Irodaszerek és iskola

Az Epson WorkForce M105 nyomtató tesztelése

Az Epson WorkForce M105 modell egycélú tintasugaras nyomtató fekete-fehér integrált tintatartály-rendszerrel. Ez a rendszer garantálja az alacsony költségeket és a könnyű tintafeltöltést. Ezen túlmenően, bár  nincsenek itt meglepetést okozó funkciók, nem hiányzik belőle a Wi-Fi-n keresztüli csatlakozás képessége, ami pozitívum. A nyomtató alkalmas háztartásoknak, diákoknak, de önálló vállalkozóknak és kis irodáknak is.

Rövid jellemzés

Tintasugaras nyomtató/ fekete-fehér nyomtatás/ A4/ USB/ Wi-Fi/ Apple AirPrint/ Google Cloud Print

Méretek és tömeg

Mélység 267 mm/ szélesség 435 mm/ magasság 148 mm/ tömeg 3,4 kg

Formatervezés

A formatervezés szempontjából ez egy kisebb méretű modern eszköz, amelyet könnyen hordozhat. A vezeték nélküli kapcsolat támogatásának köszönhetően a méretkompakt nyomtató használata és hordozása valóban egyszerű. Nem csak a kisebb méret, hanem a könnyű tömeg is teszi ezt a nyomtatót a mobilitás jelöltjévé. A kiváló minőségű gyári kivitel és az ergonomikus kialakítás, a zavartalan szürke megjelenítés, mind hozzájárul ahhoz, hogy a nyomtatót bárhová el tudja helyezni, és ne okozzon beilleszkedési zavarokat. Az egész vezérlés spártai módon egyszerű. Hiába keresne egy kijelzőt és számos kezelőszervet az eszközön. A vezérlés elemei az elülső részen találhatók, egy keskeny panel formájában, kissé ferdén megdöntve, amelyen található egy be / kikapcsoló gomb, egy gomb a gyors Wi-Fi bekapcsolásához és két funkció gomb. Ezenkívül a panel csak a Wi-Fi állapotát, az alacsony tintaszintet és a hiányzó papírt mutatja. A tintatartály az eszköz jobb oldalán található, amelybe könnyen betöltheti a tintát.

Funkciók

Mivel a funkciókat tekintve egycélú eszköz, ne várjon mást, csak nyomtatást. A modellen csak kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatás érhető el, hozzáadott értékkel, vezeték nélküli kapcsolat formájában Wi-Fi-n keresztül. A duplex nyomtatás működik, de csak manuálisan. Ismételten meg kell jegyeznünk, hogy a nyomtató fő előnyei nem a funkciók, hanem a tintatartály, amelynek köszönhetően alacsony költséggel fog nyomtatni.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség nagyon jó, és ha elsősorban fekete-fehér dokumentumokat fog nyomtatni, akkor ez jó választás. Az Epson WorkForce M105 modell körülbelül 15 oldal / perc A4-es méretet képes nyomtatni a legjobb minőségben. Ha azonban kissé csökkenti a minőséget, akár 34 oldalt is kinyomtathat. A havi kapacitás 5000 lap. Még mindig figyelembe vesszük a maximális A4-es papírméretet.

 

A nyomtató előnyei

- rendkívül gazdaságos nyomtatás (integrált fekete-fehér tintatartály-rendszer)

- a vezeték nélküli Wi-Fi támogatása

- Epson kiváló minőségű nyomtatás Micro Piezo technológiával

- minőségi gyári feldolgozás

- egyszerű kezelés

 

A nyomtató hátrányai

- lassabb nyomtatás (legjobb minőség)

- magasabb ár (tintasugaras fekete-fehér nyomtatóért)

 

Adathordozó típusok

Sima irodai papír: A4, A5, A6, B5, C6 (boríték), DL (boríték), sz. 10 (boríték), Letter, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm, 16: 9, Legal,

Újratöltetek a nyomtatóhoz

Az újratöltetek és az a rendszer, amellyel a tinta bejut a nyomtatóba, a lényeg, amelyek újabb értéket adnak ehhez a nyomtatóhoz. A különálló tartály a készülék oldalán, nagyon egyszerű újratöltéssel, elsősorban időt takarít meg a gyakori és összetettebb újratöltéssel, és másodsorban megtakarítja a tinta költségeit. Az Epson T7741 jelzésű 140 ml-es palackban lévő eredeti tinta, legfeljebb 8000 oldal kapacitással (5% -os lefedettség mellett) nagyon költséghatékony a nyomtatáshoz. Ha azonban az alternatív lehetőségek egyikét választja, költségei sokkal jobban csökkennek. Ez a nyomtató előnye. Ha több és olcsó fekete-fehér dokumentumot kell nyomtatnia, ez az ideális választás.

 

fotó forrás: epson.com

 

Értékelés

Az Epson WorkForce M105 modell egycélú tintasugaras nyomtató, amely csak fekete-fehér módban nyomtat, de nagyon jó minőségben. Ha a legmagasabb minőséget állítja be, akkor nem ér el  nagy nyomtatási sebességet, de ha figyelembe veszi, hogy ez a modell jobban megfelel egy háztartásba és a diákok számára, akkor a gyors nyomtatás nem fog hiányozni az ilyen környezetben. Ha azonban a gyorsabb nyomtatást részesíti előnyben, akkor az a minőség rovására megy, de szabad szemmel nem fog ilyen különbséget látni, és nem kell aggódnia az egyszerű dokumentumok miatt. A legfontosabb dolog az egy kinyomtatott oldal nyomtatási költsége, és ennek a rendszernek köszönhetően valóban az  nagyon kedvező. Maga a betöltés olyan egyszerű, hogy nincs mit hozzáfűzni. Kipróbáltuk Ön helyett, ami egy pillanat alatt megtörtént szennyeződés nélkül. Egyszerű tiszta munka! A Wi-Fi-n keresztül történő vezeték nélküli csatlakozás manapság nagy pozitívum és kompakt méret, egyszerű, kényelmes kezelés szintén az eszközt dicsérik. Az Epson WorkForce M105 modell  az ENERGY STAR kategóriába tartozik, és gyors beindításával és alacsony energiafogyasztásával ideális az energiatakarékos otthonok és irodák számára.