Irodaszerek és iskola

A Brother HL-6180DW készülék tesztelése

A kis- és középvállalkozásokban nagyon népszerű eszközök a monokróm lézernyomtatók. Nagy teljesítményűek, hatékonyan és alacsony költséggel tudnak nyomtatni. Ilyen eszköz a Brother HL-6180DW modell is, amely otthoni használatra is alkalmas, ha nagy mennyiségű dokumentumot nyomtat, vagy ha több diákja van otthon. Egy ilyen nyomtató kiválóan alkalmazható egy vállalkozó irodájában is.

 

Rövid jellemzés

Lézernyomtató/ Fekete-fehér nyomtatás/ Duplex/ A4/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print

Méretek és tömeg

Mélység 384 mm/ szélesség 371 mm/ magasság 288 mm/ tömeg 11,50 kg

 

Formatervezés

Ha azt mondjuk, hogy nagy teljesítményű nyomtató, akkor mindenképpen egy nagy állványszerű eszközre gondolunk. A Brother modellekkel a gyártó még nagyobb teljesítményű monokróm nyomtatókat tudott kompakt méretbe szorítani. A nyomtató szép kialakítású, szép tiszta vonalakkal és még mindig jó méretekkel rendelkezik, ami nem okoz problémát az elhelyezéssel kapcsolatban. A modell tetején vannak a kezelőszervek, az elülső része pedig minimalista stílust sugároz. A tetején egy kis egysoros kijelző és az összes vezérlőgomb található. Az egyetlen gomb, amelyet a gyártó úgy döntött, hogy máshova tesz, az a be- / kikapcsoló gomb, amely a készülék oldalán található. Talán nevezhetnénk ezt hátránynak is, mert ez inkább az oldal hátsó részében van. Ha a nyomtató valahol a fal mellett található, akkor az a gomb nem lesz könnyen elérhető. A készülék gyári feldolgozása kiváló színvonalú, az összkialakítás kellemes és a gombokkal történő vezérlés kényelmes. Bár az egysoros háttérvilágítású kijelző teljesíti tájékoztató célját, ha nagyobb vagy grafikai lenne, az nem lenne hátrányos.

Funkciók

Ez a modell lézertechnológiával végez a monokróm nyomtatást és amit pozitívan értékelhetünk  az a jó csatlakoztatás. Csatlakoztathatja a készüléket egy szabványos USB-kábellel a számítógéphez, vagy használhat LAN-kapcsolatot, és van vezeték nélküli kapcsolat is Wi-Fi-n keresztül. A nyomtatás maximális papírmérete A4, és a nyomtató rendelkezik egy automatikus kétoldalas nyomtatási funkcióval is, amely percenként 18 kétoldalas példányt képes kinyomtatni.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Brother HL-6180DW modell 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat. Az első oldal nyomtatási ideje kevesebb, mint 9 másodpercig tart, és percenként 40 A4-es formátumú oldalt nyomtat. Természetesen fekete-fehér nyomtatásról beszélünk. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap (az alsó adagoló 500 lapra bővíthető), a kimeneti tálcának a kapacitása pedig 150 lapos, és a deszkaadagoló 50 lapot továbbíthat. A nyomtatás minősége nagyon jó. A nyomtató élesen nyomtat, és a nyomat megjelenítése tiszta a nyomtatott oldal teljes területén, minden egyes nyomtatóból kilépő lapon.

 

A nyomtató előnyei 

- kompakt méretek

- minimalista, kellemes dizájn

- minőségi gyári feldolgozás

- lézernyomtatási technológia

- nyomtatási sebesség és minőség

- alacsony nyomtatási költségek

- egyszerű kezelés

- jó csatlakoztatás

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kicsi egysoros kijelző

- rossz elhelyezésű be / kikapcsoló gomb

 

Nyomtatópatronok

Ehhez a lézertechnikával nyomtatott modellhez fekete lézer tonerre van szükség. Az eredeti festékkazetta három változatban kapható, a Brother TN-3330 jelöléssel 3000 oldal kapacitással, a Brother TN-3380 jelöléssel 8000 oldal kapacitással és a Brother TN-3390 festékkazetta, amely 12 000 A4-es oldal nyomtatására képes. Természetesen figyelembe kell venni azt az 5% -os lefedettségi rendszert, amelyből ezek az adatok tükröződnek. Az eredeti tonerek ára nem a legalacsonyabb, így nem fog hibázni, ha alternatív festékeket keres. Ha ehhez a nyomtatómodellhez minőségi festékre van szüksége, akkor a márkás Premium TonerDepot festéket ajánljuk, amely garancia a kiváló minőségre. A kapacitás megegyezik az eredetivel, ára pedig 55-85% -al csökkenti a nyomtatási költségeket, attól függően, hogy milyen jelölésű tonerről van szó, 3000, 8000 vagy 12 000 oldalasról.

Értékelés

Mindig amikor értékeljük vagy kiválasztjuk a nyomtatókat, amelyek alkalmasak egy kis vagy közepes vállalat számára, nagyobb és zajosabb berendezésekre számítunk. A gyártók és különösen a Brother vállalat már régóta megértették, hogy a tipikus irodai berendezéseknek a cégekbe is lehetnek kompakt méreteik és kellemes kialakításuk. A nagy teljesítmény nem jelent mindjárt nagyobb méretet, esetleg magasabb zajt. Éppen ellenkezőleg, az erős, jó minőségű berendezések stílusos kivitelűek, kisebb méretűek és alacsony zajszintűek lehetnek. A Brother HL-6180DW lézernyomtató pontosan ilyen. Nem javasoljuk a nyomtató  vásárlását egy háztartásba, ezt a nyomtatót ott kell használni, ahol legalább 5 - 10 felhasználó fog rajta dolgozni. Bár nem foglalna sok helyet otthonában, nehéz lenne kihasználni  a nyomtató teljes lehetőségeit. Ezért inkább oda olcsóbb és kisebb teljesítményű nyomtatót vásároljon.

Tipp az Ön számára

Az ingyenes regisztráció után (a regisztrációt a vásárlástól számított 60 napon belül kell elvégezni) akár 36 hónapig is lehet garancia, támogatási és technikai segítség igénybevételének lehetőségével.