Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Az Epson Expression Premium XP-630 áttekintése

Epson Expression Premium XP-630

A fotónyomtatók között van néhány olyan modell, amely megéri az árát. Az Epson Expression Premium XP-630 multifunkciós készülék is egyike ezeknek. Nagyon jó nyomtatási minőséget kínál, megbízhatóan végez többfunkciós feladatokat, és a teljesítmény, a minőség és az ár arányában továbbra is kiváló. Több napig teszteltük ezt a multifunkciót, és elégedettek vagyunk az eredménnyel. Annak ellenére, hogy néhány hibát találtunk, ez a multifunkciós készülék közepesen igényes háztartási felhasználóknak, de kisvállalkozások számára is alkalmas, ahol promóciós anyagokat és fényképeket nyomtatnak.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós készülék/ tintasugaras színes nyomtatás/ lapolvasó/ fénymásoló/ duplex/ A4/ USB/ PictBridge/ Wi-Fi/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print/ Epson Connect

Méretek és tömeg

Mélység 341 mm/ szélesség 390 mm/ magasság 138 mm/ tömeg 6,7 kg

 

Formatervezés

Egy mondatba foglalva a kialakításra nincs panasz. Az Epson Expression Premium XP-630 kellemes vonalakkal, kompakt méretekkel és stílusos kialakítással rendelkezik. Meglepett a dönthető, elég nagy kezelőpanel színes 6,8 cm-es LCD kijelzővel és intuitív érintésvezérlőkkel. Az elülső oldalon található egy USB-port az USB-adathordozók csatlakoztatásához (közvetlen nyomtatás) és egy nyílás az SD-memóriakártyához.

 

Funkciók

Ez a multifunkciós készülék nemcsak otthonában tud produktívan működni, hanem egy kisebb irodában is. A színes fotók és dokumentumok kiváló minőségű nyomtatása mellett a fekete-fehér nyomtatást, a másolást és a szkennelést is kezeli. Kivételes minőséget fog elérni az öt különálló Claria Premium tintával ellátott színes patronnak köszönhetően. Ez a pigment festék és a festékalapú festék kombinációjából tevődik össze. A Photo Black tintapatronnak is sok köze van a fényképek minőségéhez. A klasszikus USB-kábelcsatlakozás mellett ezt a modellt Wi-Fi-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatja. Itt elérheti a nyomtatási feladatok kényelmesebb megadását nemcsak laptopról, hanem mobil eszközről is. Az Apple AirPrint, a Google Cloud Print és az Epson Connect támogatást is tartalmazza. A multifunkciós készülék tökéletesen működik az Epson Email Print alkalmazásokat használó mobileszközökkel is, amelyek e-mailben küldenek dokumentumokat közvetlenül a nyomtatóba, valamint a Creative Print alkalmazásnak. A nyomtatási lehetőségek még korántsem értek véget, ha USB-kulcsot csatlakoztat a nyomtatóhoz, akkor közvetlenül nyomtathat róla fotókat vagy dokumentumokat. A készülék elülső részén található, nagyon kényelmes hozzáféréssel. Az USB-port fölött talál egy SD-kártyahelyet is. A fényképek vagy dokumentumok gyors nyomtatásának lehetőségei valóban gazdagok. Természetesen lehetőség van szegély nélküli nyomtatásra és automatikus kétoldalas nyomtatásra is, ráadásul ez a multifunkció támogatja a CD / DVD / BD adathordozókra történő nyomtatást is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson Expression Premium XP-630 multifunkciós készülék színes tintasugaras technológiával nyomtat  maximálisan az A4-es méretű papírra. A Micro Piezo technológiával ellátott nyomtatófej és a Claria Premium tinták hozzájárulnak a nyomtatás minőségéhez. A nyomtatási felbontás 5760 x 1 440 dpi, szkenneléskor pedig 1200 x 2400 dpi (vízszintes x függőleges). A nyomtatási sebesség 13 lap / perc fekete-fehér módban vagy 10 oldal / perc színes módban az (ISO / IEC24 734) szabvány szerint. Ez a lehető legjobb minőség. Az alapvető nyomtatási beállításokkal azonban sokkal nagyobb sebességet érhet el. Kb. 32 oldal / perc színes vagy fekete-fehér módban A4-es sima papíron. Nagyon meglepő, hogy ez a multifunkciós készülék klasszikus 10 x 15 cm méretű fotókat nyomtat. Kevesebb, mint 20 másodpercig tartott egy ilyen színes fotó Epson fényes fotópapírra történő nyomtatása. Teszteltük a színes és fekete-fehér fotók nyomtatását fotópapírra. A minőség kiváló volt, a fotók pedig gyönyörűek voltak, élénk színekkel. A fekete valóban fekete volt, és semmi szürke jelet nem mutatott, mint néhány más nyomtató esetében. Meg kell azonban jegyezni, hogy a fotópapír minőségétől is sok függ, és a legjobb eredményeket a prémium fényes fotópapírral értük el. Ami a klasszikus irodai papírra történő nyomtatást illeti, a színes dokumentumok nagyon jó eredményeket értek el. Nem voltak olyan különlegesek, mint a fotónyomtatás, de mégis kiváló minőségben jelentek meg. Ez vonatkozik a fekete-fehér dokumentumokra is. Ez a multifunkció a színes nyomtatással hozza a legnagyobb minőségi előnyöket, ahol teljes potenciálját kihasználja. Pozitívum a két papírtálca, amelyek közül az egyik az A4-es formátumú  papír (100 lap) adagolására szolgál, a másik pedig a fotópapír (20 db) adagolására.

