Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

A legolcsóbb nyomtatók és multifunkciós eszközök

Minden gyártó portfóliójában megtalálható a nyomtatók és a multifunkciós készülékek alapmodelljei, kedvező, alacsony árral. Érdemes-e befektetni az olcsó nyomtatókba, és mit kínálhatnak Önnek az ilyen modellek? Az olcsó nyomtató nem feltétlenül jelenti azt, hogy rosszabb teljesítményű vagy rosszabb minőségű termék. A gyártók általában az alapmodellekből indulnak ki a gyártás során, és fokozatosan, egy magasabb szint kijelölésével növelik a teljesítményt, funkciókat adnak hozzá, néhány anyagot kicserélnek, és időnként megváltoztatják az adott modellsorozat kialakítását és méreteit.

Kinek készül az olcsó nyomtató?

Ha Ön szerény felhasználó, aki havonta néhány fekete-fehér dokumentumot nyomtat, vagy ha nyomtatóra van szüksége egy iskolás számára a házi feladatok elvégzéséhez, ahol a nyomtatás sebessége nem játszik nagy szerepet, logikus lépés egy olcsóbb nyomtató megvásárlása. Nem kell fizetnie a teljesítményért és a szolgáltatásokért, amelyeket nem használna. Manapság még az alapmodellek is   nagy kínálattal rendelkeznek.

Mit várhat a megfizethető árért?

Még egy olcsóbb modell is segít a jó minőségű  fekete-fehér vagy színes dokumentumok kinyomtatásában. Ezek elsősorban tintasugaras nyomtatók és multifunkciós eszközök. A lézertechnológiánál külön kell fizetni az alapmodellért, de megfizethető áron egy monokróm nyomtatót is talál. A nyomtatási sebesség alacsonyabb, ami nem alapvető kritérium az átlagos háztartási felhasználó számára. A felbontás a legolcsóbb modellek között is a 600 x 600 dpi tartományban van, ami elegendő paraméter a jó nyomtatási minőséghez. A csatlakoztathatóságnál nincs jelen a LAN-kapcsolat és a vezeték nélküli kapcsolat sem, bár az egyes gyártók már hozzáadják a hálózati képességeket az olcsóbb modellekhez és a Wi-Fi használatát is. Ugyanakkor feleslegesen keresné az NFC-t. Ez igaz néhány olyan funkcióra, mint például az automatikus kétoldalas nyomtatás, a hálózati nyomtatás biztonsági funkciói, amelyek drágább modelleknél találhatók. A készülék ára az alapmodellnél  alacsony, ami nem vonatkozik az utántöltésekre. Ezek bizonyos esetekben meghaladják a nyomtató árát. Ezért a megfelelő olcsó nyomtató kiválasztásakor érdeklődjön a cserepatronok áráról, vagy az alternatív patronok használatáról, amelyek lényegesen alacsonyabb áron kerülnek értékesítésre, mint a közvetlenül a gyártótól származó eredetik.

 

TOP 3 - olcsó nyomtatók

Canon Pixma iP2850

A Canon gyártójának alapmodellje, a Canon Pixma iP2850, egyszerű és megfizethető nyomtató az igénytelen felhasználó számára. Ez a kompakt és nagyon jó formatervezésű nyomtató kiváló minőségű nyomtatást végez a FINE technológiával, és a nagy kapacitású XL tintapatronokkal megtakaríthatja a nyomtatási költségek nagy részét. Szokásos USB kábellel csatlakozik számítógéphez vagy laptophoz, ami asztali nyomtatóvá teszi, kizárva a nyomtatás lehetőségét anélkül, hogy közvetlen hozzáférést biztosítana a számítógéphez és a nyomtatóhoz. Ez a színes tintasugaras nyomtató legfeljebb A4-ig képes nyomtatni 4800 x 600 dpi nyomtatási felbontással, 8 fekete-fehér oldal és 4 színes A4-es oldal percenkénti sebességgel. Ez nem gyors, vagy rendkívül hatékony nyomtatás, de otthon ezzel nem lesz gondja. A dokumentumokon kívül fényképeket is kinyomtathat, és itt értékelheti az opcionális, nagy kapacitású XL patronokat a további nyomatokhoz.

