Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Tippek nyomtatókhoz a Windows renszerben

A nyomtató átnevezése a Windows 10 rendszerben

A nyomtató csatlakoztatása és telepítése után az operációs rendszer alapértelmezett nevet rendel az új eszközhöz. Ez általában egy név, amely magába foglalja a gyártó megnevezését és a modelltípust. Ha nem tetszik a nyomtató és a rendszer neve, akkor átnevezheti a nyomtatót. Az átnevezés teljes folyamata magába foglalja a Windows beállítások megnyitását, és a keresőmezőbe pedig írja be a "Vezérlőpult" szavat. Ezt gyorsabban megteheti a tálcán is. Nyissa meg a „Eszközök és nyomtatók" elemet a vezérlőpulton. Válassza ki az átnevezni kívánt nyomtatót, és kattintson a jobb gombbal a menü megnyitásához. Válassza ki a nyomtató tulajdonságait, hogy láthassa az eszköz aktuális nevét (Általános fül). Most csak nevezze át a nevet és erősítse meg az OK gombbal. Természetesen a nyomtatót be kell kapcsolni.

Ha úgy találja, hogy ez a folyamat időigényes és nem fél a PowerShell parancsaival dolgozni, akkor néhány kattintást megtakaríthat. A PowerShell egy bővíthető szöveg (vonal) Shell, saját szkriptnyelvével, amely a NET Framework-re épül. Ez egy kicsit bonyolultabb parancssor.

Gépelje be a "PowerShell" elemet a tálcára. A keresési menü tetején (a legjobb egyezés) megjelenik a „Windows PowerShell", jobbra pedig a „Futtatás rendszergazdaként" felirat. A PowerShell ablakba írja be a következő parancsot: "Átnevezés-nyomtató-név" -Újnév "Új nyomtató neve". (Természetesen megírja a saját nevét és az új nevét.)

Ezt leegyszerűsítheti a WIN + R billentyűparancs segítségével, és közvetlenül beírhatja az ablakba a „shell: PrintersFolder" parancsot. Megnyílik a "Minden Vezérlőpult elem - Nyomtatók" ablak. Válassza ki az átnevezni kívánt nyomtatót, és kattintson a jobb gombbal. Az "Átnevezés" opciót közvetlenül a helyi menüben találja meg. A kattintás után módosítsa a nevet közvetlenül a nyomtató felett és erősítse meg az OK gombbal. Ez a módszer a legegyszerűbb.

 

 

Egy művelet hozzáadás a nyomtató elküldéséhez a Windows Intéző menübe

A helyi menüben a rendszerparancsokon kívül a gyakran telepített alkalmazások gyorsparancsot hoznak létre. Jó példa erre a ZIP és RAR fájlok kibontására szolgáló programok, vagy az antivírus programok és alkalmazások gyors végrehajtása. A „Küldés nyomtatóra" rövidítést is felveheti ebbe a menübe. A rendszer alapértelmezett "küldés" opciója már tartalmaz opciókat: dokumentumok küldése mappába, tömörített mappába (ZIP), asztalon - hivatkozás létrehozása, fax címzett, e-mail címzett, Bluetooth eszköz és DVD meghajtó, ha a meghajtó telepítve van a számítógépre. Ezeket az opciókat hozzá is adhatja a Küldés a nyomtatóra elemhez, így néhány kattintást megtakaríthat egy dokumentum vagy fénykép megnyitásához, és megerősítheti, hogy közvetlenül nyomtatja ki. Hogyan kell csinálni?

A WIN + R gombbal jelenítse meg a PowerShell ablakot, és írja be a következő parancsot: "shell: PrintersFolder". A "Vezérlőpult összes eleme - Nyomtatók" menübe kerül. Jelölje meg nyomtatóját Drag and Drop stílusban, és húzza az ablaktáblára.

A következő lépés egy parancs létrehozása a helyi menüben a küldési opcióhoz. A WIN + R billentyűparancs segítségével visszatérünk a PowerShell sorhoz, ahol beírjuk a "shell: SendTo" parancsot, és megerősítjük az OK-t. Most egy kicsit bonyolultabbnak kell lennie a SendTo mappában, amely a következő útvonalhoz vezet: ez a számítógép - lemez: C (rendszer) - felhasználónév - AppData - barangolás - Microsoft - Windows - SendTo. Húzza a nyomtató hivatkozását az ablaktábláról erre a mappára.

Ha a "Ne mutasson rejtett fájlokat, mappákat és meghajtókat" beállítás van a rendszerén, akkor ezt "Rejtett fájlok, mappák és meghajtók megjelenítése" -re kell átállítania. Ezt megteheti a rendszerlemezen: C, felhasználók, felhasználónév. A felső sávban a nézet és az opciók módosíthatják a keresztirányú és a keresési beállításokat. Mappabeállítások, tekintse meg és görgessen le a rejtett fájlokhoz és mappákhoz. Ha odaért, csak változtassa meg a nézetet. Ezt a műveletet ugyanúgy visszavonhatja.

A jobb oldali egérgombbal kattintva a nyomtatni kívánt dokumentumra a helyi menüben is el kell látnia a Küldés nyomtatóra lehetőséget. A rövidítés eltávolításához a menüből egyszerűen törölje a SendTo mappába beillesztett nyomtatóhivatkozást. Kicsit bonyolult, de talán ez a tipp hasznos lesz Önnek.

