Irodaszerek

A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475

A DeskJet sorozat utolsó újítása, amely a nyári kínálatban jelent meg a HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 modell. Otthoni vagy kisvállalkozási, önálló irodának, de a Home Office számára  is megfelelő nyomtató. Stílusos kialakításával és kompakt méreteivel tökéletesen illeszkedik egy modern térbe. Megbízható csatlakozás, univerzális funkciók vannak a nyomtatási feladatokhoz, és lehetőség van a készülék faxként történő használatára. A felhasználók elégedettek lesznek az árral is, ami csaknem 100 € körül mozog.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: kisvállalkozás, háztartás, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB/ Wi-Fi/ Bluetooth

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ HP Smart

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 432mm

Mélység: 361,1 mm

Magasság: 174 mm

Tömeg: 6,16 kg

 

Kialakítás stílusos fehér színben

Az idei HP nyári kínálatának utolsó negyedik modellje szintén kellemes dizájnnal rendelkezik, stílusos fehér színben, szürke árnyalattal. Jobban szemügyre véve észrevettük a hasonlóságot a két korábbi modellel. Az eszköz alja hasonlít a HP Deskjet Plus 6075 Ink Advantage készülékhez, amelynek ugyanaz a  kezelőpanelje van. A felső részen ADF-szkenner található, amely kissé hasonlít a HP DeskJet Plus 4120-hoz. A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 multifunkciós készülék minden modellből elsajátított valamit, és nagyon jól néz ki. A nyomtató kompakt méretekkel és nagyon jó ergonómiával rendelkezik. A kezelőszervekhez való hozzáférés kényelmes. A helyi vezérlőpult háttérvilágítású gombokkal rendelkezik, amelyek szükség szerint világítanak. A dokumentumadagolónak van egy összecsukható támasztórúdja, amely nem foglal helyet a síkágyas lapolvasó fedelén, amikor nincs rá szükség. Amikor kinyitja a készülék egyik részét, hozzáférhet a multifunkciós készülék által használt 2 tintapatronhoz. A papírkimenetet egy szép háttérvilágítású rés oldja meg. Az eszköz alján bemeneti adagolótálca van a papírbevitelhez, amely használatkor kihúzható. Ennek az univerzális nyomtatónak a kellemes benyomását,a kompakt és stílusos kialakításnak köszönhetően, kiegészíti a minőségi gyári kivitelezés és a felhasznált szilárd műanyagok. Itt is meg kell említenünk, hogy ez a modell 20% -ban újrahasznosított anyagot használ fel gyártása során.

All-in-One funkciók

A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 egy sokoldalú többfunkciós nyomtató, amely teljes funkcionalitású nyomtatási, másolási és szkennelési lehetőségeket kínál egyetlen eszközön. A vezeték nélküli csatlakozásnak köszönhetően a felhasználó közvetlenül mobileszközről adhatja meg a nyomtatási feladatokat. Szerezzen több intelligens funkciót a HP Smart alkalmazás segítségével. Wi-Fi kapcsolattal két sávban mozoghat, 2,4 GHz és 5 GHz között. A kettős Wi-Fi támogatás mellett a készülék önjavító funkcióval is rendelkezik az átviteli veszteség minimalizálása érdekében. Racionalizálhatja a nyomtatási feladatokat az automatikus kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló használatával.

Nyomtatási sebesség és minőség

A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 multifunkciós eszköz tintasugaras technológiával nyomtat 4800 x 1200 Dpi felbontással. Az első oldal kinyomtatásának ideje körülbelül 18 másodperc. 10 oldalt képes nyomtatni A4-es formátumban fekete-fehér módban vagy 7 színes oldalt. A bemeneti adagolótálca 100 papírlap kapacitású, a kimenetié pedig 25 papírlap. A nyomtató olyan felhasználók számára alkalmas, akik havonta körülbelül 100–400 oldalt nyomtatnak. Az eszköz maximális terhelése 1000 oldal nyomtatása havonta. A szöveges dokumentumok fekete-fehér nyomtatása kiváló minőségű. A szöveg éles és nagyon jól olvasható. Teljes oldalas színes képek vagy fényképek nyomtatásakor ez sokkal rosszabb. De ez a modell nem is elsősorban fotográfusok számára készült, és az átlagfelhasználók számára teljesíteni fogja azt, amire a nyomtatót szánták. A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 támogatja a szegély nélküli nyomtatást is.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kellemes, stílusos kialakítás

- All-in-one multifunkcionalitás

- kiváló minőségű színes és fekete-fehér nyomtatás

- jó csatlakozás

- automatikus kétoldalas nyomtatás és ADF

- kétsávos Wi-Fi kapcsolat önjavító funkcióval

- nyomtatás és faxolás mobil eszközökről

- egyszerű kezelés

- intelligens kontextus vezérlőpanel

- lehetőség egy tintapatronnal nyomtatni

- kompakt méretek

- az ár

 

A nyomtató hátrányai

- még mindig hiányzik az alternatív töltések támogatása

 

Nyomtatópatronok

Két tintapatron kerül a nyomtatóba. A HP 653 jelölésű 360 oldalas, 6 ml kapacitású fekete patron és egy közös HP 653 háromszínű patron, 200 oldalas kapacitással és 5 ml-es térfogattal. A nyomtatás költségei az otthoni tintasugaras nyomtatók átlagos árában mozognak, és természetesen nem teszi tönkre az átlagfelhasználót. Kár, hogy ehhez a modellhez még nem állnak rendelkezésre alternatív, kompatibilis patronok.

Értékelés

100 eurós árszint mellett, az eladók kínálatában meglehetősen sok érdekes tintasugaras nyomtatót talál. A HP DeskJet Plus Ink Advantage 6475 All-in-One kissé felül van ezen az áron, de van mit kínálnia a felhasználónak. Vonzó, stílusos kialakításával, kompakt méreteivel, kiváló csatlakoztathatóságával és kényelmes működésével lenyűgözhet. A fekete-fehér és színes nyomtatás minősége nagyon jó, a készülék megbízhatóan és viszonylag gyorsan működik. Az automatikus kétoldalas nyomtatással csökkenthetők a nyomtatási költségek. Pozitívum, hogy egy patronnal nyomtathat. Minden bizonnyal tetszetős lenne, ha egy ilyen modern kivitelű nyomtatóban már a patronok helyett integrált tartályrendszer lenne a tinta újratöltésére, de ez máris növelné az árat, ami sok felhasználót vissza riasztana. Mindenesetre nagyon érdekes eszközről van szó.