Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Weboldal vagy PDF dokumentumok nyomtatása

Nyomtatás - Weboldal

Biztosan már megtörtént Önnel is, hogy minél gyorsabban akart kinyomtatni egy dokumentumot, annál tovább tartott. Megtalálta a keresett űrlapot a weboldalon, és ki kellett nyomtatnia, de nem tudta, hogyan?

Ma a weboldalak szinte az összes általánosan használt űrlapot tartalmazzák. Ha elégedett az elektronikus verzióval, akkor könnyen kitölthető és elküldhető. Néha igazolásra, aláírásra vagy más dologra van szükség a dokumentum kinyomtatásához. Ilyen esetben csak annyit kell tennünk, hogy letöltjük a dokumentumot a számítógépünkre, és a kitöltés után kinyomtatjuk. Ha valamilyen okból ki kell nyomtatnia a megjelenített weboldal egy részét vagy egészét, akkor ezt közvetlenül a webböngészőből is megteheti.

Az internetes böngészőben válasszon ki egy cikket, képet, egy weboldal bizonyos részét vagy a teljes megjelenített oldalt, és kattintson az egér jobb gombjával az oldalra a helyi menü előhívásához. Itt található: "Nyomtatás". Ezzel a művelettel megtekintheti az alapértelmezett szerkesztési beállításokkal történő nyomtatást. Ezek a nyomtató kiválasztására, az oldal kiválasztására (minden, egyedi), a példányszámra, álló vagy fekvő elrendezésre, fekete-fehér vagy színes nyomtatásra korlátozódnak.

Ezen alapbeállítások kiterjesztését a "További lehetőségek" tétel rejti. Itt állíthatja be: papírméret (A4 és más), laponkénti oldalszám, margók, méretarány, duplex és még sok más adatot. Megtalálja a "Nyomtatás a rendszer segítségével párbeszédpanelt" lehetőséget is. Használja a billentyűparancsokat (Ctrl + P) és (Ctrl + Shift + P) az egész folyamat felgyorsításához.

Ha el kell mentenie a megjelenített weboldalt, kattintson a jobb egérgombbal bárhová a helyi menü megjelenítéséhez. Ebben található: "Mentés másként ..." (Ctrl + S), amelyet "Weboldal, egész" vagy "Weboldal, egy fájl" és "Weboldal, csak HTML" néven menthet el.

Ezután a helyi menü további opciója a "Mentés PDF-ként". Ha a számítógépére telepítve van az egyik PDF böngésző vagy szerkesztő (pl. Adobe Acrobat Reader), akkor a fájlt ennek a szerkesztőnek a formátumában menti a "pdf" kiterjesztéssel.

Nyomtatás - PDF dokumentum

Ha ki kell nyomtatnia a számítógépén tárolt PDF-dokumentumot, ezt megteheti  néhány kattintással. Megnyit egy PDF dokumentumot a böngésző segítségével vagy PDF-szerkesztővel. Kattintson a fájlra a menüben, és megtalálja a "Nyomtatás" ikont  a listában. Ugyanezt a műveletet végrehajthatja a billentyűparancssal (Ctrl + P), amely egy új ablakot jelenít meg a nyomtatható dokumentum és a beállítások előnézetével. A "Nyomtatás" ikon szintén közvetlenül a "menüsorban" található, ha beállította, hogy megjelenjen a PDF programban. A leggyakrabban használt Adobe Acrobat Reader PDF dokumentumböngészőről beszélünk. De az eljárás alapvetően ugyanaz a többi PDF böngésző esetében. A PDF-dokumentumokat kinyomtathatja anélkül, hogy megnyitná őket egy PDF dokumentum programban. Csak annyit kell tennie, hogy a jobb egérgombbal kattintson a dokumentum ikonjára, és a megnyíló helyi menüben válassza a nyomtatás lehetőséget. Tehát ha nem kell ellenőriznie és szerkesztenie a dokumentumot nyomtatás előtt, azonnal kinyomtathatja.

 

 

Nyomtatás - Word dokumentum

A dokumentumok Word vagy más szöveges fájlokban (Windows OS) történő nyomtatásához néhány egyszerű lépés szükséges. A dokumentumot kinyitás nélkül kinyomtathatja: kattintson jobb egérgombbal az oldalra, és válassza a "Nyomtatás" lehetőséget a helyi menü ablak megnyitása után. Ugyanez igaz itt, mint a PDF dokumentumok esetében, hogy ha nem kell tovább szerkesztenie a dokumentumot, akkor ez a leggyorsabb módszer.