Hogyan lehet eltávolítani a nyomtatót a Windows 10 rendszerben?

Lehet, hogy megfigyelte a régi nyomtató cseréjénél egy újra, hogy elfelejtette törölni az előző nevét. Amikor a nyomtatást választotta, még mindig megtalálta a Windows opcióiban.  Jó, ha a nyomtatót, amely már nincs csatlakoztatva a számítógépéhez, vagy olyan megosztott nyomtatót, amely már nem létezik, eltávolítjuk a rendszerből. Az ilyen nyomtatók többféle módon törölhetők. Időnként elegendő eltávolítani a programot a nyomtatóról közvetlenül a gyártótól a telepítő nyomtató segítségével. Ha ez a módszer nem törli a nyomtatót, akkor törölheti azt a beállításokból vagy a PowerShell paranccsal.

Keresse meg az eszközöket a rendszerbeállításokban. Itt található a "nyomtatók és szkennerek", ahol az Ön nyomtatója is megtalálható. A nyomtató nevére való kattintás után megjelenik egy menü, amelynek lehetőségei: sor megnyitása, kezelése és törlése. Csak válassza a törlés lehetőséget, és erősítse meg. A második lehetőség az, hogy a vezérlőpultra lép és keresse meg az "Eszközök és nyomtatók" elemet. Miután megnyitotta, megtalálja a nyomtató nevét, és a jobb egérgombbal kattintva nyithatja meg az "Eszközök eltávolítása" menüt. Csak erősítse meg, és kész.

A harmadik módszer a Shell parancsra vonatkozik. Használja a WIN + R billentyűparancsot egy párbeszédpanel megjelenítéséhez, amelynek sorába beírja: "shell: PrintersFolder". A mappába kerül: Az összes elem a kezelőpanelen - Nyomtatók ". Itt csak válassza ki a törölni kívánt nyomtatót, kattintson a jobb gombbal, válassza a törlés lehetőséget és erősítse meg.

 

 

A nyomtató megosztása a Windows 10 rendszerben

A Windows rendszerben megoszthatja a számítógépéhez csatlakoztatott nyomtatót a hálózaton lévő számítógépekkel. Több felhasználó is ezt felhasználhatja. A feltétel az, hogy a számítógépet, amelyhez a nyomtatót csatlakoztatják, valamint magát a nyomtatót be kell kapcsolni. A fájl- és nyomtatómegosztást engedélyezni kell a rendszeren. Ellenőrizheti közvetlenül a beállításokban, a hálózatban és az interneten, az állapotban, megváltoztathatja a hálózati beállításokat. Vannak "Megosztási beállítások" is. Kattintson egy új ablak megnyitásához: A megosztási beállítások módosítása a különböző hálózati profilokhoz. A hálózati felfedezés mellett a fájlok és a nyomtatók megosztása is megtörténik. Ha lehetősége van bekapcsolni a fájl- és nyomtatómegosztást, folytathatja. Ha nem, válassza ezt a lehetőséget, és mentse.

A következő lépés maga a nyomtató megosztása. A Windows beállításaiban megnyithatja: Eszközök, Nyomtatók és Szkennerek. Ezután kattintson a megosztani kívánt nyomtató nevére. Megjelenik egy menü a sor megnyitásához, kezeléséhez és törléséhez. Ön úgy dönt, hogy kezeli. A következő lépés az eszközkezeléshez vezet, ahol kiválasztja a nyomtató tulajdonságait. Az új párbeszédpanelen válassza a Megosztás lehetőséget, módosítsa a megosztási beállításokat, és válassza a Nyomtató megosztása lehetőséget. Látni fogja a megosztott erőforrás nevét, azaz a nyomtató nevét. Az alábbi opciót is ki kell választania a nyomtatási feladatok ábrázolására az ügyfélszámítógépeken. Erősítse meg az OK-t és kész.

 

 

A nyomtatót a klasszikus kezelőpanellel is megoszthatja. Megnyitja a vezérlőpultot, és kiválasztja a Hardver és hang, vagy közvetlenül az Eszközök és nyomtatók lehetőséget (a vezérlőpulton található kategóriás ikonok méretétől függően). Ezután kattintson a jobb gombbal arra a nyomtatóra, amelyet meg szeretne osztani. Válassza a "Nyomtató tulajdonságai" lehetőséget, és az új ablakban folytassa a megosztás kiválasztásával, és kövesse az előző módszerhez hasonló eljárást. A nyomtató megosztásának leállításához ugyanúgy törölje a jelölést az ablak megosztási opciójáról.

Sokkal több tipp és trükk található a nyomtatókkal és a szkennerekkel kapcsolatban, de összefoglaltuk a leginkább felhasználóbarát tippeket, amelyekkel bárki képes kezelni. Néhány módszer gyorsabb a PowerShell ablaktáblán szereplő parancsokkal, ám ezek a tapasztalt felhasználók számára ajánlottak. A módszereket Windows 10 rendszeren érvényesítették, és a Windows operációs rendszer verziójától függően kissé eltérhetnek.

 

 Figyelem: Mindezen feladatokat a saját felelősségére hajtja végre!