Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Válasszon szabványos utántöltő méretet vagy XL utántöltőt

A legtöbb felhasználó azért vásárol szabványos nyomtatópatronokat, mert aggódik amiatt, hogy a nagy kapacitású XL patronok beleférnek-e a gépükbe. Kifogyott a tinta a nyomtatójából, és XL méretű tintapatronokat szeretne vásárolni, hogy megtakarítsa a nyomtatási költségeket, és elkerülje a túl gyakori patronvásárlással járó gondokat? Kíváncsi, hogy az XL tintapatron belefér-e a nyomtatójába? A válasz...

 

 

Először is kezdjük az XL tintapatronokkal kapcsolatos alapvető tényekkel.

 

Mi az XL tintapatron?

Az XL tintapatron egy nagy kapacitású nyomtatópatron, amely több oldal nyomtatására képes, mint egy szabványos patron. Nagyobb oldalkapacitása van. Röviden, ez nagyobb töltési mennyiséget jelent.

Az oldalhozam az ISO/IEC szabványokon alapuló szabványos mérőszám; A nyomtatópatron által nyomtatható oldalak teljes számának becslésére szolgál. Szinte minden tintapatron és tonerkazetta oldalkapacitása vagy terhelhetősége a nyomtatható oldalak számán (5%-os lefedettség mellett) alapul.

A fogyasztók általában azért vásárolnak XL tintapatronokat, mert azok gazdaságosabbak. Ha nagy kapacitású patronokra vált, körülbelül 5%-ot takaríthat meg a nyomtatási költségeken. Előnye, hogy nem kell túl gyakran cserélni a patronokat.

A nagy kapacitású XL patronok csak nagyobb nyomtatókkal működnek?

Sok nyomtató felhasználó aggódik amiatt, hogy az XL patronokat csak nagyobb nyomtatókhoz szánják. Ez felesleges, mivel a nyomtató tintapatronjait úgy tervezték, hogy bizonyos nyomtatómodellekkel működjenek. Például a HP 920 tintapatronokat úgy tervezték, hogy a HP OfficeJet sorozat különböző modelljeivel működjenek, köztük a 6000, 6500, 65000A, 6500A Plus, 7000, 7500A és Pro 6500.

Így használhat szabványos HP 920 vagy HP 920XL patronokat. Ez a kettő a kazetta méretében azonos.

Sok nyomtatógyártó szabványos kapacitású patronokkal látja el a nyomtatókat. Ez az oka annak, hogy sok fogyasztó tanácstalan, hogy pontosan ugyanazt a cserepatron-készletet vegye meg, vagy válassza a nagy kapacitású alternatívákat.

 

 

A nagy kapacitású XL patronok beleférnek a nyomtatójába?

Sok felhasználó kíváncsi arra, hogy a szabványos és az XL-es tintapatronok telepítési folyamata megegyezik-e, vagy a nyomtatójuk illeszkedik-e az XL-es tintapatronokhoz. A legtöbb esetben egy XL-patron egyszerűen több tintát tartalmaz ugyanabban a patrontestben. A szabványos patronhoz képest nem nagyobb, de méretben megegyezik. Ezért a tintapatron behelyezése egy XL nyomtatóba ugyanúgy történik, mint a szabványos patron behelyezése a kijelölt nyílásba. Nincs szükség további beállításra.

Néhány ritka esetben az XL nyomtató tintapatronja valamivel nagyobb lehet. Azonban továbbra is ugyanabba a nyílásba fér el, mint a standard változat.

Ügyelni kell arra, hogy ne használjunk túl nagy erőt. Finoman tolja be a tintapatront a nyílásába. Egyes nyomtatók megkövetelhetik egy gomb megnyomását vagy egy kis kar meghúzását a patron behelyezése előtt. 

Minden nyomtató kompatibilis az XL patronokkal?

A legtöbb ma kapható nyomtató kompatibilis mind a szabványos, mind a kompatibilis XL patronokkal. Az igényes nyomtatásra szánt nyomtatók a rendkívül nagy kapacitású XXL nyomtatópatronokkal is kompatibilisek.

Jelenleg kaphatók olyan nyomtatók (pl. Epson EcoTank sorozatú nyomtatók), amelyek a hagyományos tintapatronok helyett nagyméretű tintapatronokat használnak. Az elmúlt években az összes nagyobb vállalat, amely nyomtatókat gyárt a tintatartály rendszert használja. Ebben az esetben több ezer oldalt nyomtathat egyetlen kazettakészlettel. 

Általánosságban elmondható, hogy ha rendelkezésre áll XL patron, akkor nyugodtan feltételezheti, hogy nyomtatója kompatibilis vele. Csak győződjön meg arról, hogy a megfelelő címke van a kazettán.

A patron száma a tintapatrontartón lévő matrica elejére vagy tetejére van nyomtatva. A címke vagy matrica a patron színét is jelzi.

A tintapatron jelölését a nyomtató kézikönyvében is megtalálja. Alternatív megoldásként megtekintheti a gyártó webhelyét a nyomtatópatronokkal kapcsolatos konkrét információkért.

A patron pontos típusát közvetlenül a patron gyártójának webhelyén is megtalálhatja a nyomtató modellje alapján.

Honnan tudhatom meg, hogy szabványos vagy nagy kapacitású patront használok?

Gyors válasz – csak ellenőrizze, hogy „XL" vagy „XXL" jelzéssel van-e ellátva.

Hosszú válasz - ez a nyomtató gyártójától függ. A nagy kapacitású nyomtatópatronok elnevezésére nincsenek általános szabályok.

 

Példát tudunk mondani a nyomtatópatronok címkézésére

A HP 910

tintapatron 3 méretben kapható: Normál (példa – HP 910)

Nagy hozam (példa – HP 910XL)

Rendkívül magas hozam (példa – HP 916XL)

A HP tonerkazetták elnevezése azonban más. Normál (példa – HP 37A)

Nagy hozam (példa – HP 37X)

Rendkívül magas hozam (példa – HP 37Y)

A Canon és az Epson tintapatronok ugyanazokat a szabályokat követik, mint a HP tintapatronok.

A Canon tintapatronok neve Canon PGI-280, Canon PGI-280XL és Canon PGI-280XXL.

A Canon lézerpatronok elnevezése azonban a következő:

Normál (példa – Canon 131)

Nagy hozam (példa – Canon 131H)

A Brother toner-/lézerkazetták esetében a különböző méretű kazettáknak különböző elnevezései vannak

Milyen gyorsan találja meg nyomtatójához a megfelelő nagy kapacitású XL patront

Az eladó oldalán (pl. nyomtatópatronok) a keresőablakba írja be a patron vagy a nyomtató nevét/számát. Ha megadja a készülék modelljét, az összes elérhető patront megtalálja az összes nyomtatómodellhez megfelelő verzióban. Az eredeti szabványos utántöltők mellett XL eredeti utántöltők, valamint alternatív teljesen kompatibilis utántöltők standard és XL méretben.

 

Kompatibilis tintapatronjainkat ISO tanúsítvánnyal, szigorúan az OEM specifikációi szerint gyártjuk. Meg vagyunk győződve a kínált termékek minőségéről.