Irodaszerek

A HP LaserJet Pro 400 MFP M425dn / HP LaserJet Pro 400 MFP M425dw tesztelése

Nyomtató vagy multifunkciós eszköz kiválasztásakor első pillantásra egy gyártó azonos modelljeit találhatja az üzletekben ugyanabból a modellsorból. A különbséget csak a modell végső megjelölésében találja meg. Ez a helyzet a monokróm lézeres multifunkciós nyomtatók két modellje közötti HP termékekkel is. Mindkét modell a LaserJet Pro 400 modellcsaládhoz tartozik, míg az egyik MFP M425dn, a másik MFP M 425dw jelöléssel rendelkezik. Ha kicsit ismeri a HP nyomtató címkézési rendszerét, akkor tudja, hogy a végső jelölés a "dw"  egy Wi-Fi modellt tartalmaz. Összehasonlítottuk ezeket a modelleket, hogy lássuk, vajon csak a Wi-Fi van-e hatással arra, ha a kicsit drágább modellt vásároljuk meg a párosból.

 

Rövid jellemzés

Fekete-fehér lézernyomtató/ fekete-fehér nyomtatás/ A4 / USB/ LAN / WI-FI (csak MFP M425dw esetén)/ duplex/ HP ePrint/ AirPrint

Méretek és tömeg

Mélység 423,5 mm/ szélesség 440 mm/ magasság 382,7 mm/ tömeg 15,1 kg

 

Formatervezés

Ami a kialakítást illeti, különbséget hiába fog keresni. Ugyanazokat a méreteket és ugyanazt az ergonomikus, modern dizájnt ugyanolyan nagy, 8,9 cm-es színes érintőképernyő egészíti ki, és van egy USB-port is azonnali nyomtatáshoz külső USB-eszközről. Nagyon gyakorlatiasan az elülső részén helyezkedik el, ahol könnyen megközelíthető. A készülék oldalainak finoman lekerekített élei szépséget kölcsönöznek a kialakításnak. A gyári feldolgozás magas szinten van. Bár ez nem kicsi eszköz, mégis inkább a kompaktabb közé soroljuk, még egy kisebb iroda és háztartás számára is.

Funkciók

Habár fekete-fehér nyomtatásra alkalmas monokróm nyomtatókról van szó, mindkét eszköz kiváló minőségű másolót és szkennert rejt a nyomtató mellett. Van még egy kis archaikus fax is. Mindkét modell automatikus kétoldalas nyomtatással rendelkezik, és ugyanazzal a 256 MB memóriával dolgozik. Az USB kábel csatlakozás mellett lehetőségük van az Ethernet kábelt a hálózathoz csatlakoztatni. Különbözővé teszi ezeket a modelleket az a lehetőség, hogy Wi-Fi-n keresztül csatlakozzanak. A vezeték nélküli kapcsolatot csak a HP LaserJet Pro 400 MFP M425dw készülékkel használja. A HP LaserJet Pro 400 MFP M425dn nem kínálja ezt az opciót (nem tartalmaz Wi-Fi modult).

Sebesség és minőség

A nyomtatási minőség mindkét modellnél kiváló, és nem talál különbséget. A sebességben is megegyeznek. Percenként 33 A4-es oldalt tudnak kinyomtatni 1200 x 1200 dpi felbontással. Az első oldalt mindkét nyomtató 8 másodperc alatt nyomtatja ki. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, és a kimenetnél számíthat 150 lapos kapacitással. A gyártó által ajánlott nyomtatási mennyiség havonta 750-3000 oldal. A maximális havi terhelés 50 000 A4-es oldal.

Mentheti a szkennelést (a duplexet is) 1200 dpi felbontásban, 20 oldal/ perc sebességgel fekete-fehérben, de 9 oldal/ perc színesben egy e-mailbe, hálózati mappába, a Cloud szolgáltatásba vagy közvetlenül a csatlakoztatott USB-kulcsra. A gazdag beállítási lehetőségekkel rendelkező másolási funkció sem okoz csalódást.

 

A nyomtató előnyei

- kompakt méretek

- minőségi gyári feldolgozás

- gyors és kiváló minőségű nyomtatás

- egyszerű kezelés

- csendes működés

- többfunkciós (nyomtatás, másolás, szkennelés és faxolás)

- közvetlen nyomtatás az USB-ről

- lehetőség közvetlenül beolvasni e-mailbe, felhőbe, USB kulcsra

- duplex (nyomtatás, szkenner)

- Wi-fi (csak MFP M425dw)

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- MFP M425dn modell Wi-Fi kapcsolat nélkül

- az eredeti utántöltések ára

 

Adathordozó típusok

Irodai papír, vékony, vastag, színes, fejléces, újrahasznosított, durva, borítékok, címkék, fóliák, karton.

Utántöltések a nyomtatóhoz

Mindkét modell fekete lézer tonert használ. Az  eredeti HP LaserJet CF280A (80A) festékkazetta 2700 oldal kapacitással, vagy HP LaserJet CF280X (80X) nagy kapacitású festékkazetta akár 6900 oldal kapacitással működik. A festék ára magasabb, de a nagyon jó hozam végül garantálja az alacsony nyomtatási árat. Ha sok fekete-fehér dokumentumot kell kinyomtatnia, és csökkenteni szeretné a nyomtatási költségeket, választhat alternatív tonereket is. Ezek kiváló márka minőségben vannak a TonerDepot Premium címkével ellátva, ahol a minőség megegyezik az eredeti tonerrel, ugyanakkor megmarad az azonos kapacitás. Egy másik lehetőség a teljesen kompatibilis alternatív tonerek a HP többfunkciós nyomtatók mindkét modelljéhez, amelyek megfelelnek a nemzetközi szabványoknak.

Értékelés

A HP LaserJet Pro 400 All-in-One MFP M425 dn és MFP M 425dw  multifunkciós eszközök a hatékony monokróm lézernyomtatók közé tartoznak, kiváló minőségű nyomtatással, másolással, szkenneléssel és faxolással. Egyszerű kezelés, kiváló minőségű és gyors nyomtatás, a kétoldalas nyomtatás és szkennelés lehetőségét kellően nagy bemeneti és kimeneti tálca egészíti ki. Jó választás kis irodák és munkacsoportok számára, de a több felhasználó számára és a háztartások számára is. Az MFP M425dw modell magasabb árban van, de mindenképpen érdemes fizetni a vezeték nélküli nyomtatás lehetőségéért. Ami visszatarthatja, az az eredeti festék ára, amely valamivel magasabb az átlagnál.

Tipp az Ön számára

Ezek az eszközök a HP Auto-On/ Auto-Off technológiát is tartalmazzák, amely nagyon környezetbarát, mivel csökkenti a nyomtató energiafogyasztását azáltal, hogy bekapcsolja a nyomtatót, amikor arra szüksége van, és kikapcsolja, amikor nincs rá szükség. Ezenkívül a HU azonnali indítási technológiája még több energiát takarít meg. A duplex funkció használatával 50% -kal csökkenti a papírfogyasztást, és ezzel is elősegíti a környezet védelmét.