Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Zink technológia (Zero Ink -tintamentes)

A Zero Ink műszaki folyamatról, rövidítve csak ZINK,már biztosan hallott. Ez egy tinta nélküli, kazettás mentes rendszer. Ha azt gondolta, hogy ez a technológia kizárólag egy típusú nyomtatóra vonatkozik, téved. ZINK társaság - a Zero Ink tulajdonában van a technológia, amelyet számos különféle nyomtatógyártónak kínál. Azok a partnerek, amelyek ilyen típusú technológiát használnak készülékükben, a Polaroid, a Canon, a Brother, a Hewlett Packard, az LG, a Prynt és a Lifeprint. Ezeknek a vállalatoknak vannak saját termékeik, amelyekben a ZINK - Zero Ink megoldást használják. És annak ellenére, hogy saját nyomtató fogyóeszközeit kínálják ezzel a technológiával, a népszerű, tintamentes technológiával rendelkező termékeket láthatunk. Melyek ezek?

 

Amikor megjelent az LG Pocket Photo

Az LG-vel kezdjük, amely nem gyárt nyomtatót, de portfóliójában az egyik első ZINK technológiával rendelkező zsebfénynyomtató. Az LG Pocket Photo volt. Ma hiába keresné ezt a mini nyomtatót. Ez eltűnt az üzletekből, de kis szerencsével megtalálhatja az eBay-en vagy az Amazone-on. Az LG PD233 egy mobiltelefon-tartozék kategóriája az LG webhelyén. 72 x 120 x 24 mm méretű és 215 gramm tömegű zsebfénynyomtatóval rendelkezik. Az 5,1 x 7,6 cm-es fényképet ZINK 2.0 papírra nyomtattak 313 dpi felbontással.Majdnem 45 másodpercbe telt az első oldal kinyomtatása. Csatlakoztatva volt az LG PD233 fotónyomtatóhoz microUSB kábellel, Bluetooth és NFC mobilkészülékkel működött a Pocket Photo alkalmazás segítségével, amely jelenleg elérhető a 3.2.1 verzióban. Minimalista kialakításban az eszköz tartalmazott nyomtatási kimeneti nyílást, töltő- és mobiltelefon-csatlakozót, bekapcsoló gombot és egy fedelet a ZINK papírtálca mögött. A nyomtató kissé unalmasan nézett ki , és az egyetlen érdekessége a gyártó logója volt. Az 500 mA-os akkumulátort 90 perc alatt teljesen feltöltötték, és körülbelül 25 oldalnyi nyomatot készített. A mai  kicsi hordozható fotónyomtatók újabb modelljei már túlszárnyalják elődeiket, de abban az időszakban, amikor megjelent a piacon, ez volt a legjobb készülék.

HP Sprocket fényűző színekben

A HP tintasugaras és lézernyomtatókat, valamint többfunkciós nyomtatókat kínál, amelyek nagyon népszerűek a piacon. Az insta fényképezőgépek új trendjére a HP reagált a termékével. A portfólió tartalmazza a HP Sprocket hordozható fotónyomtatót ZINK technológiával. Ez a modell nemcsak paramétereivel, hanem gyönyörű, fényűző kialakításával is elbűvöl. Három színváltozatban jelent meg:1. zongorafekete ezüst díszítéssel,2. fehér szín arannyal kombinálva és 3.bíborvörös, ezüsttel kombinálva. Ez a fotónyomtató azonnal nyomtat, amikor egy mobil eszköz (HP Sprocket-iOS, Android) fotógalériájához vagy közvetlenül egy közösségi hálózati alkalmazáshoz csatlakozik. A ZINK technológia segítségével fotót nyomtat 2 x 3 hüvelykes (5 x 7,6 cm) ZINK papírra. A hátsó oldal lefedése után készen áll a fotómatrica, amely ellenáll az elmosódásnak, a víznek és a szakadásnak. A kapcsolatot az USB, a Bluetooth képviseli. A nyomtatás 400 Dpi felbontással történik.

 

Hogyan zavarta össze Canon a modellneveket?

