Irodaszerek és iskola

Az erőteljes HP LaserJet Enterprise M506dn nyomtató

Nagy térfogatú monokróm nyomtatót keres, amelynek fő előnyei a nagy teljesítmény és a fekete-fehér nyomtatási minőség? Ebben az esetben van egy tippünk az Ön számára. Kiváló nyomtatási eredményeket érhet el a Hewlett Packard lézernyomtatóval, amely a LaserJet Enterprise sorozat modellje. Alkalmas bárhol, ahol jó teljesítményre, magas termelékenységre és gazdaságilag fenntartható költségekre van szükség. A magas kihasználtság és az alacsony energiafogyasztás kiváló arányának köszönhetően ez a modell népszerűvé vált a kis és közepes méretű irodákban, de a többtagú háztartásokban is, ahol nagyobb nyomtatási mennyiségeket nyomtatnak.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás vállalat / háztartás: kis, közepes méretű vállalkozás / több tagú háztartás Nyomtató interfész: USB / LAN

Funkciók nyomtató / nyomtató - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 418 mm

Mélység: 376 mm

Magasság: 298 mm

Tömeg: 11,8 kg

 

Kialakítás

A minimalizmus szellemében megismert és a LaserJet modellvonallal megegyező szerény megjelenés nem egészen felel meg ennek a nyomtatónak a magas, kiemelkedő teljesítmény mellett. A kellemes, világos kialakítást fekete elemek egészítik ki a papír és a kijelző kimenetén. Az elülső oldalon egyetlen bekapcsológomb és a gyártó logója található. A teljes vezérlés a kezelőpanelen található, a kijelzőhöz csatlakoztatott numerikus billentyűzettel. Színes és könnyen olvasható. Az átló nem nagy, és 4 információs sor fér el rajta. A kijelző nagy része fekete keretből áll, amiért kár. A kijelző megjelenítő része nyugodtan lehetett volna meglehetősen nagyobb is. A panel gombjaival történő vezérlés intuitív és kényelmes. A készülék alján van egy bemeneti papíradagoló tálca. A csatlakozáshoz és a hálózathoz való csatlakozók a hátoldalon találhatók. A tetején található egy USB port az USB kulcs közvetlen csatlakoztatásához. Összességében a kialakítás kellemes, a készülék ergonómiája nagyon jó, a méretek pedig kompaktak ahhoz, hogy kisebb helyen is elhelyezhetők legyenek. Ami a dizájnt illeti, alapvetően nincs panasz. Talán csak a durva keret a kijelző körül.

Funkciók és csatlakoztathatóság

A HP LaserJet Enterprise M506dn készüléket szabványos USB-kábellel, az USB 2.0 segítségével csatlakoztathatja a számítógéphez. Nem hiínyzik a támogatás a LAN hálózathoz Ethernet kábellel történő csatlakozáshoz. Nem kínál közvetlen Wi-Fi kapcsolatot, de használhatja az opcionális Wireless Direct funkciót 128 bites titkosítással, hálózati hozzáférés nélkül. Így mobileszközről is nyomtathat. A HP ePrint és az Apple AirPrint is elérhető. A gazdagép USB portjával közvetlenül a csatlakoztatott USB kulcsról nyomtathat. A nyomtatás és az adatvédelem biztonsági jellemzői azonban pozitív értékelést érdemelnek. Ide tartozik a biztonsági fenyegetések észlelése, a nyomtató korábbi állapotának visszaállítása. Óvja a nyomtatót az indítástól a kikapcsolásig. Lehetőség van a nyomtatóban vagy az átvitel során tárolt bizalmas adatok védelmére. A cég keretében használhatja a HP Web Jetadmin alkalmazást a teljes nyomtatási környezet központi kezeléséhez.

Nyomtatási sebesség és minőség

Ami a fekete-fehér nyomtatás minőségét illeti, magas szintű, a nyomtatott dokumentumok élesek, kiváló fekete telítettséggel. A HP LaserJet Enterprise M506dn 1200 x 1200 dpi felbontással nyomtat, és az első oldalt  5,9 másodperc vagy alvó üzemmódból 8,5 másodperc alatt nyomtatja ki. A készülék gyorsan működik, és egy perc alatt nagyszerű 43 oldalt nyomtat A4-es papírra. A maximális havi terhelés 150 000 oldalig terjed. A bőséges adagolótálca 500 papírlapot és többcélú 100 lapos tálcát kínál. A kimeneti kapacitás körülbelül 250 lap.

 

A nyomtató előnyei

- a monokróm nyomtatás minősége

- nyomtatási sebesség

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt méretek

- kényelmes kezelés

- alacsony energiafogyasztás

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- biztonsági funkciók

 

A nyomtató hátrányai

- nem rendelkezik Wi-Fi-vel

- csak fekete-fehér nyomtatás

- vastag keret a kijelző körül

- kicsi kijelző

 

Nyomtatópatronok

Ez a modell nyomtatáskor a HP CF287A/ X/ XD jelölésű fekete lézer tonert használ. A címke meghatározza a kapacitás méretét. A szokásos A-címkés csomag 9000 oldal hozamra utal. Az X jelölés a 18.000 oldalas, nagy kapacitású festékre vonatkozik, az XD pedig a 2 csomag jelölésére vonatkozik (2 x 18.000 oldal). Ha csökkentenie kell a költségeket, akkor azt elérheti az ilyen 2-csomag alternatív változatával, amellyel akár 72% -ot is megtakaríthat.

Értékelés

A HP LaserJet Enterprise M506dn monokróm lézernyomtató több minőséget, nagyobb teljesítményt, termelékenységet és biztonságot jelent az irodában. Gazdaságilag megtérülő befektetés, és mindenki tudja kezelni. A tesztelés során a legkisebb problémánk sem volt. A zajszint elfogadható volt, és nagyon jól teljesített más lézernyomtatókhoz képest.  A beállításokat és a kezelőszerveket is problémamentesnek értékeljük, még akkor is, ha nem ér el olyan kényelmet, mint a nagy érintőképernyős készülékeknél. A kijelző enyhe csalódást okoz az őt szegélyező vastag keret miatt. A keretnek az a cm-e mindenképpen előnyös lenne, ha hozzáadódna  a kijelző megjelenítő részéhez, így nagyobb képernyő állna rendelkezésre . Ha nincs szüksége színes nyomtatásra, és közvetlen Wi-Fi-kapcsolatra sem, akkor ez a modell nem okoz calódást.

Egy tipp az Ön számára

Az intelligens oldalmaximalizálási technológiának köszönhetően a lehető legtöbb oldal elérheti a legjobb nyomtatási teljesítményt. Működés közben a nyomtató figyeli és tárolja az egyes tonerek és más fogyóeszközök kopásával kapcsolatos információkat, azzal a céllal, hogy előre meghatározza azok várható élettartamát.