 

Előnyök

- kompakt, stílusos otthoni nyomtató

- formatervezés és minőségi gyári kivitelezés

- kiváló minőségű nyomatok FINE patron technológiával

- jó A4 méretű dokumentumok nyomtatási sebessége

- szegély nélküli nyomtatás

- lehetőség nagy kapacitású XL patronok használatára

- automatikus kikapcsolás (a nyomtató kikapcsol, ha nem használja)

 

Hátrányok

- lassabb nyomtatás

- az első oldal nyomtatás ideje

- a töltések ára

 

Értékelés

Alacsony árat, kis méretet és modern szép kialakítást egészíti ki a nagyon egyszerű vezérlés. Az előnyök közé tartozik a magas színvonalú nyomtatás is ezen az árszinten. Másrészt itt hátrányként értékeljük a lassabb nyomtatási sebességet és az eredeti patronok árát. Ez az ár csak kissé alacsonyabb a Multipack esetében, mint maga a nyomtató ára. Ha a szkennelést is használja, és inkább egy multifunkciós készüléket szeretne ugyanazon az áron, akkor megvásárolhatja a Canon Pixma MG2450 multifunkciós modellt. Ez az egyik legolcsóbb többfunkciós eszköz, nagyon jó arányban, jó nyomtatási minőségben és alacsony áron. A nyomtatáson kívül másolásra és szkennelésre is használható, mindezt egy kompakt eszközön. Előny az a lehetőség, hogy az eszközt LAN hálózathoz lehet csatlakoztatni. Hátránya az eredeti patronok ára, különösen a többfunkciós termékek árához viszonyítva, valamint a kissé lassabb nyomtatási sebesség és a nagyobb zaj miatt. Az igénytelen otthoni felhasználók számára ez azonban továbbra is jó és különösen olcsó többfunkciós nyomtató.

 

HP Officejet Pro 6230

A Hewlett Packard modell, a HP OfficeJet Pro 6230 nem egyike a legolcsóbbaknak, de az ár a piacon az eladótól függően  50 euróval kezdődik. Tekintettel arra, amit ez a nyomtató kínál, ez egy tipp egy nagyon jó vásárlásra, kitűnő teljesítmény, nyomtatási minőség és kedvező ár-arány mellett. 1 - 3 felhasználású háztartások számára és diákok számára ez egy megfelelő színes tintasugaras nyomtató, amelyet hatékonyan használhat még egy kisebb vállalatnál is. Kiválóan alacsony energiafogyasztással rendelkezik, amely akár 50% -kal is alacsonyabb, mint egy lézernyomtató fogyasztása. Mindez az ökorendszernek köszönhetően, amely tétlen állapotban automatikusan leállítja a nyomtatót. Az egyszerű, alacsony profilú kivitel és az ésszerű méretek megkönnyítik a készülék elhelyezését. Könnyen helyet találhat bárhol a számára. Ez a nyomtató maximális méretű A4-es papírra képes nyomtatni 1200 x 600 dpi felbontással. 18 fekete-fehér oldalt és 10 színes oldalt nyomtathat percenként. Nem kell aggódnia a papír újratöltése miatt, mivel a 225 db kapacitású lapos tálca elég hosszú nyomtatást biztosít újratöltés nélkül. Érdekes ebben a nyomtatóban a gazdagabb csatlakoztathatóság ebben az árkategóriában. A szokásos USB-kapcsolaton kívül a nyomtatót csatlakoztathatja egy LAN-hálózathoz, és a legkényelmesebb kapcsolatot bárhonnan otthon vagy az irodában biztosítja a vezeték nélküli nyomtatás. Nyomtathat közvetlenül egy mobil eszközről is, Wi-Fi kapcsolat használatával. További előny az automatikus kétoldalas nyomtatás, amellyel újból pénzt takaríthat meg.

