3D CRM CREALITY LD002R


Az érdekes, gyantás 3D nyomtató, a CRM Creality LD002R aktív szén levegőszűrési rendszert és 3,5 hüvelykes színes érintőképernyőt kínál. Vonzó ár mellett elsősorban az otthoni felhasználókat vonzhatja. A két Creality LD002X sorozatú eszköz közül ez a kisebb. A hosszabb nyomtatási idő ellenére a teljesítmény-ár arány szempontjából nagyon előnyös 3D nyomtató. A gyantanyomtatók ultraibolya fényben kikeményedett műgyantával nyomtatnak. Nagyon részletesen tud nyomtatni - de egészen a közelmúltig nagyon drágák voltak.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: 3D nyomtatás MSLA gyantával

Felhasználás vállalat / háztartás: háztartás, kisvállalkozás

Nyomtatásra használt anyag: UV gyanta

Mélység: 65 mm

Magasság: 160 mm

Nyomtató tér mérete: Mini

Funkciók nyomtató / multifunkció: multifunkciós - 3D nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A3

Min. rétegvastagság: 0,01 mm

Max. rétegvastagság: 0,05 mm

Csatlakoztathatóság: USB nyomtatási lehetőségek

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 221 mm

Mélység: 221 mm

Magasság: 403 mm

Tömeg: 7 kg

 

Narancssárgaszínű kialakítás

A legtöbb MSLA gyantával rendelkező 3D nyomtatóhoz hasonlóan a Creality LD-002R modell is négy elsődleges alkotóelemből áll: egy alapból, egy fedélből, egy kádból és egy összeszerelő platformból. Az LD-002R modell alapja hajlított lemezből készül, amelyen 3,5 hüvelykes érintőképernyő található, nagyon jó érzékenységgel és fényerővel. A felhasználói felület intuitív és jól áttekinthető.

Felső része világos narancssárgaszínű, átlátszó anyagból készült. A gyanta kád beépített csavarokkal rendelkezik, amelyek megkönnyítik az eltávolítását, a hátoldalán pedig dombornyomásos jelek mutatják, hogy a kád mennyire van tele. Végül az építési platform négypontos szintező rendszerrel rendelkezik, hasonló az Anycubic Photon Mono vagy a Phrozen Sonic Mini 4K eszközhöz.

A Creality LD-002R UV 5,5 "-es 2K LCD-kijelzőt használ, 2560 x 1440 pixel felbontással, hogy blokkolja az UV-forrásból származó fényt, amelynek felbontása XY 0,75 mm. A tényleges kikeményedési idő rétegenként kissé lassabb ennél a nyomtatónál. A gyártó rétegenként 4 másodpercet javasol, manuálisan 6 másodperc rétegenként, de az idő rétegenként 8 és 9 másodperc között változhat a beállításoktól függően. A nyomtató 4–8-szoros símítással rendelkezik, ami óriási teljesítmény ezen az áron. Mindkét oldalon levegőelvezetéssel és annak tisztításával is rendelkezik. Az oldalán USB-port található.

A Creality LD-002R nyomtatónak van egy alapja az aktív szén levegőszűrő egység tetején, amely a levegőt a szűrőn és a nyomtató kimenetén keresztül vonja el.

A nyomtató oldalán van egy hozzáférési panel, amely eltávolítható az LD-002R alaplapjához való könnyű hozzáférés érdekében. Ennél a modellnél lehetőség van Wi-Fi modul telepítésére a bővítmény részeként, ami versenyelőnyt jelent. Sajnos a gyártó maga nem kínálja ezt a modult a weboldalán.

 

Gyors beállítás és indítás

 

A Creality LD-002R modell egy mechanikus egyszerű eszköz. Az üzembe helyezés csak a a szükséges platform felszereléséből és kiegyenlítéséből, a kád felszereléséből  és feltöltéséből, a fedél felhelyezéséből, és a "Nyomtatás" gomb megnyomásából áll. A Creality LD-002R négy csavarral ellátott konzolt tartalmaz az emelvényszerelvény kalibrálásához és igazításához, hogy párhuzamosan illeszkedjen az álcázó LCD-kijelzőhöz, és van egy olyan eltolása is, amely kompenzálja a kádon lévő FEP film vastagságát. Az algoritmus speciális feldolgozása után pontosan helyreállíthatja a tervezési részleteket, hatékonyan csökkentheti az élek elterjedését, kielégítheti a finom nyomtatási igényeket, simábbá és finomabbá teheti a modell részleteit, és hatékonyan csökkentheti a feldolgozási nehézségeket és időt.

 

A nyomtató előnyei

- robusztus fémszerkezet

- beépített szén levegőszűrő rendszer

- szilárd nyomtatási minőség

- Chitubox támogatás

- kompakt méretek

- az ár

 

A nyomtató hátrányai

- sebesség

- a beépített bemutató modell nyomtatása több mint 19 órát vesz igénybe

- a gyanta kezelése védőfelszerelést igényel

 

Ez a 3D nyomtató modell 405 nm-es UV-gyantát használ. Ez a gyanta egy olyan anyag, amelyet biztonságosan kell kezelnie, amíg meg nem keményedik, a sérülések elkerülése érdekében. A gyanta a bőrrel érintkezve ártalmas lehet, ezért keményítetlen gyanta öntésekor, tisztításakor vagy kezelésénél védőkesztyűt kell használni. Fontos továbbá a jó szellőzés biztosítása abban a helyiségben, ahol a nyomtatás folyik, valamint a gőzök belélegzésének elkerülése.

A Creality LD-002R 3D nyomtatóhoz tartozik egy USB kulcs, amely tartalmazza az "Eiffel Tower 8s.ctb" nevű tesztnyomatot és a mellékelt Chitubox szoftvert fájlok importálására, előkészítésére és exportálására a nyomtatóba. A Chitubox meglehetősen átfogó szoftver, amely lehetőséget kínál egy modell importálására, ürítésére, lefolyók hozzáadására és egyebekre. A Chitubox natív profillal rendelkezik a beépített Creality LD-002R modulhoz, ami azt jelenti, hogy csak a "Creality LD-002R"  konfigurációt kell kiválasztania. A tesztnyomtatás kicsit tovább tart. Még maga a nyomtatás sem a leggyorsabb, de a jutalom az éles nyomtatás és finom részletek lesznek.

 

Befejezés

Összefoglalva úgy tűnik, hogy ebbe a 3D nyomtatóba történő befektetés költséghatékony vásárlás. A felhasználó javára játszik az ár, formatervezés, teljesítmény és nyomtatási minőség. Ami sokakat elbátortalaníthat, az az idő, amely egy 3D-s modell kinyomtatásához és elkészítéséhez szükséges. Ezért türelmesnek kell lennie.

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)