Irodaszerek és iskola

Minden a MOPRIA technológiáról

A Mopria Alliance szabványokat fejleszt, amelyek egyszerű és problémamentes nyomtatási vagy szkennelési lehetőséget kínálnak bármely tanúsított Mopria nyomtatóra, multifunkciós készülékre vagy szkennelőre. Ez kiküszöböli a szükségét bármilyen további szoftver vagy illesztőprogram telepítésének, így lehetővé teszi a nyomtatást vagy szkennelést bármilyen nyomtató vagy szkennelő márkára való tekintet nélkül.

 

MOPRIA nyomtatási technológia

A Mopria nyomtatási technológia telepítve van több mint 3 milliárd eszközön, beleértve a kiválasztott Amazon Fire, Huawei, Samsung Galaxy és ZTE eszközöket is. Az Android rendszer alapértelmezett nyomtatási szolgáltatása az Android 8 és újabb verziójú telefonokon tartalmazza a Mopria alapnyomtatási technológiát.

A Mopria Szövetségről

Mi az a Mopria Szövetség?

Az Mopria Szövetség egy nonprofit szervezet, amelyet a világ vezető technológiai vállalatai hoztak létre és támogatnak annak érdekében, hogy univerzális szabványokat biztosítson a nyomtatáshoz és szkenneléshez. A szövetség létrehozta az Mopria márkát, így a felhasználóknak csak ezt a jelölést kell keresniük azért, hogy tudják, hogy az eszközeik nyomtatásra és szkennelésre alkalmasak bármely modern eszközről. 

Miért jött létre az Mopria Szövetség?

Az Mopria Szövetség azzal a céllal jött létre, hogy előre mozdítsa a modern nyomtatási és szkennelési lehetőségeket mobil- és hagyományos számítógépes eszközökről, olyan szabványokat hozva létre, amelyek lehetővé teszik a nyomtatást és szkennelést egyetemesen kompatibilissá és egyszerűvé téve a felhasználók számára.

Hogyan szerveződik az Mopria Szövetség?

Az Mopria Szövetség egy Delaware-ben bejegyzett nonprofit tagszervezet, amely 501(c)(6) szerint és nonprofit szervezetként működik azzal a céllal, hogy közösen elősegítse a egyszerű, kényelmes és széles körben használt nyomtatási és szkennelési lehetőségeket a piaci interoperabilitás hiányának és zavarának megszüntetésével.  - mindez előnyös az végfelhasználók számára.

A tagszervezetek képviselői részt vehetnek a Vezető Testületben, az Irányító Bizottságban és a három alapvető munkacsoportban: Műszaki, Tanúsítási és Marketing (a tagsági szinttől függően).

Kik a társalapító tagok?

 

Az Mopria Szövetség társalapító tagjai a Canon, HP, Samsung és Xerox vállalatok.

Kik a jelenlegi tagok az Mopria Szövetségben?

Az 2013-ban alapított Mopria Szövetség, amelyet a Canon, HP, Samsung és Xerox vállalatok hoztak létre, a világ vezető nyomtató- és szkennertársaságainak képviselőivel rendelkezik. A társalapító vállalatokon kívül az Mopria Szövetség jelenleg magában foglalja az Adobe, Brother, EFI, Epson, FUJIFILM Business Innovation Corp., Honor Device Co., Ltd., Lexmark, Konica Minolta, Kyocera, Microsoft, OKI, Pantum, Primax, Qualcomm, Ricoh, Riso Kagaku Corporation és a Toshiba vállalatokat is.

 

 

A Mopria Szövetség mely vállalatokra összpontosít tagként?

Az Mopria Szövetség érdeklődik minden olyan vállalat iránt, amely osztja a fejlesztési szabványok és technológiák iránti víziónkat a modern nyomtatás és szkennelés terén, és csatlakozni szeretne a szövetséghez. Ilyen vállalatok közé tartoznak:

 

Mobiltelefon- és táblagépgyártók

PC, laptop és notebook gyártók

Nyomtató-, multifunkciós eszköz- és szkennelőgyártók

Operációs rendszer szolgáltatók

Alkalmazásfejlesztők

Felhőnyomtatási szolgáltatók

Vállalati munkafolyamat szolgáltatók

Mobil eszközkezelés és vállalati mobilitás kezelése szolgáltatók

Mobil szolgáltatók

 

Milyen bizottságok és munkacsoportok léteznek?

Az Mopria Szövetség Irányító Bizottsága foglalkozik a Szövetség mindennapi ügyeivel, és felügyeletet valamint irányítást nyújt a technikai, tanúsítási és marketing munkacsoportoknak: a technikai, tanúsítási és marketing munkacsoportoknak.

A Technikai Munkacsoport kiválasztja és fejleszti a technológiákat, amelyek lehetővé teszik az Mopria Szövetség interoperabilitási vízióját (bármilyen alkalmazás, bármilyen eszköz, bármilyen operációs rendszer, bármilyen nyomtató/szkennelő/MFP).

A Tanúsítási Munkacsoport kialakítja a tesztelési és összhang elveit és az interoperabilitási követelményeket.

 

A Marketing Munkacsoport építi az Mopria márka értékét, támogatja a Mopria tanúsított termékekkel kapcsolatos kommunikációt a tagok között, ügyfélismeretet nyújt, és marketing támogatást nyújt az Mopria Szövetségnek.

 

Mopria szabványok

Milyen Mopria szabványok léteznek?

A Mopria szabványkészlet olyan tervezésű, hogy egyszerűvé tegye a nyomtatást és szkennelést bármilyen számítógépes eszközről - hagyományos számítógéptől mobiltelefonig – a nyomtatás és szkennelés egyszerűen működnek. A végfelhasználóknak csak az Mopria logót kell keresniük, hogy tudják, hogy azonnal és egyszerűen nyomtathatnak anélkül, hogy bármilyen további beállításra vagy gondokra kellene ügyelni.

 

Milyen előnyei vannak a Mopria szabványoknak a fogyasztók/vállalati ügyfelek számára?

 

A szabványok a fogyasztóknak/vállalati ügyfeleknek a következő előnyöket kínálják:

Egyszerű nyomtatás vagy szkennelés bármikor és bárhol

Nincs szükség beállításra - az eszközök azonnal készen állnak a nyomtatásra és szkennelésre, amikor használatba veszik őket.

 

Javítja a okostelefonok, táblagépek, számítógépek és laptopok funkcionalitását.