az ajánlott havi mennyiség 3500 oldal, a maximális nyomtatási kapacitás pedig 100 000 oldal. A nyomtató 35 oldalt nyomtat percenként 1200 x 1200 dpi felbontással. Ez a modell a TL-420H vagy a TL-410X jelölésű fekete festékkazettát is használja. A készülék modern, stílusos kialakítású, jó ergonómiával. Kényelmesen működtethető 3,5 hüvelykes érintőképernyővel. A 415 x 360 x 352 mm méretű és 10,54 kg tömegű modell asztali nyomtatóként is alkalmas. Nem kell külön helyet különítenie el neki, mint a nagy szabadon álló nyomtatók esetében.

pantum.com

 

A monokróm egycélú nyomtatók és a lézer multifunkciós készülékek mellett a Pantum színes eszközöket is kínál. Az ajánlat eltér attól az országtól vagy régiótól, ahová szánták. Sajnos a gyártók listáján nem találtunk hivatalos forgalmazót Szlovákiára és Csehországra, és Lengyelország áll ezzel a lehetőséggel a legközelebb hozzánk. Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem vásárolhat nálunk Pantum nyomtatókat. Több eladó kínálja ezeket megfizethető áron. A Pantum nyomtatókhoz patronok is kaphatók.

Tudta, hogy...

A Pantum egy nagyon érdekes koncepciót választott a fogyóeszközökre, konkrétan az utántöltésre. Arra törekszik, hogy egységesítse a nyomtatópatronok kompatibilitását, hogy az összes Pantum nyomtató egyfajta festékkazettát használjon.