Irodaszerek

Átvizsgáltuk a Xerox Phaser 3052 készüléket

Xerox Phaser 3052

A Xerox Phaser 3052 egy rendkívül kompakt nyomtató, amelynek fő jellemzője a termelékenység. Gyors nyomtatást, abszolút megbízhatóságot, ugyanakkor helytakarékosságot és kényelmet kínál, amelyet kis méretének és csendes működésének köszönhetően értékelni fog egy kis iroda szűk helyiségeiben, de a háztartásban is.

 

Rövid jellemzés

Monokróm lézernyomtató/ fekete-fehér nyomtatás/ A4/ USB/ LAN/ Wi-Fi/ Google Cloud Print / Apple AirPrint

Méretek és tömeg

Mélység 335 mm/ szélesség 368 mm/ magasság 213 mm/ tömeg 7,4 kg

 

Formatervezés

Az ergonomikus kialakítású, szerény ultrakompakt nyomtató gyárilag nagyon jól kivitelezett, és minimalista benyomást kelt. A nyomtatótest kissé lekerekített, fehér oldalainak széleit kék színű teteje egészíti ki, amelyen az intuitív működtetéshez jobb oldalon csak minimális gomb található. A jobb sarokban elöl található a gyártó logója. Bár ez a nyomtató megjelenésében nem eredeti, természetesen nem lép fel zavaróan semmilyen térben, sem az irodában, sem otthon az íróasztalon.

Funkciók

Ez a modell funkcionálisan megfelel egy modern nyomtató összes követelményének. Az USB-n keresztüli és az Ethernet-kábellel történő rögzített hálózati kapcsolat mellett Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli csatlakozásra is lehetősége van. A Wi-Fi Direct segítségével biztonságos vezeték nélküli kapcsolaton keresztül nyomtathat mobiltelefonokra, táblagépekre és laptopokra. Gyorsan kezeli a nyomtatási feladatokat a 600 MHz-es processzornak és a szabványos 256 MB memóriának köszönhetően. Az Apple AirPrint támogatása iPhone és iPad készülékekhez is elérhető.

Nyomtatási sebesség és minőség

A Xerox Phaser 3052 modell percenként 26 A4-es oldal nyomtatására képes. Az első oldal kinyomtatásának ideje 8,5 másodperc. 250 lapos bemeneti adagolótálcával és 150 lapos kimeneti tálcával rendelkezik, ami elegendő kapacitás egy kisvállalkozás vagy háztartás számára. A nyomtatási felbontás 600 x 600 dpi, és 4800 dpi-ig növelhető. A gyártó által ajánlott havi terhelés 4000 oldal nyomtatás. A maximális havi terhelés legfeljebb 30 000 oldal.

 

A nyomtató előnyei

- Az USB 2.0 által támogatott sebesség

- Wi-Fi kapcsolat

- alacsony energiafogyasztás, energiatakarékos mód

- nyomtatási sebesség 26 oldal / perc

- 250 lapos bemeneti adagolótálca

- 150 lapos kimeneti tálca

- ideális kisvállalkozások és háztartások számára

 

A nyomtató hátrányai

- duplex nyomtatás csak manuálisan

- nincs információs kijelzője

 

Adathordozó típusok

Irodai papír, újrahasznosított papír, borítékok

Utántöltés a nyomtatóhoz

A Xerox Phaser 3052 lézertechnológiával nyomtat, és az eredeti Xerox 106R02778 (fekete) lézer fekete tonert használja monokróm nyomtatáshoz. 3000 oldal kapacitású. Az eredeti festékkazetta ára magasabb, és a költségek csökkentése érdekében igénybe veheti az egyik alternatív lehetőséget. Az első a kiváló minőségű márkás toner TonerDepot Premium, amely ugyanazt a 3000 oldal kapacitást és 100% -os minőséget éri el. A festék megvásárlásával akár 30% -ot is megtakaríthat az eredetihez képest. Még nagyobb, akár 45% -os megtakarítást érhet el egy alternatív festékkazetta, amely teljes mértékben kompatibilis a Xerox Phaser 3052 nyomtatóval. Ez a festék megfelel a nemzetközi szabványoknak és ugyanolyan kapacitású, mint az eredeti.

Értékelés

A Xerox Phaser 3052 monokróm lézernyomtató megbízható eszköz a mindennapi munkához, minimális felesleges költségekkel. Előnyei a kis kompakt méretek, az alacsony költségek és a nagy teljesítmény. Kisvállalkozásnak, de olyan háztartásnak is, ahol nagy mennyiségű fekete-fehér nyomtatást kell nyomtatni alacsony költséggel, ez jó termék, a minőség, a teljesítmény és az ár kedvező arányában.

Tipp az Ön számára

Ezzel a modellel a tonertakarékos mód beállításokkal is költséget takaríthat meg.