Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

A HP OfficeJet Pro 8730 többfunkciós készülék áttekintése

Nagy teljesítményű eszköz az irodába

Az OfficeJet Pro modellsorból származó HP multifunkciós készülék az egyik olyan eszköz, amely még nagyobb irodákat is képes kezelni. Ez egy tintasugaras, színes többfunkciós nyomtató. A tintasugaras technológiával történő nyomtatás ellenére a nyomtatási költségek összehasonlíthatók a nagy kapacitású lézernyomtatással, és egyes esetekben még alacsonyabbak is. Vásárolhat többfunkciós nyomtatót munkacsoportjának, alacsony nyomtatási költségekkel, kiváló funkcionalitással és csatlakoztathatósággal. A nyomtatási sebesség megállja a helyét az igényes munkaterhelésben és a minőség magas szintű . Annak érdekében, hogy ne csak dicsérjük, közelebbről megvizsgáltuk, mik is ennek a többfunkciónak az előnyei és hátrányai.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cng/ háztartás: cég, kis - közepes munkacsoport

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ NFC

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkció - nyomtatás/ másolás/ szkennelés/fax/ HP ePrint/ AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 499 mm

Mélység: 503 mm

Magasság: 327 mm

Tömeg: 15 kg

 

Kissé futurisztikus kialakítás

Azt kell mondanunk, hogy ez a multifunkcionális eszköz a  kicsomagolás után, egy futurisztikus megjelenéssel lepett meg minket, kissé lekerekített élekkel mindenütt, ahol csak ez lehetséges volt. Annek ellenére, hogy az eszköz robusztusabbnak tűnik, a formatervezés nagyon vonzó. A fehér szín kombinációja a sötétszürkével, majdnem feketével adja a modell színvilágát, amely nagyon elegáns. A fekete részben van a 10,9 cm átmérőjű nagy érintőképernyő, amely az uralkodó elem. Bár továbbra is beszélhetünk itt az irodai eszköz kompakt méretéről, ne várjunk el egy könnyen hordozható nyomtatót. Méretei egy kisebb irodai íróasztalon, ahol dolgozik, sok helyet foglal el. A bekapcsoló gomb az elülső rész bal alsó részén található, és a bekapcsolását dióda jelzi. A gomb fölött található a gazda USB-port az USB-eszközök közvetlen csatlakoztatásához. A multifunkciós készülék bekapcsolásakor a telepítéshez és a nyomtatási feladatokhoz minden, a nagyméretű színes érintőképernyőn elvégezhető, ami nagyon kényelmes. A kijelző felett, a sötétebb felső részben egy nyitható fedél található, amely alatt a tintapatronok vannak. Könnyen hozzáférhetők közvetlenül a fedél eltávolítása után. Színkóddal és matricával vannak ellátva, amelyen utasítások vannak a patronok behelyezésére vagy cseréjére.  Ezért a teljes cserefolyamat nagyon gyors, és bárki megteheti. A lezárás után  a fedél feletti helyet papírkimenetre használják. A készülék alján van egy bemeneti papíradagoló tálca, a felső része egy síkágyas lapolvasóhoz tartozik. Masszív megjelenése ellenére a HP OfficeJet Pro 8730 multifunkciós készülék nagyon érdekes eszköz a formatervezés szempontjából, kényelmes üzemeltetéssel.

Kiváló tulajdonságokkal rendelkezik

Ha nagy teljesítményű irodai eszközre van szüksége, amely kiváló minőségű fekete-fehér dokumentumokat, valamint színes táblázatokat és képeket nyomtat, ez a modell nem fog csalódást okozni. Ettől többet kínál. A nyomtatáson kívül másolási, szkennelési és faxolási funkciókat is tartalmaz. A csatlakozási lehetőségek gazdagok, nemcsak klasszikus USB-kábellel, hanem vezeték nélkül is, és egy Ethernet-kábel segítségével a LAN-hoz. Kihasználhatja a gyors vezeték nélküli nyomtatás előnyeit a mobil eszközökön és laptopokban lévő Wi-Fi segítségével, valamint a munkacsoporton belüli hálózatot. Ezen felül ez a modell NFC támogatással is rendelkezik. A vezeték nélküli szolgáltatás lehetővé teszi a nyomtatást a HP ePrint vagy az Apple AirPrint használatával is. A többfunkciós készülék a nyomtatási beállítások széles skáláját tartalmazza, támogatja a többfeladatosítást és természetesen az automatikus kétoldalas nyomtatást. A menü értelmes, a teljes felhasználói felület intuitív és kényelmes. A vállalati nyomtatás biztonsága érdekében a többfunkciós készülékkel az összes ország számára ingyenes HP JetAdvantage Private Print szolgáltatást is használhatja.