 

A nyomtató előnyei

- elegáns kialakítás

- kompakt méretek

- kiváló színes nyomtatási minőség

- egyedi tintapatronok (plusz a fekete fotótinta)

- nyomtatás / másolás / szkennelés funkciók

- nagyon jó csatlakoztatás

- mobil nyomtatási lehetőségek

- kellemes vezérlés a nagy színes kijelzőnek köszönhetően

 

A nyomtató hátrányai

- hiányzik a LAN kapcsolat

- automatikus dokumentumadagoló nélkül

- valamivel nagyobb zaj

- az eredeti utántöltések magasabb ára

 

Nyomtatópatronok

Az Epson Expression Premium XP-630 multifunkciós készülékhez 5 különálló Claria Premium tinta tartozik, ahol a klasszikus fekete mellett fényképészeti fekete is található. Megtalálja az eredeti utántöltéseket ezzel a megjelöléssel:

Epson T3331 (fekete)

Epson T 3341 (fényképészeti fekete

Epson T3342 (cián - cián)

Epson T3343 (bíborvörös)

Epson T3344 (sárga)

 

Ezeknek az utántölteteknek a kapacitása 300 oldal (a fekete fényképészeti kivételével). A szokásos alapvető méret mellett az XXL patronokhoz is eljuthat, amelyek kapacitása 530 fekete és 650 oldalas színes töltet. Csökkentheti a fényképek nyomtatásának költségeit alternatív tintapatronokkal vagy márkás Toner Depot Premium patronokkal, amelyek magas nyomtatási minőséget érnek el.

 

Értékelés

A több napos tesztelési használat után elégedettek voltunk ezzel a multifunkcióval. Nagyon jól néz ki, nem sok helyet foglal el, és a kezelőszervekkel kapcsolatban minden úgy van elhelyezve, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a használata. A billenthető kezelőpanel és a megfelelő méretű érintőképernyő csak pozitívan értékelhető. A nyomtatási minőség, különösen a fényképeknél kellemesen meglepett minket, és a Wi-Fi csatlakozásra sem lehetett panasz. Ez zökkenőmentes volt. Összegezve a nyomtatási minőséget, a multifunkciós teljesítményét és az árat, a vásárlással még mindig jól járunk. Megtakaríthat az automatikus kétoldalas nyomtatáson, de vásárolhat alternatív utántölteteket is, melyeket a modell számára a piacon remek áron talál.

 

Tipp az Ön számára

A Cashback szolgáltatást az egyes Epson modellekhez is használhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy vesz egy nyomtatót, egy multifunkciós készüléket (csak bizonyos típusokat), vagy  nyomtatót utántöltéssel. A vásárlástól számított 30 napon belül kérje online az űrlap kitöltését, a Cashback vásárlási igazolásának másolatával együtt. A kérelme felülvizsgálata után az Epson vállalat visszaküldi Önnek a pénze egy részét. Ez az ajánlat időben korlátozott, és csak bizonyos modellekre vonatkozik.