Ha nyomtatás előtt ellenőriznie kell a helyesírást vagy módosítania kell a szöveget, kattintson a fejlécben található "Fájl" gombra, miután megnyitotta a dokumentumot a programban vagy az alkalmazásban. A menüben megtalálja a "Nyomtatás" opciót, amely megnyitja a nyomtatási beállítások egyéb lehetőségeit. Kiválaszthatja a nyomtatót (ha több nyomtató van csatlakoztatva), kiválaszthatja a másolatok számát, beállíthatja az oldalméretet A4-re és egyebekre (a kiválasztott nyomtató által támogatott maximális méret), margókat vagy szegély nélküli nyomtatást, tájolást, 1 vagy több oldalt laponként, oldalakat rendezhet és válassza a duplex nyomtatást.

A szöveges dokumentum kinyomtatása a program noteszében már nem teszi lehetővé az ilyen beállítások megadását, de ugyanezt megteheti, ha a „Fájl" gombra kattint, és megnyit egy egyszerű ablakot a „Nyomtatás" lehetőség kiválasztásával, majd a nyomtató kiválasztásával, a másolatok számának és az oldaltartomány kiválasztásával. és rendezze az oldalakat. Hiányzik a "Nyomtatás fájlba" opció. Azonnal kinyomtathat bármilyen szöveges fájlt, fényképet és képet, amelyet a számítógépén, a csatlakoztatott felhőszolgáltatásban vagy a közösségi hálózaton tárolt. Ehhez kattintson a jobb gombbal és válassza a "Nyomtatás" lehetőséget. Minden olyan szöveg, grafikus program és különféle szerkesztő, amely a pdf, text, Word, png, jpeg, xlsx kiterjesztésű fájlokat kezeli, lehetővé teszi, hogy a kiterjesztések egyikével közvetlenül kinyomtassa a fájlt a programban a következő opcióval: Fájl → Nyomtatás. A rendszeren belül a Windows egy billentyűparancsot működtet (Ctrl + P).

Könnyen kinyomtathat szöveges dokumentumot, kombinált szöveges és grafikus dokumentumot, prezentációt, Excel táblázatot, képeket és fotókat. A néhány kattintás vagy a billentyűparancsok egyszerűsége ellenére probléma léphet fel, és a nyomtatás sikertelen lesz. Csak arra kell vigyáznia, hogy az összes fájlt nem  pontosan úgy nyomtatja ki, ahogy azt a monitoron látja. A probléma  prezentációknál fordulhat elő.

Ha nem tud kinyomtatni egy jelszóval védett PDF dokumentumot

Van jelszóval védett PDF- fájlja, és a nyomtatás csak a jelszó megadása után kezdődik el? Ha ismeri a jelszót, egyszerűen írja be, hogy kinyomtathassa a PDF- dokumentumot. Néhány dokumentum ilyen módon védett, és korlátozásaik vannak, amelyek nemcsak a nyomtatást, hanem a tartalom szerkesztését vagy másolását is megakadályozzák. Ha a fájl tartalmaz ilyen nyomtatási korlátozásokat, és nem tudja a jelszót, akkor nincs más választása, mint kapcsolatba lépnie a PDF- fájl szerzőjével, aki ismeri a jelszót.

A védett  megmegjelenítés akadályozza a PDF-dokumentumok nyomtatását

Egyrészt az alapértelmezett védett megjelenítés mód pozitív, mert növeli az Acrobat Reader program biztonságát. Ideiglenesen kikapcsolhatja ezt a beállítást annak megállapítására, hogy a védett megjelenítés mód kijelzője megakadályozza-e a nyomtatást. Csak kattintson a jobb egérgombbal a dokumentumra, és válassza a "Dokumentum tulajdonságai" lehetőséget. Kattintson a "Haladók" gombra, hogy ellenőrizze, engedélyezve van-e a Védett megjelenítés mód. Ezen mód letiltásához: Szerkesztés> Beállítások, és kattintson a Biztonság gombra a bal oldalon. Jelölje be a- Védett mód engedélyezése indításkor- jelölőnégyzetet. Kapcsolja ki az Acrobat Reader alkalmazást, majd indítsa újra, és nyomtassa ki újra a dokumentumot.

Mely fájlkiterjesztések nyomtathatók

Alapvetően bármilyen fájlt, amelyre jobb egérgombbal kattintva megjelenik a helyi menüben a nyomtatás ... nyomtathat.