Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Tudta, hogy vannak körömnyomtatók

Körömkezelés a Canon Pixma nyomtatóval

Manapság nemcsak különböző technológiákkal lehet nyomtatni, hanem különféle hordozókra is. A klasszikus papírra, textilre, mágneses papírra nyomtatástól a 3D nyomtatáson át, a kávéhabbá vagy édességekig történő nyomtatásig. De kinyomtatja a körmét? Ez érdekesnek tűnik. A kezdetektől világítsuk meg  mit értünk ez alatt a fogalom alatt. Nem a valódi körmök nyomtatásáról szól (bár 3D-s nyomtatás lehetséges), hanem a női körmökre való nyomtatásról. Ha szeretné a körmöket a ruházat stílusához vagy a hangulatához igazítani, kihívást jelentene a folyamatos lakkozás, a szalonban történő lakkolás vagy a gél köröm készítése. Kompatibilis nyomtatóval az ízlése és hangulata alapján kinyomtathatja a körömmatricákat. Hogyan csináljuk? Megtudtuk az ön számára.

 

Mi kell ehhez

Az ilyen érdekes körömmatricák kinyomtatásához szükség van a megfelelő papírra, a Nail Sticker Creator for Canon nevezetű applikációra és egy kompatibilis nyomtatóra.

 

Canon NL-101 (nyomtatható körömmatricák)

 

A Canon eredeti, öntapadó papírt kínál a  nyomtatható körömmatricák létrehozására. A csomag 2 lap készletből áll, mindegyikben mindkét kézre 12 eredeti Canon NL-101 körömmatrica papír és az utasítás található. Az ár az eladótól függően 8-10 € körüli.

 

Nail Sticker Creator for Canon

 

Töltse le ingyen a következő lépéshez szükséges alkalmazást. Az AppStore-t az iOS 10.0.0 eszközök változatához, valamint a Google Play Store a mobileszközök  Android 5.0 változatához.

 

                                   

 

A körömmatricákat bármelyik támogatott Canon Pixma sorozatú nyomtatóval nyomtathatja.

 

A kompatibilis Canon modellek listája

PIXMA TS704, PIXMA TS705, PIXMA TS8250, PIXMA TS8251, PIXMA TS8252, PIXMA TS9540, PIXMA TS9541C, PIXMA TS9550, PIXMA TS9551C

 

Hogyan működik a körömnyomtatás?

A körömnyomtatás a Canon PIXMAnyomtatóval meglehetősen egyszerű, a hagyományos papír helyett speciális papírt (nyomtatható körömmatricákat) használhat. Válasszon ki grafikát az alkalmazásban, nyomtassa ki, ragasztja a körmére, vágja le, hogy illeszkedjen a köröm felületéhez, és végül rögzítse a felületet egy átlátszó körömlakkal.

 

A folyamat - lépésről lépésre

- helyezze a Canon NL-101 papírt a támogatott nyomtató opcionális adagolótálcájába

- töltse le a Canon köröm matrica készítőjét az alkalmazásból (AppStore, Google Play Store)

- az alkalmazásban létrehozhat saját tervezést, használhat egy fényképet, fényképezhet fényképezőgépével, vagy választhat az alapértelmezett képek közül

- választhat az alapértelmezett javaslatok közül is, amelyek több kategóriára vannak felosztva az alkalmazásban

- állítsa be a háttér színét, méretét és a mintázat helyzetét a körömragasztón közvetlenül az alkalmazásban

- töltse le a létrehozott mintát

- nyomtassa ki a létrehozott körömmatricákat  

-  a körömre ragasztott matricákat hajlítsa a felülethez és finom reszelővel alakítsa a széleket 

- rögzítse a körmök felületét egy vékony réteg átlátszó körömlakkal

A Canon körömnyomata valóban eredeti, és szó szerint bármilyen témát, képet felhasználhat. Díszes geometriai alakzatokat, virágokat, szívet vagy kedvenc fotóját. Minden a képzeletén múlik. Fényképezzen bármit, amit csak akar, adja hozzá az alkalmazáshoz, és hozzon létre személyre szabott megjelenést a Canon Pixma nyomtatók összes grafikai képességével.

 

Ha egy nyomtató nem elég, avagy érdekes körömnyomtatók

O2Nails V11

Ez nem az egyetlen módszer és az egyetlen nyomtató, amellyel kinyomtathatja az eredeti képet. A kompakt, hordozható O2Nails V11 nyomtató szintén nagyon népszerű volt. A körömnyomtatásnál más módszerrel működik. . A mintát vagy képet közvetlenül az eszközre nyomtatja, ahová az ujját az alkalmazott gél alapjára helyezi. A nyomtató az eredeti minta átvitelekor kommunikál a mobil eszközzel. Fontos egy olyan alkalmazás, amelyben a sablont, a mintát, az egyedi grafikákat vagy a fényképet nyomtatás előtt szerkesztik. Csak küldje el a sablont az O2Nails V11 nyomtatóra Wi-Fi-n keresztül, és nyomtasson a már erre a célra elkészített körömre. A nyomtatót komplett berendezésként adják el, valamint a körmök vágásához szükséges géllakkokkal együtt a nyomtatás előtt. Hátránya, hogy egy ilyen eszközt  csak ehhez a folyamathoz használhat, míg a Canon Pixma kompatibilis nyomtatók más hordozókra is nyomtatnak.

 

 

Fingernails2Go

Egy másik nyomtató, amelyet a körömnyomtatáshoz fedeztünk fel, a Fingernails2Go. Valójában ez nem egy nyomtató a szó valódi értelmében.

