Irodaszerek és iskola

XEROX

A nyomtató gyártó vállalatok története

Az amerikai Xerox óriás története 1906-ra nyúlik vissza. A New York-i állam Rochester városában abban az évben alapították a Haloid Company társaságot. Fényképészeti papír gyártásával foglalkozott. Az akkori Haloid Company vezetőségének fogalma sem volt arról, hogy ugyanebben az évben megszületett Chester Floyd Carlson Seattle-ben, aki 40 évvel később kulcsszerepet fog játszani a társaság életében. Annak ellenére, hogy Chester szegény családból származott elérte az egyetemet, ahol fizikát tanult. Később a szabadalmi hivatalban dolgozott, ahol szabadalmi ügyvéd asszisztensévé vált. Ez szintén fontos szerepet játszott az életében.

 

Egy Chester nevű ember

1938-ban Chester Carlson készítette első másolt példányát a saját rendszerével. Megakarta  könnyíteni saját munkáját, ahol a szabadalmi bejelentések nyomtatványainak másolatait kellett volna rajzolnia, természetesen csak kézimunkával. Találmányának lényege a fény besugárzás elektrosztatikus tulajdonságainak megváltoztatása volt. Fizikusként tudta, hogy egyes fénynek kitett anyagok megváltoztathatják elektrosztatikus tulajdonságaikat. 1942-ben szabadalmat szerzett kifinomított találmányára, és lelkesen keresett egy társaságot, amely hajlandó lenne gyártani a találmányát. Ez csak1947-ben sikerült , amikor beleegyezett abba, hogy együttműködik a Haloid Company-val. Az eredmények nem sokáig várattak magukra, és 1948-ban a Haloid Company bejelentette, hogy xerográfiával foglalkozik, bejegyezték a Xerox védjegyet. Kevesebb, mint két év alatt elkészült az első másológép, A modell név alatt, amely 3 perc alatt 1 példányt készített.

1955-ben a Haloid Company, a Carlson technológiáját alkalmazva, bevezette a forgó dobbal ellátott másológépet, amely Copyfio néven került forgalomba. Sajnos a meglehetősen összetett kezelés miatt nem sikerült a várt eladási siker.  1958-ban azt a Xerox 914 fénymásoló váltotta fel, amelyet egy gombnyomással vezéreltek, hogy fekete-fehér másolatot kapjanak. Ezúttal megjött a siker, és a cég valamint Chester Carlson maga is  hírnevet szereztek és meggazdagodtak. Egy egyszerű fénymásoló lett sláger, és bejutott az amerikai hivatalokba és irodákba. Abban az időben az értékesítés magas számot ért el, és öt év alatt a Xerox 914 22 millió példányára nőtt. Ekkor a Haloid Company-t átnevezték Haloid Xerox-ra, később 1961-ben a Xerox Corporation-re. Az emberek társították a másolási technológiát a Xerox másolókhoz, és elkezdték használni a xeroxing kifejezést, amelyet a másolás szinonimájának tekinthetünk.

 

 

Színes másolatok

Az 1960-as évek közepén a cég bevezette a Xerox 240 másolót, aminél a 240-es szám a másolt példányok számát jelentik óránként. Ugyanakkor a társaság betört az európai piacra is, ahol megnyitotta első gyártóüzemét. 1973-ban a Xerox Corporation egy újdonsággal a Xerox 6500 Color készülékkel jelenkezett. Egyértelmű volt, hogy nem alszik a babérjain, és tovább fejlődik. Az új modell teljes színű másolatokat készített normál irodai papírra.

 

Hogyan mutatott utat a Xerox az Apple- nak

 A személyi számítógép a Xerox-nál az 1970-es években jelent meg. A Xerox PARC nevű fejlesztési központban keletkezett (Xerox - Palo Alto Research Center). A Xerox Alto lett a számítógép neve  amely, forradalmi eszközzé vált, és tartalmazott  egy 3 gombos egeret, egy kis leképezett monitort, a saját Xerox Star rendszerét egy grafikus felhasználói felülettel, amely ablakokat, ikonokat és menüsort tartalmazott. Ez az ígéretes termék soha nem került forgalomba, de továbbra is kulcsfontosságú terméke volt a személyi számítógépek továbbfejlesztésének. Abban az időben Steve Jobs és Steve Wozniak voltak az Apple garázsüzlet tulajdonosai.

A Xerox PARC kutatóközpontban tett látogatás után Jobs ragaszkodott ahhoz a gondolatához, hogy tökéletesítse a saját számítógépét, amelyet a Xerox Alto számítógép ihlette meg. Még több programozót is sikerült beszereznie a Xerox PARC-tól az Apple-hez. Jobs nem volt az egyetlen, aki megértette az egyedi Xerox Alto előnyeit a PC-k jövőjére és a grafikus felhasználói felületen keresztül történő vezérlésére. Hasonlóképpen, fiatal Bill Gates  átvette saját cége érdekében Xerox számítógép előnyeit.Mindkettő cégnek a  Xerox módszere bevált és megmutatta az utat a jövő felé.

 

Fontos mérföldkövek

A Haloid Company megalapítása 1906-ban, Rochesterben.

