Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

A LaserJet Pro M127fn MFP / HP LaserJet Pro M127fw MFP áttekintése

A gyakorlatias multifunkciós készülékek, a HP LaserJet Pro M127fn MFP és a HP LaserJet Pro M127fw MFP kiváló minőségű dokumentumokat képesek kiváló ár-teljesítmény arány mellett nyomtatni, másolni, beolvasni és faxolni. Ezeket az eszközöket a legkisebb munkacsoporttal rendelkező vállalatoknál találják a legnagyobb mértékben, ahol a legjobb minőségű termékeket tartalmazó marketing anyagokat és fontos dokumentumokat nyomtatják.

 

A HP LaserJet Pro MFP M127fn rövid jellemzői

Többfunkciós lézernyomtató/ fekete-fehér nyomtatás/ A4/ USB/ LAN  HP ePrint

 

A HP LaserJet Pro MFP M127fw rövid jellemzői

Többfunkciós lézernyomtató/ fekete-fehér/ A4/ USB/ LA / Wi-Fi/ HP ePrint

 

Méretek és tömeg

Mélység 365 mm/ szélesség 420 mm/ magasság 309 mm/ tömeg 9,1 kg/ (M127fn modell)

Mélység 365 mm/ szélesség 420 mm/ magasság 309 mm/ tömeg 9,1 kg/ (M127fw modell)

 

Formatervezés

A kialakítást tekintve egyik eszköz sem tagadja, hogy egy olyan vállalat vagy háztartás munkacsoportjába vannak bevonva, ahol hatékony munkavégzésre van szükség. A kompakt méretek és az ergonomikus alakzat, mind klasszikus fekete színben, elöl a HP logóval, nem sokat adnak hozzá a kialakítás eredetiségéhez, de még ezzel sem rontott sokat a gyártó. Ezeket a modelleket a formatervezés szempontjából klasszikus vállalati szabványnak tekinthetjük. Amit értékelni fog, az a nagyon jó hozzáférés a jobb oldali kezelőpanelhez. Első pillantásra észrevesz egy különbséget a két modell között, ez pedig a panel kijelzője. Míg az M127fn csak egy kicsi kétsoros kijelzővel, a hozzá kapcsolódó modell pedig nagyon szép, áttekinthető, nagy LCD kijelzővel rendelkezik, érintővezérléssel.

Funkciók

A nyomtatás, a másolás és a beolvasás mellett faxot is használhat ezzel a készülékkel.A beépített Ethernet interfész lehetővé teszi a nyomtató hálózatban történő megosztását. Sajnos a vezeték nélküli Wi-Fi hálózatot csak a HP LaserJet Pro MFP M127fw készülékkel használja, az M127fn nem kínálja ezt a funkciót. Érdemes megemlíteni a távoli nyomtatás lehetőségét mobil eszközökről is a HP ePrint megoldás segítségével.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási felbontás 600 x 600 dpi. A nyomtatás minősége és élessége jó, fekete-fehér nyomtatáshoz ezek a modellek nagyon jó arányt képviselnek a magas minőség és az alacsony nyomtatási költségek mellett. A szkenner felbontása 1200 x 1200 dpi. A maximális papírméret A4, az első oldal nyomtatási ideje 9,5 másodperc. Percenként 20 oldalt nyomtathat, havi 8000 oldal nyomtatási terheléssel. Hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás a HP LaserJet Pro MFP M127fn készülékből, de manuálisan nyomtathat kétoldalasan is. Ami tetszik, az a közvetlen e-mailbe történő beolvasás, 7 oldal / perc sebességgel. A 150 lapos bemeneti papíradagoló tálca kiegészíti a kimeneti tálcát 100 lap kapacitással. A HP LaserJet Pro MFP M127fw támogatja a többfeladatos irányítást, így addig amíg a 35 lapos automatikus dokumentumadagolóval nagy másolási mennyiséget kezel, más feladatok megoldásán is dolgozhat.

 

 A nyomtató előnyei

- nyomtatási minőség

- többfunkciós eszköz (nyomtatás, másolás, szkennelés és faxolás)

- alacsony nyomtatási költségek

- Wi-Fi (csak M127fw)

- e-mailbe szkennelés lehetősége

- intuitív kezelőpanel

- nagy, áttekinthető érintőképernyős LCD kijelző (csak M127fw

 

A nyomtató hátrányai

- csak fekete-fehér nyomtatás

- hiányzik az automatikus duplex nyomtatás (csak kézi)

- csak kicsi kétsoros kijelző (M127fn modell)

 

Nyomtatópatronok

Mindkét multifunkciós készülék ugyanazt az eredeti HP CF283A (83A) jelölésű fekete lézer tonert használja a nyomtatáshoz, amelynek kapacitása 1500 oldal. Ha nagy mennyiségű nyomtatást igényel, és csökkentenie kell a nyomtatási költségeket, kiváló fekete festékkazetta érhető el, a HP LaserJet Pro MFP M127fn és a HP LaserJet Pro MFP M127fw esetében, amelyek a TonerDepot Premium márkájú tonerekhez tartoznak. Ugyanazon 1500 oldalas nyomtatási kapacitással és azonos nyomtatási minőséggel ugyanolyan eredményt ér el alacsonyabb költséggel, mint az eredeti festékkazetta esetén. A költségek csökkentésének másik módja az olyan alternatív tonerek használata, amelyek teljesen kompatibilisek a HP LaserJet Pro MFP M127fn / fw multifunkciós nyomtató mindkét modelljével. Akár 78% -os költségeket takaríthat meg az eredeti tonerekhez képest. Minden alternatív megoldást teszteltek és megfeleltek a minőségi teszten. Megfelelnek a nemzetközi szabványoknak, biztosítva a magas nyomtatási minőséget.

Értékelés

Mindkét modell alkalmas egy kisebb munkacsoport számára a vállalatoknál, de azoknak a hallgatóknak és háztartásoknak is, ahol nagyobb mennyiségű fekete-fehér nyomtatást nyomtatnak. A nyomtatási minőség nagyon jó, és az eszközök a jól ismert HP vállalat modellei közé tartoznak, amely nagy tapasztalattal rendelkezik a nyomtatók és multifunkciós készülékek gyártásában, és termékei kiváló minőséget mutatnak a kivitelezés és a funkcionalitás szempontjából.

Tipp az Ön számára

A meglévő modelleket a piacon lassan felváltják az újabb  modellek: a HP LaserJet Pro MFP M130fn és a HP LaserJet Pro MFP M130fw termékek. A régebbi modellekhez képest szinte azonos paraméterek számos fejlesztést tartalmaznak. Az első nyomtatás ideje 9,5 másodpercről 7,3 másodpercre gyorsult. 22 oldalt nyomtat percenként, összehasonlítva a régebbi modellekkel, amelyek percenként 20 oldalt nyomtatnak. Emellett a havi terhelés 8000 oldalról 10 000 oldalra nőtt. A kialakítás színvilága feketéről modern fehérre változott, de az M130fn változat számára megmaradt a kisebb kétsoros kijelző. Az M130fw modell szép, áttekinthető és elég nagy érintőképernyős LCD-kijelzővel rendelkezik, és természetesen van wi-fi-je is, akárcsak az elődje, az M127fw. A két új modell között kicsi az árkülönbség, de a HP LaserJet Pro MFP M130fw ár-érték arány értéket képvisel a teljesítmény, a nyomtatási minőség és az ár szempontjából. Eredeti HP CF217A (17A) festékkazettát használ 1600 A4-es nyomtatási oldal kapacitású, a lehető legjobb minőségben történő nyomtatáshoz.