Irodaszerek és iskola

Az Epson Expression Home XP-235 nyomtató tesztelése

Epson Expression Home XP-235

Az Epson japán gyártó kompakt multifunkciós nyomtatója biztosítja a kiváló minőségű fényképek és dokumentumok nyomtatását otthon, vezeték nélkül Wi-Fi-n keresztül, közvetlenül mobiltelefonról vagy táblagépről. Minőségi nyomtatást kínál megfizethető áron, és méretét tekintve nem sok helyet foglal el, amit kisebb helyen értékelni fog. Ebben a modellsorban a gyártó gondoskodott arról, hogy a nyomtató, a fénymásoló és a szkenner a készülék legkompaktabb testébe kerüljön, ezzel megtakarítva a felhasználói helyet egy kis irodában vagy hallgatói szobában.

 

Rövid jellemzők

Többfunkciós lézernyomtató/ színes nyomtatás/ A4/ USB/ Wi-Fi/ Epson Creative Print/ iPrint/ Epson Email Print

 

Formatervezés

Ez a modell a kicsi, könnyű multifunkciós nyomtatók új sorának a része, amelyek kompakt méretekkel bármilyen térbe beilleszkednek. Kellemes, modern kialakítást az elülső oldali kényelmes kezelés mellett, kiegészítik a készülék finoman lekerekített szélei. Ez a multifunkciós nyomtató nagyon stílusosnak és modernnek tűnik. A kialakításra itt nincs panasz.

Funkciók

Funkcionalitását tekintve teljes értékű eszköz kiváló minőségű nyomtatáshoz, másoláshoz és szkenneléshez. Az USB-kábellel történő csatlakozást vezeték nélküli kapcsolat követi Wi-Fi-n keresztül. Ez a többfunkciós nyomtató támogatja a többfelhasználós beállításokat, akik vezeték nélkül nyomtathatnak és szkennelhetnek az otthon bármely pontjáról. Amiről itt le kell mondania az az automatikus kétoldalas nyomtatás, amely csak manuálisan működik.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató tintasugaras Claria-Home Ink technológiával nyomtat, legfeljebb A4-es méretű papírra 5760 x 1 440 dpi felbontással, fekete-fehér nyomtatás esetén 6,2 oldal, színes nyomtatás esetén 3,1 oldal / perc sebességgel. Fotók nyomtatásakor ez 54 másodpercbe telik a kiváló minőségű 10 x 15 cm-es Epson fényes fotópapírra. A beolvasási felbontás 1200 x 2400 dpi (vízszintes x függőleges).

 

A nyomtató előnyei

- kicsi, kompakt kialakítás

- könnyű felépítés

- mobil nyomtatás

- Wi-Fi

- egyedi tinták

- minőségi nyomtatás

- kényelmes kezelés

 

A nyomtató hátrányai

- az eredeti utántöltések magasabb ára (lehetőség alternatív utántöltések használatára)

- lassabb nyomtatás

 

Nyomtatópatronok

A nyomtatáshoz ez a modell Epson Micro Piezo hlava nyomtatófejet és négy különálló Claria Home tintapatront használ, amelyek újratölthetők attól függően, hogy melyik szín fogyott ki. Külön megvásárolhatja őket a Cartridge Epson T2981, T2982, T2983, T2984 vagy T2991, T2992, T2993, T2994 megnevezéssel, mint Multipack Cartridge Epson T2986, T2996 tintapatronként. Csökkentheti a költségeket, ha olyan alternatív és prémium kazettákat vásárol, amelyek teljes mértékben kompatibilisek az Epson Expression Home XP-235 készülékkel, és amelyek 100% -os minőségben és kapacitásban  megegyeznek az eredeti patronokkal.

Értékelés

Többfunkciós készülék Az Epson Expression Home XP-235 egy modern otthoni eszköz, amelynek legnagyobb előnye a kis méret és a jó minőségű nyomtatás. Értékelni fogja az egyes tintapatronokat is, ahol mindig csak azt a színt kell kicserélnie, amely éppen kifogyott. A kényelmes mobil nyomtatás és szkennelés további pozitívum. Ezt a modellt kedvező áron értékesítik, de az eredeti patronok megvásárlásánál ez már rosszabb, ott megnőnek a költségek. Ez vonatkozik egyben az eredeti Epson fotópapírra is. Az alternatív színes patronok teljes kompatibilitásának köszönhetően azonban ezzel a nyomtatóval gazdaságosabban is nyomtathat otthon. Maga a nyomtató nem gyors az oldalankénti nyomtatási sebesség tekintetében, de otthon ez nem olyan nagy baj, ha csak nem nyomtat nagy mennyiséget.

Tipp az Ön számára

A kiváló minőségű fotónyomtatáshoz az eredeti tintapatronok helyett kiváló minőségű TonerDepot Premium patronokat választhat, amelyekkel elég nagy összeget takaríthat meg. Kiválaszthatja a megfelelő fényes fotópapírt is alacsonyabb áron, mint az eredeti Epson fotópapír.