Chester Carlson 1938-ban készítette első xerográfiai képét, 1942-ben pedig amerikai szabadalmat kapott a xerográfia számára (akkoriban elektrofotografálásnak hívták).

A Haloid Company 1948-ban regisztrálta a Xerox védjegyet.  

Az első fénymásoló 1955-ben jelent meg Copyfio néven.

1960-ban elindult egy sikeres Xerox 914 irodai másológép.

1961-ben a Xerox Corporation nemcsak új nevét jelentette be vállalatának, amely továbbra is fennmaradt a mai napig, hanem az USA tőzsdei belépését is.

1962-ben a Fuji Xerox 50% -os partnerségként jött létre a Rank Xerox társasággal, amelyet 1997-ben a Xerox Corporation felszívott.

1968-ban bejelentette első irodai faxkészülékét, amely dokumentumokat fogadott felügyelet nélküli telefonállomásról. Az eszköz neve Xerox Fax.

A Xerox 240 óránként 240 példány másolattal kerül forgalomba.

 1971-ben a cég bevezette a kétoldalas nyomtatást a papírköltségek csökkentése érdekében.

1973-ban az első Xerox 6500 teljesszínű  színes másológép sikeres volt.

Az első nagyméretű nyomtató 1977-ben jelent meg Xerox 9700 (Dover) néven.

Az első többfunkciós / fénymásoló Xero Printer 100.

1991-ben alapították az Xsoft-et, a Xerox saját szoftvercégét.

A Xerox 2000-ben lép be az új évezredbe a DocuColor 2000 sorozat új generációs digitális színes nyomtatóival.

2002 után számos más eszköz lépett a piacra, és nem szabad elfelejteni a DocuColor iGen3 digitális gyártási rendszert.

2005-ben a Colour Anywhere segítségével a társaság egy színes nyomtatásra, valamint iGen3 és WorkCentre C2424 - színes multifunkciós készülékekre összpontosító hirdetési kampányt nyújtott a szilárd tinta technológiával.

 

A Xerox által a világon bemutatott találmányok

Ez nem csupán a xerográfia, a lézernyomtató, a Xerox Alto számítógép vezérlés  gömbgombos egérrel, ahelyett, hogy beírt utasításokat használna, ez az amit a Xerox megmutatott a világnak. PARC fejlesztési központjában, 1973-ban, két alkalmazott kidolgozta a számítógépeik összekapcsolásának módszerét, létrehozva egy ethernet hálózatot. 2,94 Mbps sebességgel működött. 1975-ben létrehozták az elektronikus papírt , 2000-ben pedig szilárd tintát.

 A Xerox egy globális vállalat, amelynek a portfóliójában nem csupán olyan termékek vannak, mint a nyomtatók és kellékek, hanem szoftvermegoldásokat és átfogó szolgáltatásokat is kínál. Manapság a piacon egyszínű és színes irodai lézernyomtatók és többfunkciós készülékek, digitális gyártóberendezések, monokróm és színes tintasugaras nyomtatógépek vannak a tárházából. Saját rendszerekkel rendelkezik a digitalizáláshoz és az adatbányászathoz kapcsolódó szoftverek területén. Szoftvert kínál irodai és nagy formátumú készülékekhez és gyártó rendszerekhez. A szolgáltatások területén elemzést, optimalizálást, implantációt és támogatást kínál ügyfeleinek.

 

Tippünk - Xerox B1022V_B

Ha megfizethető nyomtatót keres egy kis és közepes méretű munkacsoporthoz vagy egy otthonba, ahol több fekete-fehér nyomtatás történik, van egy tippünk az Ön számára. Ez egy monokróm LED multifunkciós készülék, amely kiváló minőségű nyomtatást biztosít 1200 x 1200 Dpi felbontással. A nyomtatási sebesség fekete-fehérben 22 oldal / perc. A maximális papírméret A3-ig terjedhet. Egy kompakt, helytakarékos eszközzel egyszerre vásárolhat nyomtatót, fénymásolót és szkennert. Kibonthatja a standard 250 laposadagoló tálcát 500 lapos kapacitásra bővítheti. Van még automatikus kétoldalas nyomtatás a papírköltségek csökkentése érdekében, valamint automatikus duplex adagoló a gyors kétoldalas szkenneléshez. A sokoldalú kapcsolat itt nem meglepő. A klasszikus usb-kapcsolaton kívül a nyomtató ethernet huzallal támogatja a Wi-Fi és LAN-kapcsolatokat. Mindezt a Xerox B1022V_B LED multifunkciós készülék ajánlja kényelmes ergonómiai kialakításában, a kezelőpanelen keresztül történő könnyű kezelhetőséggel, amely a gombok mellett egy kis információs kijelzőt is tartalmaz. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 8000 oldal.

Tudta ezt ...

A Xerox újrahasznosítható papírt fejleszt ki? A papír 24 órán keresztül megőrzi a nyomtatási nézetet, utána a nyomtatási felület törlődik  majd újból felhasználható lesz. Bár ez a technológia még fejlesztés alatt áll, a Xerox már szabadalmazta ötletét, mint egy törölhető papírtechnológiát.