Irodaszerek

A Brother HL-L2300D / HL-L2320D / HL-L2321D tesztelése

Három Brother modell

A Brother HL-L2300D nyomtatómodell és a kapcsolódó HL-L2320D/ HL-L2321D modellek felépítése, méretei és paraméterei megegyeznek. A címke eltérhet, ha a termék értékesítési országában változik egy funkció. Összességében azonban a modellek szinte azonos specifikációkkal rendelkeznek. Ezért megvizsgáljuk a Brother HL-L2300D modellt, amelynek műszaki paraméterei a HL-L2320D és HL-L2321D modellekre is vonatkoznak.

 

Rövid jellemzés

Monokróm lézernyomtató/ Fekete-fehér nyomtatás/ Duplex/ A4 / USB

Méretek és tömeg

Mélység 360 mm/ szélesség 356 mm/ magasság 183 mm/ tömeg 6,9 kg

 

Kialakítás

Első pillantásra a méretekből egyértelmű, hogy ezt a nyomtatót otthonában és kis irodájában fogja használni. Kompakt méretei és különösen kis magassága miatt gyors, nagy teljesítményű nyomtató jelölt kisebb helyeken. A nyomtató oldalainak kellemes, lekerekített élei és az egyszerű kialakítás minimalista és nem zavaró. Hozzáférés a vezérlési elemekhez, amelyekből nem sok található, a bal felső sarokban van. Hiába keresne azonban kijelzőt. Mivel ez egy monokróm nyomtató, amely a Duplex funkción kívül nem kínál más funkciókat, nem fog hiányozni az LCD-kijelző, és értékelni fogja a könnyű használatot. Ezt a modellt 70 € árszinten adják el, ahol Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolattal rendelkező lézernyomtatókat is találhat.

 

Funkciók

Annak ellenére, hogy nincs hálózati kapcsolat, ami nem olyan jelentős hátrány, el kell fogadnia, hogy ez a modell nem rendelkezik vezeték nélküli kapcsolat lehetőségével. Ez valóban az egyszerű monokróm nyomtatás alapmodellje, amelynek előnye a nagyon jó sebesség, a nyomtatási minőség, a kétoldalas nyomtatás lehetősége és az intuitív, kényelmes kezelés.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Brother HL-L2300D  modell 2400 dpi felbontással, maximálisan A4-es formátumú papírra, fekete-fehér módban nyomtat. Percenként 26 oldalt fekete-fehéren vagy 13 oldalt nyomtat kétoldalasan. Az első oldal nyomtatási ideje körülbelül 8,5 másodperc. A nyomtató csak1 lapos kézi papíradagolót, 250 lapos bemeneti adagolótálcát és 100 lapos kimeneti tálcát tartalmaz. 8 MB memória elegendő a nyomtatási műveletek egyszerűsége miatt. A maximális havi leterhelés kapacitása legfeljebb 10 000 A4-es nyomtatási oldal.

 

 A nyomtató előnyei

- minimalista kialakítás

- kompakt méretek

- minőségi gyári feldolgozás

- nyomtatási sebesség és minőség

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

- kiváló teljesítmény, minőség és ár arány

- nagy kapacitású tonerek használatának lehetősége (szintén alternatív)

- alacsony nyomtatási költségek

- környezetbarát

 

A nyomtató hátrányai

- LAN kapcsolat hiánya

- nem tartalmaz Wi-Fi-t (hiányzik a mobiltelefonról történő nyomtatás lehetősége)

- csak fekete-fehér nyomtatás

- nem rendelkezik LCD kijelzővel

 

Adathordozó típusok

Normál papírtálca: irodai papír, vékony és újrahasznosítható papír, max. A4-es papírméret 1 lapos kézi adagoló: irodai papír, vékony, vastag, vastagabb, durva és újrahasznosítható papír, borítékok és címkék

 

Nyomtatópatronok 

Ez a modell lézertechnológiával, monokróm fekete-fehér nyomtatással nyomtat, a Brother TN-2310/ Brother TN-2320 feliratú lézer fekete utántöltet segítségével. Ezeknek a tonereknek a kapacitása 1200/2600 oldal (nagy kapacitású toner). Lehetőség van alternatív és prémium tonerek használatára is, amelyek teljes mértékben kompatibilisek a Brother HL-L2300D/ HL-L2320D/ HL-L2321D nyomtatók mindhárom modelljével.

 

Értékelés

A Brother HL-L2300D/ HL-L2320D/ HL-L2321D nyomtatók nem kínálnak extra funkciókat, de kiváló minőségű lézeres eszközök kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatáshoz jó sebességgel. Pozitívum a megfizethető ár és a kis méret, amelynek köszönhetően a nyomtatót bárhol elhelyezheti a háztartásban és egy kisebb irodában. Nem kell aggódnia a teljesítmény miatt, mindhárom modell kiváló. A nyomtatási költségek alacsonyak, és nemcsak automatikus kétoldalas nyomtatással, hanem olcsóbb alternatív patronok használatával is csökkentheti azokat.

 

Tipp az Ön számára

A kapcsolódó Brother HL-L2340DW rokon modell azonos felépítésű és szinte azonos paraméterekkel rendelkezik. A HL-L2300D/ HL-L2320D/ HL-L2321D mérete, nyomtatási minősége és sebessége megegyezik. Ugyanazon címkével ellátott festéket használ a nyomtatáshoz, az automatikus kétoldalas nyomtatáshoz és a Wi-Fi vezeték nélküli csatlakozással is rendelkezik. Az árkülönbség a Brother HL-L2300D modellhez képest körülbelül 10 €.