Irodaszerek

Az Epson Expression Premium XP-630 áttekintése

Epson Expression Premium XP-630

A fotónyomtatók között van néhány olyan modell, amely megéri az árát. Az Epson Expression Premium XP-630 multifunkciós készülék is egyike ezeknek. Nagyon jó nyomtatási minőséget kínál, megbízhatóan végez többfunkciós feladatokat, és a teljesítmény, a minőség és az ár arányában továbbra is kiváló. Több napig teszteltük ezt a multifunkciót, és elégedettek vagyunk az eredménnyel. Annak ellenére, hogy néhány hibát találtunk, ez a multifunkciós készülék közepesen igényes háztartási felhasználóknak, de kisvállalkozások számára is alkalmas, ahol promóciós anyagokat és fényképeket nyomtatnak.

 

Rövid jellemzés

Többfunkciós készülék/ tintasugaras színes nyomtatás/ lapolvasó/ fénymásoló/ duplex/ A4/ USB/ PictBridge/ Wi-Fi/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print/ Epson Connect

Méretek és tömeg

Mélység 341 mm/ szélesség 390 mm/ magasság 138 mm/ tömeg 6,7 kg

 

Formatervezés

Egy mondatba foglalva a kialakításra nincs panasz. Az Epson Expression Premium XP-630 kellemes vonalakkal, kompakt méretekkel és stílusos kialakítással rendelkezik. Meglepett a dönthető, elég nagy kezelőpanel színes 6,8 cm-es LCD kijelzővel és intuitív érintésvezérlőkkel. Az elülső oldalon található egy USB-port az USB-adathordozók csatlakoztatásához (közvetlen nyomtatás) és egy nyílás az SD-memóriakártyához.

 

Funkciók

Ez a multifunkciós készülék nemcsak otthonában tud produktívan működni, hanem egy kisebb irodában is. A színes fotók és dokumentumok kiváló minőségű nyomtatása mellett a fekete-fehér nyomtatást, a másolást és a szkennelést is kezeli. Kivételes minőséget fog elérni az öt különálló Claria Premium tintával ellátott színes patronnak köszönhetően. Ez a pigment festék és a festékalapú festék kombinációjából tevődik össze. A Photo Black tintapatronnak is sok köze van a fényképek minőségéhez. A klasszikus USB-kábelcsatlakozás mellett ezt a modellt Wi-Fi-kapcsolaton keresztül is csatlakoztathatja. Itt elérheti a nyomtatási feladatok kényelmesebb megadását nemcsak laptopról, hanem mobil eszközről is. Az Apple AirPrint, a Google Cloud Print és az Epson Connect támogatást is tartalmazza. A multifunkciós készülék tökéletesen működik az Epson Email Print alkalmazásokat használó mobileszközökkel is, amelyek e-mailben küldenek dokumentumokat közvetlenül a nyomtatóba, valamint a Creative Print alkalmazásnak. A nyomtatási lehetőségek még korántsem értek véget, ha USB-kulcsot csatlakoztat a nyomtatóhoz, akkor közvetlenül nyomtathat róla fotókat vagy dokumentumokat. A készülék elülső részén található, nagyon kényelmes hozzáféréssel. Az USB-port fölött talál egy SD-kártyahelyet is. A fényképek vagy dokumentumok gyors nyomtatásának lehetőségei valóban gazdagok. Természetesen lehetőség van szegély nélküli nyomtatásra és automatikus kétoldalas nyomtatásra is, ráadásul ez a multifunkció támogatja a CD / DVD / BD adathordozókra történő nyomtatást is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Az Epson Expression Premium XP-630 multifunkciós készülék színes tintasugaras technológiával nyomtat  maximálisan az A4-es méretű papírra. A Micro Piezo technológiával ellátott nyomtatófej és a Claria Premium tinták hozzájárulnak a nyomtatás minőségéhez. A nyomtatási felbontás 5760 x 1 440 dpi, szkenneléskor pedig 1200 x 2400 dpi (vízszintes x függőleges). A nyomtatási sebesség 13 lap / perc fekete-fehér módban vagy 10 oldal / perc színes módban az (ISO / IEC24 734) szabvány szerint. Ez a lehető legjobb minőség. Az alapvető nyomtatási beállításokkal azonban sokkal nagyobb sebességet érhet el. Kb. 32 oldal / perc színes vagy fekete-fehér módban A4-es sima papíron. Nagyon meglepő, hogy ez a multifunkciós készülék klasszikus 10 x 15 cm méretű fotókat nyomtat. Kevesebb, mint 20 másodpercig tartott egy ilyen színes fotó Epson fényes fotópapírra történő nyomtatása. Teszteltük a színes és fekete-fehér fotók nyomtatását fotópapírra. A minőség kiváló volt, a fotók pedig gyönyörűek voltak, élénk színekkel. A fekete valóban fekete volt, és semmi szürke jelet nem mutatott, mint néhány más nyomtató esetében. Meg kell azonban jegyezni, hogy a fotópapír minőségétől is sok függ, és a legjobb eredményeket a prémium fényes fotópapírral értük el. Ami a klasszikus irodai papírra történő nyomtatást illeti, a színes dokumentumok nagyon jó eredményeket értek el. Nem voltak olyan különlegesek, mint a fotónyomtatás, de mégis kiváló minőségben jelentek meg. Ez vonatkozik a fekete-fehér dokumentumokra is. Ez a multifunkció a színes nyomtatással hozza a legnagyobb minőségi előnyöket, ahol teljes potenciálját kihasználja. Pozitívum a két papírtálca, amelyek közül az egyik az A4-es formátumú  papír (100 lap) adagolására szolgál, a másik pedig a fotópapír (20 db) adagolására.

