Irodaszerek

Az új Canon Colorado M sorozatú moduláris roll-to-roll nyomtató

A Canon vállalat bevezette az új Colorado M sorozatú nyomtatót. Ez az első nagy formátumú roll-to-roll grafikus nyomtatóplatform, amely a sebességkonfiguráció és a médiakezelés tekintetében moduláris felépítésű. Eddig ez a leggyorsabb és legproduktívabb megoldás ebben a szegmensben a piacon, speciális effektusok és fehér tintával történő nyomtatási lehetőséggel.

 

Az 1,6 m-es roll-to-roll technológiás modell megőrzi a Canon Colorado sorozat ipari minőségét, és az egyes grafikus szolgáltatók igényei szerint konfigurálható. A nyomtató a cég növekedésével együtt növekedhet az egyszerű frissítés lehetőségének köszönhetően.

Az M sorozatú készülékek, a Colorado M3 (29 m²/ó kiváló minőségű nyomtatási sebesség és 111 m²/ó maximális nyomtatási sebesség) és az M5 (40 m²/ó, 159 m²/ó) változtathatóak, és választható kimeneti sebességet kínálnak. a sebesség átmeneti növelése a nagyobb volumenű termelés igényeinek kielégítésére vagy az egyik sebességről a másikra való állandó átállásra. Ez egy jövőorientált megoldás. Mindkét nyomtató könnyen frissíthető.

Az új fehértinta Canon UVgel  bevezetésével jelentősen kibővíti a felhasználók által létrehozható alkalmazások spektrumát. A fehér UVgel tinta maximalizálja a technológia előnyeinek kihasználását a prémium grafikai és dekorációs alkalmazások teljes spektrumában, például ablakgrafikák, címkék és tapéták esetében. Ennek az innovációnak és a kezelést megkönnyítő új médiaérzékelő szenzortechnológiának köszönhetően a Colorado M sorozat felhasználói kibővíthetik a megszokott termékkínálatot és nyomtathatnak erősen strukturált, átlátszó, színes, fényvisszaverő és mágneses anyagokra.

 

 

A Canon UVgel gél tinta eredeti összetétele lehetővé teszi a nagy optikai sűrűségű és átlátszatlan képek gyors létrehozását fehér tintával, kevesebb lépésben, mint a hagyományos nyomtatási technológiákkal. A nyomat hosszú ideig megőrzi eredeti fehérségét. Az UVgél specifikus tulajdonságai emellett számos gyártási, fúvókatisztítási és karbantartási problémát is kiküszöbölnek, amelyek általában a fehér tinta használatával járnak. Sima és hibamentes nyomtatást kínálnak, minimalizálják a tintafogyasztást és a pazarlást, valamint maximalizálják a termelékenységet.

A nyomtatási szolgáltatók a Colorado M sorozatú nyomtatók egyedi FLXfinish+ technológiájával rendelkező változatot is választhatják, amely lehetővé teszi, hogy ugyanazon a CMYK nyomathoz matt, fényes vagy vegyes felületet válasszunk. Ez anélkül történik, hogy további lakkot tartalmazó színcsatornát kellene hozzáadni.

A nagy volumenű felhasználók automatizálhatják a nyomtatási folyamatot az UVgel Print Factory vagy az UVgel Wallpaper Factory konfigurációval, amely zökkenőmentesen integrálja a Colorado M-sorozatú nyomtatót a vágással, visszatekeréssel, ragasztással vagy lapköteggel. Évente több mint 50 000 m² nyomtatási mennyiséget tesznek lehetővé, minimális kezelési idővel.

 

 

Az UVgel tintával ellátott Colorado nyomtatók bevezetésük óta magasra tették a mércét a sebesség, a minőség és az általános termelékenység terén. A mai nagy formátumú grafikai szolgáltatók azonban már nem csak ezeket az alapvető teljesítménykritériumokat nézik, hanem bölcsen és környezetbarát módon szeretnének befektetni a nyomtatási megoldásokba, hogy együtt fejlődhessenek, és segítsenek nekik olyan jövedelmező, kreatív alkalmazásokat és termékeket létrehozni, amelyek segítségével bejutnak a növekvő piacokra. A modularitásnak és az új, könnyen karbantartható fehér tinta-képességnek köszönhetően az új Colorado M sorozat megbízható hajtóerő, amely segíti a vállalkozásokat a gyártási kapacitások bővítésében és az ötletek megvalósításában – mondta Jennifer Kolloczek, a Canon Európa termelési nyomtatás európai tervezési, marketing- és innovációs igazgatója. 

A Canon UVgel tinta éles rajzot és egyenletes színeket garantál. Gyors száradása azonnali vágást és befejezést tesz lehetővé, kivételes tartóssága pedig szükségtelenné teszi a laminálást. A korábbi Colorado modellekhez hasonlóan a további fejlesztésekkel ellátott M sorozatot úgy tervezték, hogy kezelje több régebbi tekercsről tekercsre cserélhető nyomtató terhelését. Folyamatos megbízhatóságot, ipari minőséget és felügyelet nélküli nyomtatást kínál minimális kezelői beavatkozással. Az új Colorado M sorozatú nyomtatókat a PRISMAguide XL szoftver támogatja, amely lehetővé teszi a nyomtatási feladatok egyszerű és hatékony előkészítését erőfeszítés nélkül, egyenletesen magas minőségben.

Más tintatechnológiákhoz, például a latexhez vagy az öko-oldószeres tintákhoz képest az UVgel technológia akár 40%-kal kevesebb tintát használ az azonos képminőség és színintenzitás mellett. Az energiatakarékos LED-es térhálósító rendszer alacsony fűtési hőmérséklettel és "azonnali bekapcsolással" csökkenti az energiafogyasztást más technológiákhoz képest, és lehetővé teszi a kiváló minőségű, hőérzékeny anyagokra történő nyomtatást. Ez fontos a nagy értékű termékek, például a falburkolatok piacán. Ráadásul az UVgel technológiával a vásárlók felületkezelés nélkül is nyomtathatnak környezetbarát anyagokra, például PVC-mentes és papíralapú hordozókra.

A nagy robusztusságnak és méretstabilitásnak köszönhetően az UVgel technológiát alkalmazó nyomatok kivételesen jó tulajdonságokkal rendelkeznek a mechanikai és vegyi ellenálló képesség tekintetében. Hosszabb ideig kitart, és a Colorado nyomtatóval nyomtatott legtöbb alkalmazás nem igényel laminálást. A laminálási idő- és költségmegtakarítás gazdasági előnyei mellett az egyszerűbb eljárás szükségtelenné teszi további műanyagréteg alkalmazását.

Modularitása révén az M sorozat fenntarthatóbb megoldást jelent, hiszen a felhasználók vállalkozásuk igényei szerint növelhetik a nyomtatási sebességet és bővíthetik a nyomtató képességeit anélkül, hogy az alapvető nyomtatóberendezéseken kellene változtatni. Kényelmes lehetőség is van az ideiglenes licenc használatával történő frissítésre a sebesség növelése érdekében csúcsidény esetén.

A Colorado M sorozatot úgy tervezték, hogy csökkentse a teljes birtoklási költséget és felgyorsítsa a befektetés megtérülését. És mindez a kategória alacsony működési költségeinek, a nagy értékű alkalmazások előállításának képességének és az egyedi moduláris frissítési lehetőségeknek köszönhető.