Irodaszerek és iskola

Tudta, hogy vannak körömnyomtatók

Körömkezelés a Canon Pixma nyomtatóval

Manapság nemcsak különböző technológiákkal lehet nyomtatni, hanem különféle hordozókra is. A klasszikus papírra, textilre, mágneses papírra nyomtatástól a 3D nyomtatáson át, a kávéhabbá vagy édességekig történő nyomtatásig. De kinyomtatja a körmét? Ez érdekesnek tűnik. A kezdetektől világítsuk meg  mit értünk ez alatt a fogalom alatt. Nem a valódi körmök nyomtatásáról szól (bár 3D-s nyomtatás lehetséges), hanem a női körmökre való nyomtatásról. Ha szeretné a körmöket a ruházat stílusához vagy a hangulatához igazítani, kihívást jelentene a folyamatos lakkozás, a szalonban történő lakkolás vagy a gél köröm készítése. Kompatibilis nyomtatóval az ízlése és hangulata alapján kinyomtathatja a körömmatricákat. Hogyan csináljuk? Megtudtuk az ön számára.

 

Mi kell ehhez

Az ilyen érdekes körömmatricák kinyomtatásához szükség van a megfelelő papírra, a Nail Sticker Creator for Canon nevezetű applikációra és egy kompatibilis nyomtatóra.

 

Canon NL-101 (nyomtatható körömmatricák)

 

A Canon eredeti, öntapadó papírt kínál a  nyomtatható körömmatricák létrehozására. A csomag 2 lap készletből áll, mindegyikben mindkét kézre 12 eredeti Canon NL-101 körömmatrica papír és az utasítás található. Az ár az eladótól függően 8-10 € körüli.

 

Nail Sticker Creator for Canon

 

Töltse le ingyen a következő lépéshez szükséges alkalmazást. Az AppStore-t az iOS 10.0.0 eszközök változatához, valamint a Google Play Store a mobileszközök  Android 5.0 változatához.

 

                                   

 

A körömmatricákat bármelyik támogatott Canon Pixma sorozatú nyomtatóval nyomtathatja.

 

A kompatibilis Canon modellek listája

PIXMA TS704, PIXMA TS705, PIXMA TS8250, PIXMA TS8251, PIXMA TS8252, PIXMA TS9540, PIXMA TS9541C, PIXMA TS9550, PIXMA TS9551C

 

Hogyan működik a körömnyomtatás?

A körömnyomtatás a Canon PIXMAnyomtatóval meglehetősen egyszerű, a hagyományos papír helyett speciális papírt (nyomtatható körömmatricákat) használhat. Válasszon ki grafikát az alkalmazásban, nyomtassa ki, ragasztja a körmére, vágja le, hogy illeszkedjen a köröm felületéhez, és végül rögzítse a felületet egy átlátszó körömlakkal.

 

A folyamat - lépésről lépésre

- helyezze a Canon NL-101 papírt a támogatott nyomtató opcionális adagolótálcájába

- töltse le a Canon köröm matrica készítőjét az alkalmazásból (AppStore, Google Play Store)

- az alkalmazásban létrehozhat saját tervezést, használhat egy fényképet, fényképezhet fényképezőgépével, vagy választhat az alapértelmezett képek közül

- választhat az alapértelmezett javaslatok közül is, amelyek több kategóriára vannak felosztva az alkalmazásban

- állítsa be a háttér színét, méretét és a mintázat helyzetét a körömragasztón közvetlenül az alkalmazásban

- töltse le a létrehozott mintát

- nyomtassa ki a létrehozott körömmatricákat  

-  a körömre ragasztott matricákat hajlítsa a felülethez és finom reszelővel alakítsa a széleket 

- rögzítse a körmök felületét egy vékony réteg átlátszó körömlakkal

A Canon körömnyomata valóban eredeti, és szó szerint bármilyen témát, képet felhasználhat. Díszes geometriai alakzatokat, virágokat, szívet vagy kedvenc fotóját. Minden a képzeletén múlik. Fényképezzen bármit, amit csak akar, adja hozzá az alkalmazáshoz, és hozzon létre személyre szabott megjelenést a Canon Pixma nyomtatók összes grafikai képességével.

 

Ha egy nyomtató nem elég, avagy érdekes körömnyomtatók

O2Nails V11

Ez nem az egyetlen módszer és az egyetlen nyomtató, amellyel kinyomtathatja az eredeti képet. A kompakt, hordozható O2Nails V11 nyomtató szintén nagyon népszerű volt. A körömnyomtatásnál más módszerrel működik. . A mintát vagy képet közvetlenül az eszközre nyomtatja, ahová az ujját az alkalmazott gél alapjára helyezi. A nyomtató az eredeti minta átvitelekor kommunikál a mobil eszközzel. Fontos egy olyan alkalmazás, amelyben a sablont, a mintát, az egyedi grafikákat vagy a fényképet nyomtatás előtt szerkesztik. Csak küldje el a sablont az O2Nails V11 nyomtatóra Wi-Fi-n keresztül, és nyomtasson a már erre a célra elkészített körömre. A nyomtatót komplett berendezésként adják el, valamint a körmök vágásához szükséges géllakkokkal együtt a nyomtatás előtt. Hátránya, hogy egy ilyen eszközt  csak ehhez a folyamathoz használhat, míg a Canon Pixma kompatibilis nyomtatók más hordozókra is nyomtatnak.

 

 

Fingernails2Go

Egy másik nyomtató, amelyet a körömnyomtatáshoz fedeztünk fel, a Fingernails2Go. Valójában ez nem egy nyomtató a szó valódi értelmében.