 

 

A nyomtatási sebesség és a minőség megállja a helyét még a nagy  leterheltségű irodában is

A megbízható teljesítményt egy 1,2 GHz-es processzor és 512 MB memória biztosítja. A multifunkciós készülék tintasugaras technológiával nyomtat, maximális felbontása 2400 x 1200 dpi. A színes nyomtatási sebesség 20 oldal / perc, fekete-fehér módban pedig akár 24 oldal / perc. A maximális papírméret A4. A nyomtató az első oldal fekete-fehér kinyomtatását kevesebb, mint 10 másodperc alatt, a színes nyomtatást pedig 11 másodperc alatt készíti el. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 250–2000 oldal. A papírtálca kapacitása 250 lap a bemenetnél és 150 papírlap a kimenetnél. A hordozótípus támogatása széles, és a többfunkciós készülék 60 - 280 g / m2 papírt képes kezelni. Ami a nyomtatás minőségét illeti, kitűnő, és nincs panasz. Az 1200 dpi felbontású szkenner kiváló minőségű dokumentum-szkennelést és egy 50 lapos automatikus lapadagolót kínál. A készülék percenként 36 példányban képes másolni a dokumentumokat. Ami a faxot illeti, az 1 oldal 4 másodpercig tart. A tintasugaras technológia ellenére alacsonyak a költségek. A gyártó szerint az oldalankénti nyomtatás akár 50% -kal is alacsonyabb, mint a lézernyomtatásnál.

 

 Előnyök

- nagy teljesítmény az igényes munkakörnyezetben

- nyomtatási minőség

- nyomtatási sebesség

- színes nyomtatás

- többfunkciós eszköz (nyomtatás, másolás, duplex szkennelés, fax)

- modern ergonómikus kialakítás

- gazdag csatlakoztathatóság (USB, Wi-Fi, LAN, NFC)

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

- kényelmes érintőképernyő

- felhasználói felület és vezérlés

- gyors patroncsere-rendszer

 

Hátrányok

- robusztusabb megjelenés

- méretek

- kissé nagyobb zaj

 

Nyomtatópatronok

A HP OfficeJet Pro 8730 többfunkciós készülék tintasugaras technológiával nyomtat, és 4 különálló tintapatront (CMYK) használ a nyomtatáshoz. Használhat szabványos méretű HP 953 jelölésű tintapatront  1000 oldal kapacitással a fekete tintánál és 700 oldallal a színes tintáknál (sárga, bíbor, cián), valamint a HP 953XL nagykapacitású patronokat is használhatja. A kapacitásuk 2000 oldal a fekete tintánál, és 1600 oldal, színes tintáknál. Ez a modell a HP 957XL fekete tintapatront is támogatja, amelynek hozama - akár 3000 A4-es oldal is lehet. Az adatokat természetesen 5% -os lefedettség mellett értelmezzük. Ezzel a tintával történő nyomtatás ellenáll a víznek, az elkenődésnek, az idő múlásával a fakulásnak és a kiemelőnek.

Értékelés 

A HP OfficeJet Pro 8730 multifunkció nagy teljesítményű eszköz igényes munkakörnyezethez, ahol nagyobb nyomtatási mennyiséget, másolást, szkennelést és faxot használnak. Ma már nem olyan népszerű, mint az elmúlt évtizedben, de a vállalaton belül továbbra is felhasználható. A nyomatok minősége magas, a csatlakoztathatóság szintén dicséretet érdemel. Elsősorban gyors kapcsolat Wi-Fi-n keresztül és nyomtatás a mobil eszközökről, de mobiltelefon vagy táblagép egyszerű párosítása is NFC technológiával. A Word vagy PDF dokumentumokat nagyon gyorsan kinyomtathatja közvetlenül az USB-kulcsról. A készülék kompatibilis a Windows, Mac OS operációs rendszerrel és USB Linux disztribúciókkal. A többfunkciós készülék akár havi 30 000 oldal maximális terhelését képes kezelni. Nem nagyon ajánljuk otthoni felhasználók számára. Teljesítményét és hatékonyságát nem használnák ki teljes mértékben. Területileg nagyon sok helyet foglalna el. A hátrányok közé tartozik a kissé magasabb zajszint és a nagyobb méret. Nem mindenkinek tetszik a formatervezés, de nekünk ezzel szemben  nincsenek fenntartásaink. Összességében ez egy gyors, kiváló multifunkciós tintasugaras nyomtató, amely rendelkezik azokkal a funkciókkal, amelyeket a drágább lézernyomtatóknál is látunk. A teljesítmény, a sebesség, a minőség és a nyomtatási lehetőségek széles skálája ideális kis- és középvállalkozások számára.

 

Tipp az Ön számára

Ha a faxot bármilyen többfunkciós eszköznél használja, legyen óvatos. A fax a többfunkciós készülékeken lehet a vállalati hálózathoz csatlakoztatott eszközök legsebezhetőbb helye.