Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Az OKI C301dn modellt teszteljük

OKI C301dn

Noha a tintasugaras és lézernyomtatók értékesítési aránya többé-kevésbé kiegyensúlyozott, egyre több otthoni felhasználó részesíti előnyben a lézernyomtatást a tintasugaras nyomtatással szemben, és fordítva, a vállalatok visszatérnek a tintasugaras nyomtatáshoz opcionális XL és nagy kapacitású patronokkal. A nyomtatás ára így kiegyenlítődik. Az OKI C301dn színes nyomtató egy megfizethető modell, amely LED technológiával nyomtat, és főleg ott használható, ahol magas minőség és hatékonyság várható. Alkalmas kis- és középvállalkozásoknak, kis és közepes munkacsoportoknak, de több felhasználóval rendelkező háztartásoknak, vagy ahol a nyomtatás nagyobb mennyiségben történik.

 

 Rövid jellemzés

 Színes nyomtató LED technológiával/ színes nyomtatás/ Duplex/ A4/ USB/ LAN

Méretek és tömeg

Mélység 504 mm/ szélesség 410 mm/ magasság 242 mm/ tömeg 22 kg

 

Formatervezés

A kialakítást tekintve a nyomtató megfelel az irodai készülékek színvonalának. Ha irodai eszközről van szó, akkor a kialakításával nem sért, de nem is lep meg. Egy háztartás számára mindenképpen találna szebb modellt a megjelenés szempontjából. A méreteivel azonban továbbra is a kompaktabb nyomtatókhoz tartozik. Az egyetlen dolog, ami zavarhatja az elhelyezést, az a készülék nagyobb mélysége. A teljes alaprajz a mélység miatt elég nagynak tűnik. Ennek a modellnek az erős pontja a nagyon kényelmes, könnyű kezelhetőség és a kellemesen megőrzött ergonómia, kissé lekerekített élekkel. A gyári feldolgozásra nincs mit panaszkodni, nagyon jó minőségű. Az előlapon csak a be- / kikapcsoló gombot találja, amely a jobb oldalon található. A jobb felső oldal ismét  egy kis kétsoros kijelzőhöz tartozik, valamint több funkciógombhoz a vezérléshez és két állapotjelző diódához.

Funkciók

A kiváló minőségű nyomtatáshoz a megbízható LED-technológiát kiegészíti az automatikus kétoldalas nyomtatás és a hálózati csatlakoztatás, amelyek a nyomtató fő előnyei. Használhatja az IP-cím és a MAC-cím szűrését a hálózati csatlakozás biztonságához. A klasszikus USB-kapcsolaton és a hálózati kapcsolaton kívül ez a modell már nem kínál más lehetőségeket. A vezeték nélküli kapcsolat hiánya kissé lehangoló. Dicséretet érdemelnek azonban azok a funkciók, amelyek segítenek csökkenteni a környezetre gyakorolt negatív hatásokat és az általános üzemeltetési költségeket. A nyomtató alvó üzemmódból automatikusan kikapcsol, ha nem használja, ami csökkenti az áramköltségeket.

Nyomtatási sebesség és minőség

Az OKI C301dn modell digitális 4 LED-es teljesen színes  elektrofotográfiai nyomtatási technológiát használ az 1200 x 600 dpi felbontású nyomtatáshoz. Automatikus színegyensúlyt és fényképjavítást kínál egy illeszőprogramon keresztül. Az élesség és a színvisszaadás nagyon jó minőségű. A bemelegedés és bekapcsolás után körülbelül 60 másodperc, az energiatakarékos üzemmódból történő bekapcsolás körülbelül 32 másodpercet vesz igénybe. Az első oldal nyomtatási ideje idő 8,5 és 9 másodperc között változik, a fekete-fehér vagy a színes nyomtatástól függően. Az OKI C301dn 22 fekete-fehér A4-es vagy 20 színes oldalt nyomtat percenként. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, a kimeneté pedig 150 lap. Ma egy ilyen kapacitást már szabványnak tekintünk.

 

A nyomtató előnyei

 - kiváló nyomtatási minőség

- USB 2.0 és LAN interfész a számítógéphez való csatlakozáshoz - áttekinthető (bár kicsi) kijelző és egyszerű kezelés

- gyors színes és fekete-fehér nyomtatás

- duplex egység a kétoldalas nyomtatáshoz

- teljesítmény / ár arány

 

 A nyomtató hátrányai

- csak kicsi, 2 soros kijelző

- formatervezés

- valamivel nagyobb zaj

- az eredeti tonerek ára

 

Nyomtatópatronok

A nyomtatóhoz tartozik: Eredeti fekete festékkazetta, OKI 44973536 / C301 (fekete) jelöléssel, 2200 oldal kapacitással, és színes , OKI kazetták 44973535 / C301 (cián), OKI 44973534 / C301 (bíbor) és OKI 44973533 / C301 (sárga) jelöléssel 1500 oldal kapacitással. Csökkentheti az eredeti tonerek viszonylag magas árát, ha márkás tonereket vásárol a Premium TonerDepot termékcsaládból, amelyek teljes mértékben kompatibilisek az OKI C301dn nyomtatóval, és amelyeket az eredeti tonerekkel megegyező nagyon magas minőség jellemez, ugyanakkora kapacitást fenntartva. A megtakarítás másik módja a bevált gyártók alternatív tonerei.

Értékelés

z OKI C301dn asztali színes nyomtató megfelel a gyors, kiváló minőségű, kétoldalas nyomtatás követelményeinek, nagy megbízhatósággal és biztonságos csatlakozással a kis és közepes munkacsoportok számára. Alkalmas háztartásbeli nyomtatónak is, ahol kiváló minőségben és nagyobb mennyiségben kell nyomtatni. Legnagyobb hátrányai a nem túl vonzó kialakítás, az eredeti utántöltések nagyobb ára és a készülék mélysége. Lehetséges azonban alternatív tonerek használata ehhez a modellhez, ami jelentősen csökkenti a költségeit.

Tipp az Ön számára

Az e-mail értesítés olyan szolgáltatás, amely értesíti a hálózathoz csatlakoztatott nyomtató állapotáról. Egy esetleges hiba esetén, például papír adagolásakor, ez a funkció e-mailben értesíti Önt, amely jelentést tartalmaz a hiba észlelését követő állapotról, hibáról, a küldés idejéről (beállíthatja, hogy azonnal küldjön, vagy a hiba észlelésétől számított néhány perces időközönként). A jelentés egyéb információi lehetnek a feltételezett hibák, például hiányzik a papír a tálcából, valamint az eszközzel és a hálózati interfésszel kapcsolatos információk. Használja ezt a funkciót, ha a nyomtató az irodán kívül található, vagy ha a nyomtatás pillanatában fizikailag nem áll közel az irodához.