Irodaszerek és iskola

Univerzális Lexmark nyomtató-illesztőprogram

Mi az az univerzális nyomtató-illesztőprogram?

A Lexmark szabványosított, mindenre alkalmas illesztőprogram-megoldást biztosít a felhasználóknak és a rendszergazdáknak a nyomtatási igényeikhez. Ahelyett, hogy minden nyomtatómodellhez külön illesztőprogramokat telepítenének és kezelnének, a rendszergazdák egyetlen univerzális Lexmark eszközillesztőt is telepíthetnek. Használható különféle monokróm és színes lézernyomtatókkal, valamint többfunkciós készülékekkel.

 

Az univerzális illesztőprogram előnyei

Egyetemesség

Az univerzális Lexmark nyomtató-illesztőprogram több mint 60 nyomtatómodellt támogat helyileg vagy hálózaton keresztül, és 22 nyelven is elérhető. Minden csomagot kiszolgálófürtben, Microsoft Terminal Server és Citrix környezetben teszteltek, és rendelkeznek Microsoft WHQL tanúsítvánnyal (digitálisan aláírva). PCL 5, PCL XL és PostScript 3 emuláció is elérhető Windows 2000 és újabb verziókhoz.

 

Kétirányú kommunikáció

A kétirányú kommunikációs funkció segítségével az illesztőprogram automatikusan felismeri és frissíti a telepített opcionális hardvert valós időben, valamint a felhasználó kérésére. Az illesztőprogram képes alkalmazkodni a különböző nyomtatók különböző képességeihez, de ellentétben más univerzális nyomtató-illesztőprogramokkal, minimális hálózati forgalommal.

 

Az informatikai támogatás költségeinek minimalizálása

A Lexmark univerzális nyomtató-illesztőprogram-csomag használata egyetlen csomag kezelésével csökkenti a nyomtató-illesztőprogramok tesztelését és házon belüli tanúsítását. Ez jelentősen csökkenti a szerverek és munkaállomások telepítésére fordított időt. További előnye, hogy nagy mennyiségű merevlemez-területet szabadít fel, amelyet korábban a termékspecifikus illesztőprogramok foglaltak el.

 

A felhasználói termelékenység növelése

A Lexmark univerzális nyomtató-illesztőprogram-csomagjai ugyanazt a grafikus felhasználói felületet használják, mint a felhasználók által megszokott termékspecifikus illesztőprogramok. A felhasználók profilokat hozhatnak létre és menthetnek el leggyakrabban használt beállításaikhoz, vagy használhatják az IT részleg által létrehozott előre meghatározott profilokat.

 

Fenntarthatósággal kapcsolatos vállalati kezdeményezések támogatása

A rendszergazdák a Lexmark univerzális nyomtató-illesztőprogram-csomagjaival támogathatják szervezeteik környezetvédelmi politikáját. Az alapértelmezett sorbeállítások módosíthatók, beleértve a kétoldalas nyomtatást, a laponként több oldalt (N-up), a festéksűrűséget és egyéb erőforrás-takarékos lépéseket.

 

Kompatibilitás operációs rendszerekkel

Az univerzális Lexmark nyomtató-illesztőprogramok támogatják a Windows operációs rendszereket (32/64 bites verziók)

Windows Server 2016

Windows 10

Windows 8.1

Windows Server 2012 R2

Windows Server 2012

Windows 7

Windows Server 2008 R2

Windows Server 2008

Windows Vista

 

Az univerzális nyomtató-illesztőprogramok a következő Citrix rendszermegvalósításokkal kompatibilisek (32/64 bites verziók)

Citrix XenApp 7.11

Citrix XenApp 7.9

Citrix XenApp 7.8

Citrix XenApp 7.7

Citrix XenApp 7.6

Citrix XenApp 7.5

Citrix XenDesktop 7.11

Citrix XenDesktop 7.9

Citrix XenDesktop 7.8

Citrix XenDesktop 7.7

Citrix XenDesktop 7.6

Citrix XenDesktop 7.5

Citrix XenApp 6.5

 

Windows illesztőprogramok/szoftverek

Csomag 32/64 bites, univerzális nyomtató-illesztőprogram támogatásával, PCL 5, PCL XL és PS3 nyelvek emulációjával. Az illesztőprogram Microsoft WHQL tanúsítvánnyal rendelkezik.

Ezenkívül a következő összetevőket tartalmazza: Lexmark telefonkönyv – faxkapcsolatok kezelésére szolgál. Illesztőprogram-alkomponens lTravel Print ("mobilnyomtatás") – lehetővé teszi a mobilfelhasználók nyomtatóinak keresését a nyomtatás idején.

A Lexmark univerzális illesztőprogram akkor is jó szolgálatot tesz, ha nem tudja, hogy a megfelelő illesztőprogram van-e telepítve az eszközhöz, vagy ha az illesztőprogram nem támogatja a munkastatisztikát. Hasonlóképpen, ha több eszközt kell kezelnie. A gyártó honlapján megtalálja a Lexmark univerzális illesztőprogram telepítését támogató monokróm és színes nyomtatók és többfunkciós eszközök teljes listáját, valamint a telepítőfájl letöltésére szolgáló hivatkozást.