Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

A HP LaserJet Pro 400 MFP M425dn / HP LaserJet Pro 400 MFP M425dw tesztelése

Nyomtató vagy multifunkciós eszköz kiválasztásakor első pillantásra egy gyártó azonos modelljeit találhatja az üzletekben ugyanabból a modellsorból. A különbséget csak a modell végső megjelölésében találja meg. Ez a helyzet a monokróm lézeres multifunkciós nyomtatók két modellje közötti HP termékekkel is. Mindkét modell a LaserJet Pro 400 modellcsaládhoz tartozik, míg az egyik MFP M425dn, a másik MFP M 425dw jelöléssel rendelkezik. Ha kicsit ismeri a HP nyomtató címkézési rendszerét, akkor tudja, hogy a végső jelölés a "dw"  egy Wi-Fi modellt tartalmaz. Összehasonlítottuk ezeket a modelleket, hogy lássuk, vajon csak a Wi-Fi van-e hatással arra, ha a kicsit drágább modellt vásároljuk meg a párosból.

 

Rövid jellemzés

Fekete-fehér lézernyomtató/ fekete-fehér nyomtatás/ A4 / USB/ LAN / WI-FI (csak MFP M425dw esetén)/ duplex/ HP ePrint/ AirPrint

Méretek és tömeg

Mélység 423,5 mm/ szélesség 440 mm/ magasság 382,7 mm/ tömeg 15,1 kg

 

Formatervezés

Ami a kialakítást illeti, különbséget hiába fog keresni. Ugyanazokat a méreteket és ugyanazt az ergonomikus, modern dizájnt ugyanolyan nagy, 8,9 cm-es színes érintőképernyő egészíti ki, és van egy USB-port is azonnali nyomtatáshoz külső USB-eszközről. Nagyon gyakorlatiasan az elülső részén helyezkedik el, ahol könnyen megközelíthető. A készülék oldalainak finoman lekerekített élei szépséget kölcsönöznek a kialakításnak. A gyári feldolgozás magas szinten van. Bár ez nem kicsi eszköz, mégis inkább a kompaktabb közé soroljuk, még egy kisebb iroda és háztartás számára is.

Funkciók

Habár fekete-fehér nyomtatásra alkalmas monokróm nyomtatókról van szó, mindkét eszköz kiváló minőségű másolót és szkennert rejt a nyomtató mellett. Van még egy kis archaikus fax is. Mindkét modell automatikus kétoldalas nyomtatással rendelkezik, és ugyanazzal a 256 MB memóriával dolgozik. Az USB kábel csatlakozás mellett lehetőségük van az Ethernet kábelt a hálózathoz csatlakoztatni. Különbözővé teszi ezeket a modelleket az a lehetőség, hogy Wi-Fi-n keresztül csatlakozzanak. A vezeték nélküli kapcsolatot csak a HP LaserJet Pro 400 MFP M425dw készülékkel használja. A HP LaserJet Pro 400 MFP M425dn nem kínálja ezt az opciót (nem tartalmaz Wi-Fi modult).

Sebesség és minőség

A nyomtatási minőség mindkét modellnél kiváló, és nem talál különbséget. A sebességben is megegyeznek. Percenként 33 A4-es oldalt tudnak kinyomtatni 1200 x 1200 dpi felbontással. Az első oldalt mindkét nyomtató 8 másodperc alatt nyomtatja ki. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, és a kimenetnél számíthat 150 lapos kapacitással. A gyártó által ajánlott nyomtatási mennyiség havonta 750-3000 oldal. A maximális havi terhelés 50 000 A4-es oldal.

Mentheti a szkennelést (a duplexet is) 1200 dpi felbontásban, 20 oldal/ perc sebességgel fekete-fehérben, de 9 oldal/ perc színesben egy e-mailbe, hálózati mappába, a Cloud szolgáltatásba vagy közvetlenül a csatlakoztatott USB-kulcsra. A gazdag beállítási lehetőségekkel rendelkező másolási funkció sem okoz csalódást.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méretek

- minőségi gyári feldolgozás

- gyors és kiváló minőségű nyomtatás

- egyszerű kezelés

- csendes működés

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés és faxolás)

- közvetlen nyomtatás az USB-ről

- lehetőség közvetlenül beolvasni e-mailbe, felhőbe, USB kulcsra

- duplex (nyomtatás, szkenner)

- Wi-fi (csak MFP M425dw)

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- MFP M425dn modell Wi-Fi kapcsolat nélkül

- az eredeti utántöltések ára

 

Adathordozó típusok

Irodai papír, vékony, vastag, színes, fejléces, újrahasznosított, durva, borítékok, címkék, fóliák, karton.

Utántöltések a nyomtatóhoz

Mindkét modell fekete lézer tonert használ. Az  eredeti HP LaserJet CF280A (80A) festékkazetta 2700 oldal kapacitással, vagy HP LaserJet CF280X (80X) nagy kapacitású festékkazetta akár 6900 oldal kapacitással működik. A festék ára magasabb, de a nagyon jó hozam végül garantálja az alacsony nyomtatási árat. Ha sok fekete-fehér dokumentumot kell kinyomtatnia, és csökkenteni szeretné a nyomtatási költségeket, választhat alternatív tonereket is. Ezek kiváló márka minőségben vannak a TonerDepot Premium címkével ellátva, ahol a minőség megegyezik az eredeti tonerrel, ugyanakkor megmarad az azonos kapacitás. Egy másik lehetőség a teljesen kompatibilis alternatív tonerek a HP többfunkciós nyomtatók mindkét modelljéhez, amelyek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.

Értékelés

A HP LaserJet Pro 400 All-in-One MFP M425 dn és MFP M 425dw  multifunkciós eszközök a hatékony monokróm lézernyomtatók közé tartoznak, kiváló minőségű nyomtatással, másolással, szkenneléssel és faxolással. Egyszerű kezelés, kiváló minőségű és gyors nyomtatás, a kétoldalas nyomtatás és szkennelés lehetőségét kellően nagy bemeneti és kimeneti tálca egészíti ki. Jó választás kis irodák és munkacsoportok számára, de a több felhasználó számára és a háztartások számára is. Az MFP M425dw modell magasabb árban van, de mindenképpen érdemes fizetni a vezeték nélküli nyomtatás lehetőségéért. Ami visszatarthatja, az az eredeti festék ára, amely valamivel magasabb az átlagnál.

Tipp az Ön számára

Ezek az eszközök a HP Auto-On/ Auto-Off technológiát is tartalmazzák, amely nagyon környezetbarát, mivel csökkenti a nyomtató energiafogyasztását azáltal, hogy bekapcsolja a nyomtatót, amikor arra szüksége van, és kikapcsolja, amikor nincs rá szükség. Ezenkívül a HU azonnali indítási technológiája még több energiát takarít meg. A duplex funkció használatával 50% -kal csökkenti a papírfogyasztást, és ezzel is elősegíti a környezet védelmét.