 

Előnyök

- kompakt méretek

- minőségi gyári feldolgozás

- kiváló nyomtatási minőség

- gyors nyomtatás

- csatlakoztathatóság (USB, LAN, Wi-Fi)

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- automatikus kikapcsolás alapjáraton

 

Hátrányok

 - kissé nagyobb zaj

- az eredeti patronok ára

 

Értékelés

Ez a modell az egyik megfizethetőbbek közé tartozik, és viszonylag alacsony költségek mellett kiváló nyomtatót kap. Kiváló a nyomtatási minőség és a sebesség is. Nagyobb otthoni vagy kisebb irodában ezzel a nyomtatóval könnyen nyomtathat 200-800 oldalt, ami szintén a gyártó által javasolt havi terhelés. Ha többfunkciós készülékre van szüksége hasonló áron, akkor elérheti a HP DeskJet Ink Advantage 3635 készüléket. A nyomtatáson kívül ez az eszköz másolást és szkennelést is kínál. Ez ismét egy tintasugaras színes nyomtatási technológia, 4800 x 1200 dpi felbontással. A nyomtatási sebesség átlagos. 8,5 oldal fekete és 6 oldal színes percenként. A nyomtatási minőség nagyon jó, és az USB-kábellel történő csatlakoztatáson túlmenően használhatja a vezeték nélküli nyomtatás Wi-Fi kapcsolaton keresztüli lehetőségét is. Könnyű többfunkciós vezérlés, kényelmes nyomtatás közvetlenül a mobiltelefonról és a jó nyomtatási minőség a megfizethető többfunkciós készülék előnyei otthonában.

 

Samsung Xpress SL-M2026

Ha továbbra is vonza Önt egy lézernyomtató és kevés pénze van a vásárláshoz, akkor nem kell kétségbeesnie. E kategóriájú nyomtatókban olcsó modelleket is talál, amelyek modern lézer technológiával nyomtatnak. Az egyik a Samsung ML-2026 monokróm lézernyomtató. Az ár az eladótól függően 55 eurótól kezdődik. Ennek előnyei a magas nyomtatási minőség, 1200 x 1200 dpi felbontással és nagyon jó 20 oldalas sebességgel percenként.  A duplex opció csak kézi vezérléssel lehetséges, az egyetlen csatlakoztatási lehetőség az USB kábel.

 

Előnyök

- modern, kompakt kialakítás

- intuitív vezérlés

- minőségi gyári feldolgozás

- lézernyomtatási technológia

- magas nyomtatási minőség

- nyomtatási sebesség

- megfelelően nagy tálca (150 lap)

- ár

 

Hátrányok

- csak monokróm (fekete-fehér) nyomtatás

- csatlakoztathatóság (csak USB)

- magasabb toner ár

 

Értékelés

Ha olcsóbb, megfizethető lézernyomtatót keres, kényelmes vezérléssel és kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatással, ez a modell nagyon jó választás. Gyorsan és kiválóan nyomtat. Az első oldal nyomtatási ideje körülbelül 8,5 másodperc. Még ha csak USB-kábelcsatlakozással is rendelkezik, bárhol nyomtathat a Google Cloud Print segítségével, közvetlenül laptopról, számítógépről vagy az internethez csatlakoztatott mobil eszközről.

 

Befejezés

Azon átlagos felhasználók számára, akik nem nyomtatnak nagy mennyiségű nyomtatást, az egyszerű nyomtató és a többfunkciós modellek jó választás. Jó arányt tölt be: megfelelő teljesítmény otthoni nyomtatáshoz, jó minőségű és olcsó berendezéssel nyomtatott dokumentumokhoz és fényképekhez. Ha jobb összeköttetést biztosít Wi-Fi vagy valamilyen extra szolgáltatás formájában, ez csak egy plusz. Az olcsó nyomtatókkal szemben csak a patronok ára okozhat csalódást. Valahogy szembeötlőbb, amikor összehasonlítja a készülék és az újratöltések árát az olcsóbb modelleknél, mint a drágábbaknál. Ugyanakkor a legtöbb nyomtató és többfunkciós készülék esetében itt is csökkentheti a költségeket azáltal, hogy alternatív patronokat használ, amelyek teljesen kompatibilisek az eszközökkel.