Irodaszerek

A HP OfficeJet Pro 8210 nyomtató áttekintése

Szüksége van egy gyors, jó minőségű nyomtatóra, amely képes nagyobb nyomtatási mennyiséget kezelni anélkül, hogy növelné a nyomtatási költségeket, mint egy lézernyomtató? A HP OfficeJet Pro 8210 modell kis vagy közepes munkacsoportban képes kielégíteni az Ön igényeit. Megfizethető áron, 100 euró alatt kapható, és mindent tartalmaz, amivel egy modern nyomtatónak rendelkeznie kell. Megvannak a hátrányai is, de az előnyök túlsúlyban vannak. Természetesen fontos a kiváló nyomtatási minőség, ami magas szinten van.

 

Rövid jellemzés

Tintasugaras nyomtató/ Színes nyomtatás/ Duplex/ A4/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ PictBridge/ HP ePrint/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print

 

Méretek és tömeg

Mélység 420 mm/ szélesség 496 mm/ magasság 203 mm/ tömeg 8,62 kg

 

Formatervezés

A modern formatervezés és a kiváló minőségű gyári kivitelezés ellenére a nyomtató masszívnak tűnik, és nem túl vonzónak. A robusztusság, az erősen lekerekített élek és a keveset használt kezelőpanel mind azt az első benyomást támasztják alá, hogy ez egy nehéz nyomtató. Ennek azonban az ellenkezője igaz, és tömege a könnyebbek közé tartozik. Alakja azonban természetesen nem járul hozzá az eszköz egyszerű hordozhatósághoz. A nyomtatót kényelmetlen hordozni, ezért a legjobb, ha nem változtatja meg a helyét. A bal elülső oldalon található egy bekapcsológomb és egy USB-port, amellyel közvetlenül nyomtathat USB-kulcsról. Az előlapot egy kijelzővel ellátott vezérlőpanel uralja  pár érintőgombbal ellátva. Bár a panel elég nagy, lényegében kihasználatlan, és az 5,08 cm-es kijelző valahogy elveszik rajta. Bizonyára sok felhasználó örülne egy nagyobb grafikus megjelenítésnek. A homlokzat alsó része kiemelkedik, amely kellően erős kimeneti papírtálcát rejt. Sajnos a kimeneti tálca rögzített és nem húzható be, így a nyomtató méretei ezáltal nagyobbak. Hátul található az USB-kábel portja és az Ethernet-port a LAN-hoz. Egyesek számára egy ilyen robusztus kialakítás megfelelhet, de őszintén szólva nem ez a gyártó legszebb nyomtatója. Ez nem befolyásolja a minőséget és a teljesítményt, és ami nem tetszett nekünk a kialakításban, ezt a hiányt a modell behozta a jó teljesítményével.

Funkciók

Ez a tintasugaras nyomtató kiváló minőségű fekete-fehér dokumentumokat, színes képeket és fotókat képes nyomtatni. Ezenkívül ellenállnak a víznek, a foltoknak, a fakulásnak, sőt ellenállnak a kiemelőknek is. Nemcsak a Word-dokumentumokat, hanem a grafikonokkal ellátott PDF-dokumentumokat és a PowerPoint-prezentációkat is közvetlenül USB-kulcsról nyomtathatnak. Az USB kábelen keresztüli PC-hez vagy laptophoz történő csatlakoztatás mellett a készüléket LAN hálózathoz is csatlakoztathatja, és lehetőség van mobil nyomtatásra, Wi-Fi kapcsolatra is. A szegély nélküli nyomtatás és az automatikus kétoldalas nyomtatás magától értetődő. Az automatikus papírérzékelő szintén pozitív értékelést érdemel. A nyomtató kezelése egyszerű, és kiváló minőségű funkcióinak köszönhetően kellemes vele dolgozni.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség példaértékű, és a teljesítmény, a minőség és az ár szempontjából ez a nyomtató nagyon jól megállja a helyét. 2400 x 1 200 dpi optimalizált felbontással nyomtat a alapértelmezett nyomtató (ISO) 22 oldal / perc fekete és 18 oldal / perc színes nyomtatást végez. Kissé rosszabb minőség mellett, ha néhány dokumentumot csak belső használatra nyomtat, akár 34 oldal / perc nyomtatást is lehetővé tesz. Az első oldal kinyomtatása 9-10 másodpercig tart, attól függően, hogy fekete-fehér vagy színes. Ez a modell havi kb. 250 - 1500 oldal terhelésre készült, de maximális terhelése eléri a 30 000 oldal határt. Itt a nyomtatás a klasszikus A4-es irodai papír formátumon megy végbe. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250, a kimeneti tálcája 150 lap.

 

A nyomtató előnyei

- nyomtatási minőség és sebesség

- fekete-fehér és színes nyomtatás

- minőségi gyári feldolgozás

- gazdag csatlakozás (USB, LAN, Wi-Fi)

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

- szegély nélküli nyomtatás

- nyomat ellenállása

- automatikus papírérzékelő

- egyszerű kezelés

- közvetlen nyomtatás USB-ről

- a mobil nyomtatás támogatása

 

A nyomtató hátrányai

- robusztus kialakítás

- az elülső kiemelkedés extra helyet foglal el

 

Nyomtatópatronok

A HP OfficeJet Pro 8210 nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat, és négy tintapatront (CMYK színes modell) használ a nyomtatáshoz. A szokásos eredeti HP 953 patronok (cián, sárga, bíborvörös és fekete) mellett támogatja az opcionális nagy kapacitású eredeti XL patronokat is. Még ezzel a modellel is csökkentheti a nyomtatási költségeket alternatív és márkás Premium patronok használatával.

Értékelés

A HP OfficeJet Pro 8120 tintasugaras nyomtató irodákhoz alkalmas, ahol nagyobb nyomtatási mennyiségeket nyomtatnak, és megbízható, hatékony, kiváló minőségű nyomtatást igényelnek alacsony költség mellett. A lézernyomtatókhoz képest továbbra is alacsonyabb összegre jön ki az egy oldal nyomtatási költségével. A minőség és a sebesség az eszköz fő előnye. Semmi sem hiányzik belőle, ami egy modern nyomtatónak kell. Az egyetlen dolog, amire panasz lehet, az a keveset használt kezelőpanel és a kiálló elülső rész. Maga a kialakítás egyesek számára vonzó lehet, mások számára nem. Egyrészt modernnek és minimalistának tűnik, másrészt a kezelőszervek és a kijelző  valahogy elvesznek a robusztusságban, és az egész kissé üresnek tűnik.

Tipp az Ön számára

A HP Smart alkalmazás nagy segítség a gyors nyomtatáshoz. Bejelentkezhet fiókjába közvetlenül a Dropbox, a Box, az Evernote, a Google Drive és mások szolgáltatásaiban. Eljut a dokumentumaihoz, újakat beolvashat a mobiltelefonjával, közvetlenül az alkalmazásban javíthatja, majd kinyomtathatja őket.