Irodaszerek és iskola

A PaperLab varázslat használt papírral

Az irodai berendezések nyomtatók és fogyóeszközök gyártói az új technológiák mellett keresik a káros környezeti hatások csökkentésének módját. Az egyik ilyen módszer az irodai papír újrahasznosítása. Az Epson e tekintetben kiemelkedik saját PaperLab Epson készülékével, amelyet a CeBit kiállításon mutatott be. Ez a gép a használt papírt közvetlenül a cégnél is újrahasznosíthatja. Bár mérete még nem olyan kompakt eszköz, amelyet általában használhatnánk az irodában, de egy közepes méretű vállalatban már alkalmazást is találhatott a méreteivel is.

Az első olyan gép, amely tiszta papírt állít elő a már felhasználtból, nagy hangsúlyt fektetve az adatbiztonságra az aprítás során, minden bizonnyal jó lépés az irodai berendezések ökoszisztémájában is.

 

Mit hozott a PaperLab Epson?

Ez egy olyan eszköz, amely új papírt állít elő aprított hulladékpapírból, kevés szó szerint minimális vízfogyasztással. Ez az egész száraz folyamat környezetbarát technológián alapul. Irodák számára ez azt jelenti, hogy csökken a CO2-kibocsátás, növekszik a megtakarítás a használt papír ártalmatlanításában, és végül biztosítani kell a bizalmas dokumentumok biztonságos aprítását közvetlenül a vállalatnál. Az a cég, amely ilyen gépet vásárol, nem kell foglalkoznia a logisztikával, mi legyen a használt papírral, és az adatbiztonsággal sem kell törődni, mivel ez a használt papír nem kerül eljuttatásra más vállalathoz.

 

Az Epson PaperLab funkciói

 - újrahasznosítás közvetlenül a vállalat irodájában

 - különféle típusú papír gyors előállítása

 - a környezet sértetlenségére törekvő hozzállás

 - DRY FIBER vízmentes technológia (három különálló technológiából áll: pép, összekapcsolás és formázás)

 

Az egész folyamat a tiszta papír előállításán alapul, kb. 3 perccel azután, hogy a hulladékpapír bekerül a gépbe. Ezután egy mechanizmus segítségével hosszú, vékony és puha rostokká bontják. Ily módon a dokumentumokat megbízhatóan aprítják és készen állnak a csatlakozásra. Az új papír típusától függően különféle kötőanyagokat adnak a rostos anyaghoz, amelyek növelik a kötés szilárdságát, fehérségét és a papír végső tulajdonságait adják. Az utolsó művelet az alakítás. Ez szolgál az előállított papír vastagságának, sűrűségének, fehérségének és méretének meghatározására. A standard A4-es formátum mellett a PaperLab képes A3 formátumot és még vastagabb papírt is készíteni névjegykártyákhoz.

Az irodai papír fogyasztása a vállalatoknál magas, és az újabb költségek összefüggnek a szükségtelen használt papír ártalmatlanításával kapcsolatban. Az Epson olyan gépet hozott létre, amely nemcsak csökkenti az új papír költségeit, de csökkenti az aprítás, szétválasztás és újrahasznosítás költségeit is. Jelentős előny az aprított dokumentumok érzékeny adatainak biztonsága. A 2,6 m x 1,8 m x 1,2 m méretű PaperLab biztosítja az új irodák percenkénti 14 darabszámú papír előállítását közvetlenül az irodában, ami körülbelül 6720 darab A4-es papírt jelent egy munkaidő alatt.

Az Epson PaperLab egy kis forradalom az irodai szegmensben. Nemcsak a bizalmas adatokkal kapcsolatos biztonságérzetet, hanem fokozott környezetbaráti hozzállást kell biztosítania a vállalatok számára. A kérdés az, hogy mekkora lesz a gép teljes üzemeltetési költsége és a végleges ára a piacon.