 

A nyomtató előnyei

- elegáns kialakítás

- kompakt méretek

- kiváló színes nyomtatási minőség

- egyedi tintapatronok (plusz a fekete fotótinta)

- nyomtatás / másolás / szkennelés funkciók

- nagyon jó csatlakoztatás

- mobil nyomtatási lehetőségek

- kellemes vezérlés a nagy színes kijelzőnek köszönhetően

 

A nyomtató hátrányai

- hiányzik a LAN kapcsolat

- automatikus dokumentumadagoló nélkül

- valamivel nagyobb zaj

- az eredeti utántöltések magasabb ára

 

Nyomtatópatronok

Az Epson Expression Premium XP-630 multifunkciós készülékhez 5 különálló Claria Premium tinta tartozik, ahol a klasszikus fekete mellett fényképészeti fekete is található. Megtalálja az eredeti utántöltéseket ezzel a megjelöléssel:

Epson T3331 (fekete)

Epson T 3341 (fényképészeti fekete

Epson T3342 (cián - cián)

Epson T3343 (bíborvörös)

Epson T3344 (sárga)

 

Ezeknek az utántölteteknek a kapacitása 300 oldal (a fekete fényképészeti kivételével). A szokásos alapvető méret mellett az XXL patronokhoz is eljuthat, amelyek kapacitása 530 fekete és 650 oldalas színes töltet. Csökkentheti a fényképek nyomtatásának költségeit alternatív tintapatronokkal vagy márkás Toner Depot Premium patronokkal, amelyek magas nyomtatási minőséget érnek el.

 

Értékelés

A több napos tesztelési használat után elégedettek voltunk ezzel a multifunkcióval. Nagyon jól néz ki, nem sok helyet foglal el, és a kezelőszervekkel kapcsolatban minden úgy van elhelyezve, hogy a lehető legkényelmesebb legyen a használata. A billenthető kezelőpanel és a megfelelő méretű érintőképernyő csak pozitívan értékelhető. A nyomtatási minőség, különösen a fényképeknél kellemesen meglepett minket, és a Wi-Fi csatlakozásra sem lehetett panasz. Ez zökkenőmentes volt. Összegezve a nyomtatási minőséget, a multifunkciós teljesítményét és az árat, a vásárlással még mindig jól járunk. Megtakaríthat az automatikus kétoldalas nyomtatáson, de vásárolhat alternatív utántölteteket is, melyeket a modell számára a piacon remek áron talál.

 

Tipp az Ön számára

A Cashback szolgáltatást az egyes Epson modellekhez is használhatja. Mindössze annyit kell tennie, hogy vesz egy nyomtatót, egy multifunkciós készüléket (csak bizonyos típusokat), vagy  nyomtatót utántöltéssel. A vásárlástól számított 30 napon belül kérje online az űrlap kitöltését, a Cashback vásárlási igazolásának másolatával együtt. A kérelme felülvizsgálata után az Epson vállalat visszaküldi Önnek a pénze egy részét. Ez az ajánlat időben korlátozott, és csak bizonyos modellekre vonatkozik.