A Canon néhány évvel ezelőtt bemutatta a Canon Selphy hordozható fotónyomtatót. Nem zsebnyomtató volt, de kicsi mérete miatt alkalmas volt a hordozására. Ez a modell termoszublimációs technológiával nyomtatott, és a Canon 10 x 15 cm méretű fotópapírt (képeslap formátumban) használt nyomtatáshoz. A gyártó a Zoemini modell sorozat zseb fotónyomtatóinak modelljeivel elérhetővé tette az engedélyezett ZINK technológiát. Itt néhány tényt tisztáznunk kell. Néhány piacon, beleértve Európát is, a gyártó a Zoemini és az óceánon túli piacokon az Ivy megnevezést használta.

Ezért ugyanazzal a fotónyomtatóval ismerkedhet meg, amely Canon Zoemini vagy Canon Ivy nevet visel. Ez a modell többféle fehér és színes ékezetes kombinációban kapható. A nyomtatáshoz ZINK technológiát használ. A csatlakozás már klasszikus USB-n vagy Bluetooth-on keresztül a gyártó alkalmazásával együtt történik. A nyomtatási méretek 5 x 7,6 cm a ZINK papíron. Nincs szükség újratöltésre, ismét engedélyezett ZINK technológiával. A  termékre adott nagyon jó válaszoknak köszönhetően a Canon úgy döntött, hogy tovább fejleszti  a mini fotónyomtatóját. Ebben az évben két új modellt mutatott be a Zoemini modellsorozat alapján,Insta-fényképezőgépeket beépített nyomtatóval. Az innovációkat Canon Zoemini C és Canon Zoemini S jelöléssel adták piacra . Az amerikai piacon Canon Ivy Cliq megnevezés alatt találhatók meg, amely megfelel a C modellnek, és a Canon Ivy Cliq +, amely a Zoemini S. modell.

 

   

 

A Brother ZINK technológiával ellátott színes címkenyomtatóval büszkélkedhet

További társaságok vagy nyomtatógyártók, amelyek a ZINK - Zero Ink technológiával működnek, és technológiájukat használják, a Brother társaság és az ő modelljük a Brother VC-500W színes címkenyomtató. Ne tévesszen meg bennünket az, hogy ez egy címkenyomtató. Ez a modell  címke technológiával nyomtat 9–55 mm-ig, nincs szükség  benne tintakészletre. A kapcsolat USB-n vagy Wi-Fi-n keresztül zajlik. Ez a nyomtató kompakt méretekkel, kellemes kialakítással és beépített vágóval rendelkezik  a hossz beállításához. A ZINK - Zero Ink technológia használatán keresztül jutunk el a Brother VC-500W működésének megértéséhez. Technológiáját  címkékkel ellátott orsókban rejti. A speciális színes kristályok a papírban hővel aktiválódnak, és színes színű címkéket készítenek anélkül, hogy  tintapatronok lennének szükségesek a nyomtatáshoz.

 

Polaroid No. 1

A Polaroid társaság és fényképezőgépei azonnali nyomtatóval valamikor, az 1980-as évek elején jelentek meg. Ma a cég több olyan terméket gyárt, amelyek ZINK - Zero Ink technológiát használnak. Ezek zsebfénynyomtatók és insta-fényképezőgépek, melyek nyomtatóval vannak felszerelve. A legújabb modellek, amelyeket a cég a CES 2019-en mutatott be, az Insta kamera Polaroid Mint Instant Digital Camera  &azonnali digitális fényképezőgéppel és nyomtatóval és a Polaroid Mint Instant Digital Camera zsebnyomtató. Mindkét modell a ZINK - Zero Ink technológiát használja a nyomtatáshoz. Egyéb Polaroid termékek, amelyek ZINK fotópapírt nyomtatnak, a Polaroid Snap Touch - azonnali kamera beépített ZINK - Zero Ink nyomtatóval és a Polaroid Zip Instant fotónyomtató. Talán kevesen tudják, hogy a ZINK technológia valamikor az 1990-es években egy projektként indult a Polaroid Corporationnél. Ezt követően a ZINK 2005-ben függetlenné vált.

