Irodaszerek

A Brother MFC-T910dw modell tesztelése

Brother MFC-T910dw

A tintasugaras nyomtatók és multifunkciós eszközözk tintatartály rendszerrel a háztartások népszerű eszközeivé váltak. Használhatók kisebb vállalatoknál is, ahol színes reklám szórólapok vagy más promóciós anyagok nyomtatására van szükség a tintapatronok lehető legalacsonyabb költségeivel. Az egyik multifunkciós készülék, amelyet ajánlani tudunk, a Brother MFC-T910dw. Kiváló teljesítmény, minőség, nyomtatási költségek és ár arányban teljesíti a minőségi tintasugaras multifunkciós készülék összes kritériumát. Ha ehhez hozzáadjuk a kellemes irányítást és a kényelmes tintafeltöltést, akkor ez a kedvencünk a színes nyomtatáshoz.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás: vállalat / háztartás: háztartás, kisvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés / fax / AirPrint / Google Cloud Print 2.0 / Brother iPrint & Scan

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 435 mm

Mélység: 439 mm

Magasság: 195 mm

Tömeg: 9,9 kg

 

Formatervezés

A Brother MFC-T910dw modern és különösen praktikus kialakítású. A tintatartály közvetlenül a készülékbe van beépítve, ami  egy egységes egész benyomását kelti. Egy ilyen megoldás sokkal szebb, mint egy további oldalsó tartály. A méretek kellemesek, és a multifunkciós készülék nem foglal sok helyet az alapméreteivel. Magasságában sem tartozik a robusztusabb készülékek közé, és ezért a kialakítás szempontjából nincs ok a panaszra. A kissé lekerekített élek hozzájárulnak a jó ergonómiához. Minden, amire szüksége van, a készülék elülső részéből elérhető. Figyelemrekeltő a vezérlőpanel a jól áttekinthető 4,5 cm-es LCD kijelzővel, kezelőgombokkal és numerikus billentyűzettel ellátva. A kezelőszervek intuitívak és kényelmesek. A bal oldalon található a gazda USB port a közvetlen nyomtatáshoz, a jobb oldalon pedig egy  tintatartály 4 különálló tintához. Az alsó elülső rész a papíradagoló tálcának van fenntartva. A felső rész a papírkimenetre szolgál, a nyitott felső fedél alatt pedig található egy síkágyas szkenner. A multifunkciós készülék modern, és minden, ami rajta van, praktikusan van elrendezve , a legkényelmesebb működés érdekében.

Funkciók

Ez a többfunkciós tintasugaras  készülék színes nyomtatást, másolást, szkennelést és még faxolást is tartalmaz. Így átfogó eszközt kap minden nyomtatáshoz. A csatlakozást az USB-kábellel való klasszikus kapcsolat, a LAN-hálózathoz való Ethernet-kábel és a Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolat lehetősége képviseli. Mobileszközről történő nyomtatáshoz használhatja az AirPrint, a Google Cloud Print 2.0, a Mopria, a Brother iPrint & Scan támogatást. A nyomtatási feladatokkal kapcsolatos funkciók mellett, például több oldal nyomtatása egy lapra stb., a gép tartalmaz egy 20 oldalas ADF-et (automatikus dokumentumadagoló) és egy duplexet (automatikus kétoldalas nyomtatási funkció) is. Ez a praktikus multifunkciós készülék megfelelő a legigényesebb felhasználók számára is.

Nyomtatási sebesség és minőség

Lehetőségünk volt tesztelni a Brother MFC-T910dw multifunkciós készüléket színes grafikával ellátott szórólapok nyomtatásakor, és ez jól sikerült. Elégedettek voltunk az eredménnyel. A nyomtató percenként 12 A4-es oldalt fekete módban és 10 oldalt nyomtat színes módban. A maximális nyomtatási felbontás 6000 dpi, a szkenner felbontása pedig 1200 dpi. A szokásos bemeneti adagolótálca kapacitása 150 lap, a kimeneté pedig 50 lap papír. Az első oldal kinyomtatásának ideje körülbelül 14 másodperc. A CIS szkenner 3,5 másodperces fekete-fehér vagy 4,4 másodperces színes beolvasást végez. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 50-100 oldal. Pozitívan értékeljük a készülék sebességét a szokásos fekete-fehér és színes dokumentumok nyomtatásakor. A nyomtatónak egy kicsit több időbe telik a fényképek nyomtatása.

 

A nyomtató előnyei

- modern kialakítás

 - kezelőpanel és elég nagy kijelző a kényelmes működéshez

- egyszerű kezelés

- kiváló minőségű színes nyomtatás

- többfunkciós készülék (nyomtatás, másolás, szkennelés, faxolás)

- kiváló csatlakozás - mobil eszközről történő nyomtatás támogatása

- duplex

- ADF

- szegély nélküli nyomtatás

- tartályrendszer (egyszerű utántöltés)

- nyomtatási költségek

- az ár

 

A nyomtató hátrányai

- Az USB- és LAN-kábel kissé szokatlan csatlakoztatása a nyomtató fedele alatt - nem rendelkezik SD kártyaolvasóval

 

Nyomtatópatronok

A Brother MFC-T910dw multifunkciós nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat. A színes nyomtatást egy tartályrendszer biztosítja, külön tartályokkal a ciánkék, a bíborvörös, a sárga és a fekete (CMYK) festék számára. A tinta újratöltése egyszerű és kényelmes közvetlenül a tintapalackokból. A patronok tintakapacitása 5000 oldal (5% -os lefedettség) színes tintához és 6500 oldal a fekete tintához BTD60BK jelöléssel vagy 6000 oldal BT6000BK jelöléssel. A tartályrendszer megtakarítja a nyomtatási költségeket, és egyúttal hozzájárul a környezetvédelemhez a patronrendszer nélkül.

Értékelés

A Brother MFC-T910dw egy kiváló minőségű, modern multifunkciós készülék, amely alkalmas háztartásba igényes felhasználónak, lelkes fotós számára, de egy kisebb iroda számára is színes promóciós anyagok nyomtatásához. A nyomatok minősége magas színvonalú. Kiváló minőségű fotópapírral igazán gyönyörű, éles, gazdag színekkel rendelkező fényképeket kaphat. Kellemes kialakítású és méretei nagy előnyt jelentenek. A nyomtatási feladatok gyors beállításakor értékelni fogja az egyszerű kezelhetőséget és az összes kezelőszervhez való kiváló hozzáférést. Dicséretet érdemel a bemeneti papírtálca, amelyet be lehet süllyeszteni az eszközbe.  Kellemes meglepetés volt a fénykép előnézete is a kijelzőn, amikor USB-kulcsról nyomtatott. Alapvetően nincs semmi panaszunk erre a multifunkciós nyomtatóra.

Tipp az Ön számára

A tintatartály renszerrel felszerelt tintasugaras multifunkciós készülék  olcsóbb változata a Brother DCP-T310, Brother DCP-T510 vagy Brother DCP-T710.