Inkább egy digitális fülke. Az egész projektet néhány évvel ezelőtt hozták létre a HP, a Tensator Technology Center támogatásával. Az eszköz teljes neve a Fingernails2Go Digital Nail Art Kiosk. Ez egy meglehetősen nagy eszköz, amelyet a gyártó úgy látott, hogy jól kihasználhat a bevásárlóközpontokban és a szépségszalonokban. A panel 19 hüvelykes érintőképernyővel rendelkezik a grafikai minta kiválasztásához. A felhasználó körömjavaslatot készíthet a különböző kategóriákba tartozó előre beállított sablonok gazdag adatbázisából. Saját alkotásaihoz készíthet képet a készülék beépített webkamerájával, vagy áthelyezhet egy USB kulcsot a digitális kabin USB portjába.Miután kiválasztotta, helyezze a kezét az eszköz nyílásába, ahol egy másik kamera rögzíti a kéz alakját és a körmöket. Az utolsó lépés a választásának megerősítése, a maradékot a HP SI-1100 beépített termikus, tintasugaras nyomtató fogja ellátni. Ez a körmöket speciális tintával lefedi, először az alap- és a védő átlátszó réteggel együtt. A nyomtatás 2-3 másodpercet vesz igénybe. Az élettartama fedőréteg nélkül 3-5 napig tart. Átlátszó lakk használata esetén a köröm 10-14 napig is kitart. Az eltávolítása könnyű olyan, mint a hagyományos festékek esetében, és a festék-eltávolító is elegendő. Ami remek, hogy a nyomatót gél körömre is felviheti. Ára? Még nem találtunk ilyen standot Szlovákiában, de a hozzávetőleges ár 0,16 € / köröm. Maga a berendezés meglehetősen nagy, és a gyártó azt kívánja szolgáltatásként nyújtani nagy központokban, ahol az ügyfélnek egyszerűen csak körmeit nyomtatóval megszépítik.

 

Nailbot

A Nailbot egy másik körömnyomtató a Preemadonna-tól, amely a Kickstarter projektjeként született. A társaságot Pree Walia alapította. Szavatolja az 5 másodperces nyomtatási sebességet egy mobil eszközzel együtt. Mit kínál a Nailbot? Gyors nyomtatást, néhány napig tartó tartósságot, a klasszikus körömlakk eltávolító lehetőségét. Az eszköz választható három

színváltozatban: rózsaszín, lila és türkiz. Android és iOS operációs rendszerek támogatása biztosított. Ebben az esetben is először fel kell festeni a körmökre egy alapszínű lakkot, kiválasztani az alkalmazásból a nyomtatási motívumot, vagy fényképből vagy grafikából elkészíteni saját eredeti példányát. Helyezze a kezét a nyomtató nyílásába, a körmök másodpercek alatt lenyomtatódnak. Ezt a projektet körülbelül 3 évvel ezelőtt hozták létre, és az eszköz már a nyomtató második változata.

 

3D körmök The Laser Girls

Két nő fejében született az ötlet a 3D köröm nyomtatásához. A 3D-s nyomtatás megjelenése és a 3D-s lézernyomtatók háztartási felhasználásakor a tervezők Sarah C. Awad és Dhemerae Ford úgy döntöttek, hogy háromdimenziós körmöket nyomtatnak. Ezt az izgalmas ötletet a The Laser Girls vállalattal valósították meg, és a 3D köröm értékesítése jövedelmező üzleti tevékenységnek bizonyult. A márkanév alatt szereplő 3D körmök megtalálhatók a Shapeways üzletekben.

 

 

 

Kunhewuhua digitális körömnyomtató

Nagyon sikeres a Kunhewhua digitális nyomtató is, amelyen az első változat óta számos újításon ment keresztül. Érdekes, hogy egyszerre öt ujjat is tud nyomtatni. Kissé nagyobb méretei vannak, de a nagy érintőképernyőnek köszönhetően a kezelés nagyon kényelmes. Van itt Wi-Fi támogatás a választott fénykép vagy kép nyomtatóra továbbításához. Az ára kissé magasabb, de azért kifizetődő egy kis vagy közepes méretű körömstúdió számára is. 5 különféle képpel képes lenyomni 200–240 körmöt óránként. Felvehet szöveget, és akár illeszthető a lábkörmökbe is.

 

TUOSHI NP10 hordozható körömnyomtató

Nagyon érdekes a Tuoshi NP10 hordozható körömnyomtató is. Szinte ugyanaz az elv van itt is, mint a korábbi nyomtatóknál, természetes és műkörmökre nyomtatnak. 8 kg-os súlya miatt  szállításra is alkalmas. Könnyen kezelhető és nagyon jó online grafikai tervezési adatbázisa van.

Térjünk vissza a rendes nyomtatókhoz. A támogatott Canon Pixma nyomtatók mellett a köröm mintáját más eszközökkel is kinyomtathattatnánk.

Szükségük van egy opcionális tálcára CD nyomtató adapterrel, valamint matrica nyomtatáshoz és öntapadós címkékhez. Megtervezhetjük a körmöket az egyik alkalmazásban, vagy egy kicsit munkaigényesebben a grafikai programban. Nehéz lenne mindjárt az első próbálkozásra a tervezéskor eltalálni a megfelelő méretű körömsablont. A következő lépések összhangban állnak a nyomtatható körömmatrica eljárással, ragasztással, reszeléssel és átlátszó körömlakkkal történő rögzítéssel. A kérdés azonban az ilyen körömnyomtatás végeredménye, élettartama és az az idő, amely költségekbe kerülne. Ezért, ha otthon van valamelyik támogatott Canon Pixma nyomtató, és egy hölgy, aki meg akarja változtatni a körmét, érdemes kipróbálnia.