Prynt

A PRYNT egy indítóprogram(startup), amely a Kickstarterin jelent meg. Két termék létezik az integrált nyomtatóval ellátott mobil eszközökhöz: PRYTN Case és PRYNT Pocket. Alapvetően egy mobil kiegészítő, amely új funkcióval gazdagítja telefonját, azaz azonnali nyomtatással. Ez a termék ZINK technológiát is használ. Villámcsatlakozón keresztül csatlakozik egy mobil eszközhöz, Bluetooth és Wi-Fi nélkül. E kis doboz teljes varázsa egy olyan alkalmazásból áll, amelyet letölt az iPhone-jára egy  mobil csatlakozón keresztül.  Készítsen fényképet vagy videót az alkalmazáson keresztül, és egyszerűen ellenőrizze a minőséget  a nyomtón 2 x 3 "-es méretű ZINK papírra.Ezt behelyezik a PRYNT Case tokba. Az akkumulátor teljesítőképessége lehetővé teszi 15-20 öntapadós fénykép nyomtatását. Beágyazhat egy videót a fotóba az alkalmazáson keresztül, és okostelefonján AR-technológiával tekintheti meg. A mobil eszköznek támogatnia kell az AR technológiát (iPhone 6S és újabb, iOS 11 és újabb). A képen látható videó megtekintése ugyanazzal a funkcióval megy végbe a másik kézi nyomtató modellnél LifePrint,  ennek a gyártója a ZINK - Zero Ink tinta nélküli nyomtatási technológiát használja.

Lifeprint

 

A Lifeprint, kézi fotónyomtató a ZINK és az AR technológia (a valóság érve) kombinációja. A Lifeprint a Hyperphoto jelölést használja erre a technológiára. Mindezt egy 200 gramm minimalista kialakítású készülékben. A fotónyomtató Bluetooth-kapcsolaton keresztül csatlakozik egy mobil eszközhöz. Kompatibilis az Android és iOS mobiltelefonokkal és táblagépekkel. Természetesen támogatniuk kell az AR-t, és telepíteniük kell a LifePrint Photos programot. A Lifeprint fotókat nyomtat a ZINK - Zero Ink papíron két méretben, 2 x 3 "(5 x 7,6 cm) és 3 x 4,5" (7,6 x 11,4 cm).

 

 

ZINK - Zero Ink technológia

Tintamentes ZINK-Zero Ink technológia a hőnyomtató rendszeren alapul. A fotópapírt minden színben impregnálják többrétegű papíron. Az alaptól, opcionális ragasztórétegtől a hőérzékeny színrétegektől a felszíni rétegig. A színképző réteg az amorfokróm színezékek színtelen kristályait tartalmazza, amelyek színtelen tautomereik mikrokristályait képezik, amelyek színes hőformává alakulnak, és megtartják színüket a megszilárdulás után. Ez a technológia a ZINK - Zero Ink védjegy alatt áll, a ZINK Holding LCC független társaság tulajdonában van, amely a ZINK® technológia és a ZINK Paper® tulajdonában van. A ZINK a ZERO INK, egy színes nyomtatási rendszer. A rendszer támogatása megközelítőleg 170 szabadalmat tartalmaz és továbbra is dolgozik rajta a ZINK Holding K + F központ laboratóriumaiban, Massachusettesben, Whitsettben, Észak-Karolinában. 2005 óta a ZINK független vállalat. OEM-ként ZINK technológiát kínálnak azon partnereiknek, akiknek termékeit röviden bemutattuk. A Polaroid továbbra is kulcsfontosságú partner.

Miért nincs meg ez technológia a nagy nyomtatókban? Annak ellenére, hogy ez a technológia nagyszerű és nagyon környezetbarát, a nagy formátumú papír költségei magasabbak lennének, mint a hagyományos irodai papíré. Egyrészt a kazettamentes rendszer magában nagy hozam, nincs hulladék az üres kazettákból. De ...? A másik oldalon találjuk az egyszerű  irodapapírt, amely újrahasznosítható. A ZINK papír újrahasznosítása különbözik a hagyományos papírtól.