Inkább egy digitális fülke. Az egész projektet néhány évvel ezelőtt hozták létre a HP, a Tensator Technology Center támogatásával. Az eszköz teljes neve a Fingernails2Go Digital Nail Art Kiosk. Ez egy meglehetősen nagy eszköz, amelyet a gyártó úgy látott, hogy jól kihasználhat a bevásárlóközpontokban és a szépségszalonokban. A panel 19 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik a grafikai minta kiválasztásához. A felhasználó körömjavaslatot készíthet a különböző kategóriákba tartozó előre beállított sablonok gazdag adatbázisából. Saját alkotásaihoz készíthet képet a készülék beépített webkamerájával, vagy áthelyezhet egy USB kulcsot a digitális kabin USB portjába.Miután kiválasztotta, helyezze a kezét az eszköz nyílásába, ahol egy másik kamera rögzíti a kéz alakját és a körmöket. Az utolsó lépés a választásának megerősítése, a maradékot a HP SI-1100 beépített termikus, tintasugaras nyomtató fogja ellátni. Ez a körmöket speciális tintával lefedi, először az alap- és a védő átlátszó réteggel együtt. A nyomtatás 2-3 másodpercet vesz igénybe. Az élettartama fedőréteg nélkül 3-5 napig tart. Átlátszó lakk használata esetén a köröm 10-14 napig is kitart. Az eltávolítása könnyű olyan, mint a hagyományos festékek esetében, és a festék-eltávolító is elegendő. Ami remek, hogy a nyomatót gél körömre is felviheti. Ára? Még nem találtunk ilyen standot Szlovákiában, de a hozzávetőleges ár 0,16 € / köröm. Maga a berendezés meglehetősen nagy, és a gyártó azt kívánja szolgáltatásként nyújtani nagy központokban, ahol az ügyfélnek egyszerűen csak körmeit nyomtatóval megszépítik.

 

Nailbot

A Nailbot egy másik körömnyomtató a Preemadonna-tól, amely a Kickstarter projektjeként született. A társaságot Pree Walia alapította. Szavatolja az 5 másodperces nyomtatási sebességet egy mobil eszközzel együtt. Mit kínál a Nailbot? Gyors nyomtatást, néhány napig tartó tartósságot, a klasszikus körömlakk eltávolító lehetőségét. Az eszköz választható három

színváltozatban: rózsaszín, lila és türkiz. Android és iOS operációs rendszerek támogatása biztosított. Ebben az esetben is először fel kell festeni a körmökre egy alapszínű lakkot, kiválasztani az alkalmazásból a nyomtatási motívumot, vagy fényképből vagy grafikából elkészíteni saját eredeti példányát. Helyezze a kezét a nyomtató nyílásába, a körmök másodpercek alatt lenyomtatódnak. Ezt a projektet körülbelül 3 évvel ezelőtt hozták létre, és az eszköz már a nyomtató második változata.

 

3D körmök The Laser Girls

Két nő fejében született az ötlet a 3D köröm nyomtatásához. A 3D-s nyomtatás megjelenése és a 3D-s lézernyomtatók háztartási felhasználásakor a tervezők Sarah C. Awad és Dhemerae Ford úgy döntöttek, hogy háromdimenziós körmöket nyomtatnak. Ezt az izgalmas ötletet a The Laser Girls vállalattal valósították meg, és a 3D köröm értékesítése jövedelmező üzleti tevékenységnek bizonyult. A márkanév alatt szereplő 3D körmök megtalálhatók a Shapeways üzletekben.

 

 

 

Kunhewuhua digitális körömnyomtató

Nagyon sikeres a Kunhewhua digitális nyomtató is, amelyen az első változat óta számos újításon ment keresztül. Érdekes, hogy egyszerre öt ujjat is tud nyomtatni. Kissé nagyobb méretei vannak, de a nagy érintőképernyőnek köszönhetően a kezelés nagyon kényelmes. Van itt Wi-Fi támogatás a választott fénykép vagy kép nyomtatóra továbbításához. Az ára kissé magasabb, de azért kifizetődő egy kis vagy közepes méretű körömstúdió számára is. 5 különféle képpel képes lenyomni 200–240 körmöt óránként. Felvehet szöveget, és akár illeszthető a lábkörmökbe is.

 

TUOSHI NP10 hordozható körömnyomtató

Nagyon érdekes a Tuoshi NP10 hordozható körömnyomtató is. Szinte ugyanaz az elv van itt is, mint a korábbi nyomtatóknál, természetes és műkörmökre nyomtatnak. 8 kg-os súlya miatt  szállításra is alkalmas. Könnyen kezelhető és nagyon jó online grafikai tervezési adatbázisa van.

Térjünk vissza a rendes nyomtatókhoz. A támogatott Canon Pixma nyomtatók mellett a köröm mintáját más eszközökkel is kinyomtathattatnánk.

Szükségük van egy opcionális tálcára CD nyomtató adapterrel, valamint matrica nyomtatáshoz és öntapadós címkékhez. Megtervezhetjük a körmöket az egyik alkalmazásban, vagy egy kicsit munkaigényesebben a grafikai programban. Nehéz lenne mindjárt az első próbálkozásra a tervezéskor eltalálni a megfelelő méretű körömsablont. A következő lépések összhangban állnak a nyomtatható körömmatrica eljárással, ragasztással, reszeléssel és átlátszó körömlakkkal történő rögzítéssel. A kérdés azonban az ilyen körömnyomtatás végeredménye, élettartama és az az idő, amely költségekbe kerülne. Ezért, ha otthon van valamelyik támogatott Canon Pixma nyomtató, és egy hölgy, aki meg akarja változtatni a körmét, érdemes kipróbálnia.