Irodaszerek

A LaserJet Pro M127fn MFP / HP LaserJet Pro M127fw MFP áttekintése

A gyakorlatias multifunkciós készülékek, a HP LaserJet Pro M127fn MFP és a HP LaserJet Pro M127fw MFP kiváló minőségű dokumentumokat képesek kiváló ár-teljesítmény arány mellett nyomtatni, másolni, beolvasni és faxolni. Ezeket az eszközöket a legkisebb munkacsoporttal rendelkező vállalatoknál találják a legnagyobb mértékben, ahol a legjobb minőségű termékeket tartalmazó marketing anyagokat és fontos dokumentumokat nyomtatják.

 

A HP LaserJet Pro MFP M127fn rövid jellemzői

Többfunkciós lézernyomtató/ fekete-fehér nyomtatás/ A4/ USB/ LAN  HP ePrint

 

A HP LaserJet Pro MFP M127fw rövid jellemzői

Többfunkciós lézernyomtató/ fekete-fehér/ A4/ USB/ LA / Wi-Fi/ HP ePrint

 

Méretek és tömeg

Mélység 365 mm/ szélesség 420 mm/ magasság 309 mm/ tömeg 9,1 kg/ (M127fn modell)

Mélység 365 mm/ szélesség 420 mm/ magasság 309 mm/ tömeg 9,1 kg/ (M127fw modell)

 

Formatervezés

A kialakítást tekintve egyik eszköz sem tagadja, hogy egy olyan vállalat vagy háztartás munkacsoportjába vannak bevonva, ahol hatékony munkavégzésre van szükség. A kompakt méretek és az ergonomikus alakzat, mind klasszikus fekete színben, elöl a HP logóval, nem sokat adnak hozzá a kialakítás eredetiségéhez, de még ezzel sem rontott sokat a gyártó. Ezeket a modelleket a formatervezés szempontjából klasszikus vállalati szabványnak tekinthetjük. Amit értékelni fog, az a nagyon jó hozzáférés a jobb oldali kezelőpanelhez. Első pillantásra észrevesz egy különbséget a két modell között, ez pedig a panel kijelzője. Míg az M127fn csak egy kicsi kétsoros kijelzővel, a hozzá kapcsolódó modell pedig nagyon szép, áttekinthető, nagy LCD kijelzővel rendelkezik, érintővezérléssel.

Funkciók

A nyomtatás, a másolás és a beolvasás mellett faxot is használhat ezzel a készülékkel.A beépített Ethernet interfész lehetővé teszi a nyomtató hálózatban történő megosztását. Sajnos a vezeték nélküli Wi-Fi hálózatot csak a HP LaserJet Pro MFP M127fw készülékkel használja, az M127fn nem kínálja ezt a funkciót. Érdemes megemlíteni a távoli nyomtatás lehetőségét mobil eszközökről is a HP ePrint megoldás segítségével.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási felbontás 600 x 600 dpi. A nyomtatás minősége és élessége jó, fekete-fehér nyomtatáshoz ezek a modellek nagyon jó arányt képviselnek a magas minőség és az alacsony nyomtatási költségek mellett. A szkenner felbontása 1200 x 1200 dpi. A maximális papírméret A4, az első oldal nyomtatási ideje 9,5 másodperc. Percenként 20 oldalt nyomtathat, havi 8000 oldal nyomtatási terheléssel. Hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás a HP LaserJet Pro MFP M127fn készülékből, de manuálisan nyomtathat kétoldalasan is. Ami tetszik, az a közvetlen e-mailbe történő beolvasás, 7 oldal / perc sebességgel. A 150 lapos bemeneti papíradagoló tálca kiegészíti a kimeneti tálcát 100 lap kapacitással. A HP LaserJet Pro MFP M127fw támogatja a többfeladatos irányítást, így addig amíg a 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval nagy másolási mennyiséget kezel, más feladatok megoldásán is dolgozhat.

 

 A nyomtató előnyei

- nyomtatási minőség

- többfunkciós eszköz (nyomtatás, másolás, szkennelés és faxolás)

- alacsony nyomtatási költségek

- Wi-Fi (csak M127fw)

- e-mailbe szkennelés lehetősége

- intuitív kezelőpanel

- nagy, áttekinthető érintőképernyős LCD kijelző (csak M127fw

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- hiányzik az automatikus duplex nyomtatás (csak kézi)

- csak kicsi kétsoros kijelző (M127fn modell)

 

Nyomtatópatronok

Mindkét multifunkciós készülék ugyanazt az eredeti HP CF283A (83A) jelölésű fekete lézer tonert használja a nyomtatáshoz, amelynek kapacitása 1500 oldal. Ha nagy mennyiségű nyomtatást igényel, és csökkentenie kell a nyomtatási költségeket, kiváló fekete festékkazetta érhető el, a HP LaserJet Pro MFP M127fn és a HP LaserJet Pro MFP M127fw esetében, amelyek a TonerDepot Premium márkájú tonerekhez tartoznak. Ugyanazon 1500 oldalas nyomtatási kapacitással és azonos nyomtatási minőséggel ugyanolyan eredményt ér el alacsonyabb költséggel, mint az eredeti festékkazetta esetén. A költségek csökkentésének másik módja az olyan alternatív tonerek használata, amelyek teljesen kompatibilisek a HP LaserJet Pro MFP M127fn / fw multifunkciós nyomtató mindkét modelljével. Akár 78% -os költségeket takaríthat meg az eredeti tonerekhez képest. Minden alternatív megoldást teszteltek és megfeleltek a minőségi teszten. Megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, biztosítva a magas nyomtatási minőséget.

Értékelés

Mindkét modell alkalmas egy kisebb munkacsoport számára a vállalatoknál, de azoknak a hallgatóknak és háztartásoknak is, ahol nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomtatást nyomtatnak. A nyomtatási minőség nagyon jó, és az eszközök a jól ismert HP vállalat modellei közé tartoznak, amely nagy tapasztalattal rendelkezik a nyomtatók és multifunkciós készülékek gyártásában, és termékei kiváló minőséget mutatnak a kivitelezés és a funkcionalitás szempontjából.

Tipp az Ön számára

A meglévő modelleket a piacon lassan felváltják az újabb  modellek: a HP LaserJet Pro MFP M130fn és a HP LaserJet Pro MFP M130fw termékek. A régebbi modellekhez képest szinte azonos paraméterek számos fejlesztést tartalmaznak. Az első nyomtatás ideje 9,5 másodpercről 7,3 másodpercre gyorsult. 22 oldalt nyomtat percenként, összehasonlítva a régebbi modellekkel, amelyek percenként 20 oldalt nyomtatnak. Emellett a havi terhelés 8000 oldalról 10 000 oldalra nőtt. A kialakítás színvilága feketéről modern fehérre változott, de az M130fn változat számára megmaradt a kisebb kétsoros kijelző. Az M130fw modell szép, áttekinthető és elég nagy érintőképernyős LCD-kijelzővel rendelkezik, és természetesen van wi-fi-je is, akárcsak az elődje, az M127fw. A két új modell között kicsi az árkülönbség, de a HP LaserJet Pro MFP M130fw ár-érték arány értéket képvisel a teljesítmény, a nyomtatási minőség és az ár szempontjából. Eredeti HP CF217A (17A) festékkazettát használ 1600 A4-es nyomtatási oldal kapacitású, a lehető legjobb minőségben történő nyomtatáshoz.