Irodaszerek

A Brother DCP-L2560DW áttekintése

A kis és közepes irodák számára készült Brother DCP-L2560DW multifunkciós készülék nyomtatót, fénymásolót és szkennert kínál egyben. Kompakt méreteivel otthoni vagy hallgatói szobában is elférnek. Bárhol, ahol többcélú eszközre van szüksége a nagyobb mennyiségű gyors, kiváló minőségű nyomtatáshoz ez az eszköz megfelel. Ez a multifunkciós nyomtató 1-3 fős munkacsoportok számára alkalmas.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós lézernyomtató/ Monokróm-fekete-fehér nyomtatás / A4 / USB / LAN / WI-FI / Duplex / AirPrint/ Cortado Cloud Print / Google Cloud Print / iPrint & Scan

Méretek és tömeg

Mélység 399 mm/ szélesség 409 mm/ magasság 267 mm/ tömeg 9,9 kg

 

Formatervezés

A készülék kis, kompakt méretekkel rendelkezik, amely elhelyezését nemcsak egy kis irodában, hanem a háztartásban is könnyen megtalálja. Modern kialakítást és ergonomikus kivitelezést , sok funkciót, mindezt elegáns fekete kivitelben találja meg. A gyári kivitelezés kiváló minőségű. Az elülső kezelőpanel enyhén döntött, így kényelmesen hozzáférhet az összes kezelőszervhez. A nagyméretű színes érintőképernyős kijelző intuitív működést kínál. Van még egy Wi-Fi gyors választó gomb is.

Funkciók

Természetesen van itt vezetékes kapcsolat Ethernet-en keresztül, és van vezeték nélküli kapcsolat Wi-Fi-n keresztül is. Ez a modell támogatja az összes általánosan elérhető felhőszolgáltatást, mint például a Dropbox, Box, Evernote, Google Drive, One Drive, és támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást is.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási sebesség nem fog csalódást okozni a 30 oldal / perc nagy teljesítménnyel , akár 2400 x 600 dpi felbontással ez a modell a legerősebbek közé tartozik. A nyomtató az első oldalt legfeljebb 8,5 másodperc alatt képes kinyomtatni. A bemeneti 250 lap kapacitású adagolótálca elegendő a folyamatos nyomtatási feladatokhoz, anélkül, hogy folyamatosan újratöltené a papírt. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 250 - 2000 oldal. Előnye a  betolható adagolótálca, ahol a papír el van rejtve, és amellett, hogy nem foglal el külön helyet, a papírt védi a portól.

Szkennelés 600 x 2400 Dpi felbontással, 30 bites / 24 bit mélységgel a bemenet / kimenet számára felhasználható közvetlen beolvasásra e-mailbe, FTP szerveren keresztül vagy számítógépre. Támogatva van a közös felhőszolgáltatásokba történő szkennelés is.

 

A nyomtató előnyei

- nyomtatási sebesség és minőség

- duplex (duplex nyomtatás)

- szkennelés e-mailbe

- LAN, Wi-Fi csatlakoztatás

- színes érintőképernyős LCD kijelző az egyszerű kezelés érdekében - háttérvilágítással ellátott numerikus billentyűzet

- kellően nagy papíradagoló tálca

- a papírtálca el van rejtve a nyomtató testében (nem porosodik a papír)

- hálózati beállítások

- modern ergonomikus kialakítás

- minőségi kivitelezés

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- max. A4-es papírformátum

- USB-csatlakozó hiánya az USB-kulcsról történő gyors nyomtatáshoz

- valamivel nagyobb zaj

 

Adathordozó típusok

Normál papírtálca: irodai papír, vékony és újrahasznosítható papír, max. A4 méretű papír

Kézi adagoló: irodai papír, vékony, vastag, vastagabb,  újrahasznosítható papír, borítékok és címkék

Nyomtatópatronok

A Brother DCP-L2560DW többfunkciós készülék fekete lézer tonert használ a nyomtatáshoz. Az eredeti Brother TN 2310/ TN 2320 jelölésű(fekete) toner alapértelmezetten 1200 oldal kapacitású, nagy kapacitású toner pedig 2600 oldalt képes nyomtatni. Gazdaságilag előnyös alternatíva a márkás TonerDepot Premium festékkazetta és a teljesen kompatibilis festékkazetta, amelyet ugyanolyan kapacitással és kiváló minőségben állítanak elő, mint az eredetit.

Értékelés

Ezt a modellt már nemcsak a kisebb vállalatok tulajdonosai keresik. A több tagú háztartásokban is népszerű modell, ahol sok fekete-fehér nyomtatást végeznek. Azok a hallgatók, akiknek tanulmányokhoz dokumentumokat kell kinyomtatniuk, gyakran ezt a fekete-fehér lézernyomtatón végzik el. Csökkentik a nyomtatási költségeket azáltal, hogy alternatív festékkazettákat vásárolnak, megfizethető nyomtatási megoldást alkalmazva diáktárcájukhoz.

Tipp az Ön számára

Küldhet dokumentumokat Cloud, Box, Dropbox, OneNote, OneDrive, Google Drive, Evernote vagy képeket a Flickr, Facebook, Picasa oldalra közvetlenül a nyomtató képernyőjéről a Web ikon egyetlen érintésével.