Irodaszerek

Az OKI C301dn modellt teszteljük

OKI C301dn

Noha a tintasugaras és lézernyomtatók értékesítési aránya többé-kevésbé kiegyensúlyozott, egyre több otthoni felhasználó részesíti előnyben a lézernyomtatást a tintasugaras nyomtatással szemben, és fordítva, a vállalatok visszatérnek a tintasugaras nyomtatáshoz opcionális XL és nagy kapacitású patronokkal. A nyomtatás ára így kiegyenlítődik. Az OKI C301dn színes nyomtató egy megfizethető modell, amely LED technológiával nyomtat, és főleg ott használható, ahol magas minőség és hatékonyság várható. Alkalmas kis- és középvállalkozásoknak, kis és közepes munkacsoportoknak, de több felhasználóval rendelkező háztartásoknak, vagy ahol a nyomtatás nagyobb mennyiségben történik.

 

 Rövid jellemzés

 Színes nyomtató LED technológiával/ színes nyomtatás/ Duplex/ A4/ USB/ LAN

Méretek és tömeg

Mélység 504 mm/ szélesség 410 mm/ magasság 242 mm/ tömeg 22 kg

 

Formatervezés

A kialakítást tekintve a nyomtató megfelel az irodai készülékek színvonalának. Ha irodai eszközről van szó, akkor a kialakításával nem sért, de nem is lep meg. Egy háztartás számára mindenképpen találna szebb modellt a megjelenés szempontjából. A méreteivel azonban továbbra is a kompaktabb nyomtatókhoz tartozik. Az egyetlen dolog, ami zavarhatja az elhelyezést, az a készülék nagyobb mélysége. A teljes alaprajz a mélység miatt elég nagynak tűnik. Ennek a modellnek az erős pontja a nagyon kényelmes, könnyű kezelhetőség és a kellemesen megőrzött ergonómia, kissé lekerekített élekkel. A gyári feldolgozásra nincs mit panaszkodni, nagyon jó minőségű. Az előlapon csak a be- / kikapcsoló gombot találja, amely a jobb oldalon található. A jobb felső oldal ismét  egy kis kétsoros kijelzőhöz tartozik, valamint több funkciógombhoz a vezérléshez és két állapotjelző diódához.

Funkciók

A kiváló minőségű nyomtatáshoz a megbízható LED-technológiát kiegészíti az automatikus kétoldalas nyomtatás és a hálózati csatlakoztatás, amelyek a nyomtató fő előnyei. Használhatja az IP-cím és a MAC-cím szűrését a hálózati csatlakozás biztonságához. A klasszikus USB-kapcsolaton és a hálózati kapcsolaton kívül ez a modell már nem kínál más lehetőségeket. A vezeték nélküli kapcsolat hiánya kissé lehangoló. Dicséretet érdemelnek azonban azok a funkciók, amelyek segítenek csökkenteni a környezetre gyakorolt negatív hatásokat és az általános üzemeltetési költségeket. A nyomtató alvó üzemmódból automatikusan kikapcsol, ha nem használja, ami csökkenti az áramköltségeket.

Nyomtatási sebesség és minőség

Az OKI C301dn modell digitális 4 LED-es teljesen színes  elektrofotográfiai nyomtatási technológiát használ az 1200 x 600 dpi felbontású nyomtatáshoz. Automatikus színegyensúlyt és fényképjavítást kínál egy illeszőprogramon keresztül. Az élesség és a színvisszaadás nagyon jó minőségű. A bemelegedés és bekapcsolás után körülbelül 60 másodperc, az energiatakarékos üzemmódból történő bekapcsolás körülbelül 32 másodpercet vesz igénybe. Az első oldal nyomtatási ideje idő 8,5 és 9 másodperc között változik, a fekete-fehér vagy a színes nyomtatástól függően. Az OKI C301dn 22 fekete-fehér A4-es vagy 20 színes oldalt nyomtat percenként. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, a kimeneté pedig 150 lap. Ma egy ilyen kapacitást már szabványnak tekintünk.

 

A nyomtató előnyei

 - kiváló nyomtatási minőség

- USB 2.0 és LAN interfész a számítógéphez való csatlakozáshoz - áttekinthető (bár kicsi) kijelző és egyszerű kezelés

- gyors színes és fekete-fehér nyomtatás

- duplex egység a kétoldalas nyomtatáshoz

- teljesítmény / ár arány

 

 A nyomtató hátrányai

- csak kicsi, 2 soros kijelző

- formatervezés

- valamivel nagyobb zaj

- az eredeti tonerek ára

 

Nyomtatópatronok

A nyomtatóhoz tartozik: Eredeti fekete festékkazetta, OKI 44973536 / C301 (fekete) jelöléssel, 2200 oldal kapacitással, és színes , OKI kazetták 44973535 / C301 (cián), OKI 44973534 / C301 (bíbor) és OKI 44973533 / C301 (sárga) jelöléssel 1500 oldal kapacitással. Csökkentheti az eredeti tonerek viszonylag magas árát, ha márkás tonereket vásárol a Premium TonerDepot termékcsaládból, amelyek teljes mértékben kompatibilisek az OKI C301dn nyomtatóval, és amelyeket az eredeti tonerekkel megegyező nagyon magas minőség jellemez, ugyanakkora kapacitást fenntartva. A megtakarítás másik módja a bevált gyártók alternatív tonerei.

Értékelés

z OKI C301dn asztali színes nyomtató megfelel a gyors, kiváló minőségű, kétoldalas nyomtatás követelményeinek, nagy megbízhatósággal és biztonságos csatlakozással a kis és közepes munkacsoportok számára. Alkalmas háztartásbeli nyomtatónak is, ahol kiváló minőségben és nagyobb mennyiségben kell nyomtatni. Legnagyobb hátrányai a nem túl vonzó kialakítás, az eredeti utántöltések nagyobb ára és a készülék mélysége. Lehetséges azonban alternatív tonerek használata ehhez a modellhez, ami jelentősen csökkenti a költségeit.

Tipp az Ön számára

Az e-mail értesítés olyan szolgáltatás, amely értesíti a hálózathoz csatlakoztatott nyomtató állapotáról. Egy esetleges hiba esetén, például papír adagolásakor, ez a funkció e-mailben értesíti Önt, amely jelentést tartalmaz a hiba észlelését követő állapotról, hibáról, a küldés idejéről (beállíthatja, hogy azonnal küldjön, vagy a hiba észlelésétől számított néhány perces időközönként). A jelentés egyéb információi lehetnek a feltételezett hibák, például hiányzik a papír a tálcából, valamint az eszközzel és a hálózati interfésszel kapcsolatos információk. Használja ezt a funkciót, ha a nyomtató az irodán kívül található, vagy ha a nyomtatás pillanatában fizikailag nem áll közel az irodához.