Irodaszerek és iskola

A Brother DCP-9020CDW készülék tesztelése

A Brother készülék színes lézernyomtatással, valamint másolási és beolvasási képességekkel rendelkezik. Ez egy kompakt LED multifunkciós készülék, amely kompatibilis a Windows, OS X és Linux operációs rendszerekkel. A többfunkciós és színes nyomtatási képességek előnyei mellett kiváló csatlakozási lehetőségek és támogatás is rendelkezésre áll az Apple AirPrint és a Google Cloud Print számára. Méretileg kompakt multifunkcionális eszköz, amely nem sok helyet foglal el, de a teljesítménye is jelentős. Egy közepes méretű munkacsoportban, ahol nagyobb nyomtatási mennyiséget nyomtatnak, ez a multifunkciós készülék kiváló teljesítményt nyújt. Ezzel a modellel hatékony munkaeszközt kap még az igényesebb munkaterhelésekhez is.

Rövid jellemzés

Többfunkciós készülék/ színes nyomtatás/ lapolvasó/ fénymásoló/ Duplex/ A4/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print

Méretek és tömeg

Mélység 483 mm/ szélesség 410 mm/ magasság 410 mm/ tömeg 23,20 kg

 

Formatervezés

Az első pillantás erre a multifunkcióra megerősít abban, hogy ez egy olyan eszköz, amely még a legigényesebb munkavégzést is képes könnyedén elvégezni. A négyzet alakú doboz formájú kialakítása robosztusnak tűnik, amely szélességében és magasságában megegyezik. A gyári feldolgozás minősége kiváló. A kellemes színkombinációknak és a kezelőpanel nagyon jó elhelyezésének, valamint az élek finom lekerekítésének köszönhetően nagyon szép multifunkcionális megjelenésről beszélhetünk. Az érintőképernyős LCD (TFT) kijelző mellett az elülső kezelőpanelen számbillentyűzet és be / ki kapcsológomb is található. A 3,7 hüvelykes kijelzőn történő vezérlés intuitív és nagyon egyszerű.

 

Funkciók

Mivel ez egy multifunkciós eszköz, a nyomtatás mellett nagyon jó fénymásolót és szkennert is használ (1200 x 600 dpi). A Brother DCP-9020CDW modellt, klasszikusan USB-kábellel csatlakoztathatja a számítógéphez (vagy laptophoz), valamint kábellel is csatlakozhat egy szabványos LAN-hoz, vagy vezeték nélkül használhatja a Wi-Fi-t. A nyomtatási feladatok mellett választhatja a számítógép nélküli másolást és beolvasást, valamint a beolvasott dokumentumok közvetlen elküldését e-mailbe vagy hálózati tárhelyre. Fejlett dokumentumkezelési funkciók és támogatás érhető el az Apple AirPrint és a Google Cloud Print szolgáltatáshoz. Automatikus dokumentumadagolóval is rendelkezünk, és a multifunkciós készülék kétoldalas nyomtatást is tartalmaz.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Ennek a multifunkciós készüléknek a teljesítménye és minősége kielégítheti a vállalat kis és közepes méretű munkacsoportjának igényeit, de egy igényesebb otthoni iroda számára is hasznos lehet. A 2400 dpi felbontású nyomtatás kiváló minőségű, és ezzel a modellel percenként 18 oldalt nyomtathat fekete-fehérben és színesben egyaránt. A készülék maximális papírmérete A4. A bemeneti papíradagoló tálca kapacitása 250 lap, a kimeneté pedig 100 lap, és van egy ADF 35 lapos automatikus dokumentumadagoló is. Az első oldal kinyomtatásának ideje 16 másodperc, duplex módban percenként 7 oldalt nyomtathat monokróm és színes formátumban.

 

A nyomtató előnyei

- kiváló minőségű fekete-fehér és színes nyomtatás

- másolási és szkennelési funkciók kiváló minőségben

- nyomtatási sebesség

- egyszerű telepítés

- minőségi gyári feldolgozás

- kellemes kialakítás

- intuitív kezelés

- duplex

- automatikus dokumentumadagoló

- kiváló csatlakozás (LAN, USB, Wi-Fi)

 

A nyomtató hátrányai

- lassabb duplex

- lapolvasó és adagoló duplex nélkül

- USB kábel nélküli csomagolás (mellékelt hálózati kábel)

 

Nyomtatópatronok

A Brother DCP-9020CDW modell négy lézer tonert (CMYK) használ a nyomtatáshoz, amelyek eredeti Brother TN-241/ cián/ bíbor/ sárga/  fekete jelölésű festékkel vannak ellátva. A színes festékkapacitás 1400 oldal, a fekete pedig 2500 oldalt képes lefedni. Ezeken a tonereken kívül a gyártó nagyobb kapacitású tonerekkel is rendelkezik a piacon, nevezetesen 2200 oldal színes festékkazettákhoz a Toner Brother TN-242/ cián/ bíbor/ sárga jelöléssel. Csökkentheti a költségeket azáltal, hogy alternatív vagy prémium minőségű, teljesen kompatibilis tonereket vásárol, amelyek megfelelnek az összes nemzetközi szabványnak és tanúsított gyártótól származnak. Az eredeti patronokkal kiváló minőséget és azonos kapacitást garantál.

Értékelés

Ez a kiváló minőségű multifunkciós készülék alkalmas a vállalatok kis és közepes munkacsoportjai számára, de a háztartásbeli otthoni irodákba is. Nagyon jól nyomtat, és mindent tartalmaz, amit elvár egy jó multifunkciós készüléktől. Az érintőképernyőnek köszönhetően a vezérlés nagyon kellemes, és mindenki könnyedén beállíthatja a készüléket. Több héten keresztül teszteltük ezt a multifunkciót, és az eredménnyel még a szokásos 600 dpi nyomtatási felbontás mellett is elégedettek voltunk. Természetesen a felbontást 2400 dpi-ig növelheti. Nagyra értékeltük az automatikus ADF adagolót és a duplexet. A LAN-kapcsolat biztonságát közvetlenül a kijelzőn is kiválaszthatja. Van nyomtatás közvetlenül mobil eszközről is, és közvetlenül a gyártótól származó alkalmazás segítségével ez a nyomtatási vagy szkennelési lehetőség is nagyon egyszerű és problémamentes. Ez a multifunkciós készülék mindenképpen jó választás, és az egyetlen dolog, ami visszatarthatja, a valamivel magasabb ár. Alternatív patronok használatával azonban csökkentheti a nyomtatási költségeket.

 

Tipp az Ön számára

Az eszköz telepítése után ellenőrizze a firmware verzióját. Ha elérhető egy frissítés, mindenképpen töltse le és telepítse. Sokszor ez még jobban javítja a nyomtatás minőségét. A legutóbbi frissítés és a legmagasabb minőség beállítása után a nyomatok kiváló és reprezentatív minőségűek voltak, és még a drágább modellekkel is könnyedén megbirkóznának ezen a területen.