Irodaszerek és iskola

Az új HP LaserJet Pro M28w modell

HP LaserJet Pro M28w

A HP vállalat kora tavasszal néhány minőségi hírrel lepett meg. Nem csak a laptopok, hanem a nyomtatók is megértek néhány kiegészítést. Minden új modell már az eladók pultjain vannak, így közelebbről megnézhetjük őket. Elsőként teszteltük a HP LaserJet Pro M15w,  modellt a HP portfóliójának legkisebb lézernyomtatóját. A második nagyon érdekes modell a HP LaserJet Pro M28 monokróm lézernyomtató, amely két változatban kapható. A megnevezés szerint felismerhető, hogy melyik modellről van szó. A HP LaserJet Pro M28w All-in-One tartalmaz egy Wi-Fi modult, amely hiányzik a HP LaserJet Pro M28a modellből. A kialakítás szerint a modellek szinte megegyeznek, kivéve a kezelőgombokat, amelyekből a  Wi-Fi modullal  rendelkező eszköznél több található. Mindkét modell alkalmas egy kisebb irodába egy kis munkacsoport számára, de a háztartásban is jól használhatók.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználat vállalkozás/ háztartás: kisvállalkozás, otthoni iroda

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Funkciók nyomtató/ többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/ másolás/ szkennelés/ HP intelligens nyomtatás/ AirPrint / Google Print 2.0

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem (kézi illesztőprogram-támogatással)

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 340 mm

Mélység: 264 mm

Magasság: 197 mm

Tömeg: 5,4 kg

 

Formatervezés

Ez a modell valamivel nagyobb, mint a HP LaserJet Pro M15w modell, amellyel együtt jelentek meg a HP vállalat tavaszi ajánlatában. Ez azonban még mindig nagyon kompakt méretű és alaprajzú eszköz, amelynek könnyen helyet talál egy kis otthoni irodában. Fehér színben, frissnek és modernnek tűnik. Az enyhén ergonomikusan lekerekített élek és a minőségi kivitelezés, valamint a kellemes, fényes felület teszi a nyomtatót elegánssá. A felső részen a nyitható fedőlemez található, amely alatt egy síkágyas szkenner van, legfeljebb A4-es méretig tud beolvasni. A bal oldalon találhatók a kezelőgombok és egy kis kijelző. Az elülső előlapot hagyományosan egy szép nagy HP logó uralja. Amikor kinyitja az elülső részt, hozzáférhet a papírtálcához. A hálózati csatlakozási portok és az USB-kábel a hátlapon találhatók. Sajnos a multifunkciós készülék nem tartalmaz gazda USB portot vagy portot a LAN hálózathoz való csatlakozáshoz. Ami a dizájnt illeti, nagyon szép, modern modell, intuitív vezérléssel. Az egyetlen különbség a HP LaserJet Pro M28w és a kialakításban megegyező HP LaserJet Pro M28a között az, hogy az M28a tetején található gombok száma kevesebb és nincs kijelzője sem.

Funkciók

Ez egy monokróm multifunkciós készülék, amely a fekete-fehér nyomtatás mellett másolást és szkennelést is kínál. Ez a HP Smart alkalmazással is lehetséges, közvetlenül a mobiltelefonról a nyomtatóra. Az USB kábelcsatlakozás mellett ez a modell magában foglalja a vezeték nélküli nyomtatás használatát, az Air Print, a Google Print 2.0 és a HP Smart Print támogatásával. A nyomtatáshoz kézi kétoldalas nyomtatást is használhat (illesztőprogram-támogatással). Sajnos ez a modell nem rendelkezik automatikus kétoldalas nyomtatással. Ha fájlba (JPG, RAW, TIFF, PNG, PDF) szkennel, a nyomtató ellenőrzi, hogy van-e elegendő papír a tálcában. Még akkor is, ha a dokumentumot nem közvetlen nyomtatással, hanem fájlba szkenneli, papír betöltésére figyelmezteti. A papír betöltése után a fájlba szkennelés is megtörténik a számítógépen (tesztelve a PC-re szkennelt fájl beállításával és megfelelő illesztőprogrammal).

Nyomtatási sebesség és minőség

A HP LaserJet Pro M28w többfunkciós készülék percenként 18 oldalt nyomtat kiváló minőségben fekete-fehér módban. Az első nyomatot 8,2 másodperc alatt nyomtatja ki. A nyomtatási felbontás 600 x 600 dpi. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 papír, a kimeneté pedig 100 papírlap. Itt azonban meg kell jegyezni, hogy a papír támasztó kissé instabilnak tűnik, és nem kockáztatnánk meg azt a 100 papírlapot. A nyomtatás maximális formátuma A4. Bár ez a modell nem kínál automatikus kétoldalas nyomtatást, kézi kétoldalas nyomtatás (illesztőprogram-támogatással) elérhető. Szkenneléskor személyi igazolványok duplex másolását használhatja  egy oldalra. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 100-1000 oldal, amely ideális otthoni irodákhoz, valamint kisebb vállalati irodákhoz. A maximális munkaterhelés legfeljebb 8000 A4-es oldal (havonta). A HP LaserJet Pro M28w All-in-One gyorsan működik, a zajszint pedig alacsonyabb és elfogadhatóbb.

 

A nyomtató előnyei

 - kompakt méretek

- modern kialakítás

- minőségi gyári feldolgozás

- nyomtatási sebesség és minőség

- többfunkciós eszköz (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- Wi-Fi és a mobil eszközökről történő nyomtatás támogatása

- kiváló ár-érték arány

 

 A nyomtató hátrányai

- magasabb a festék ára

- kissé instabilabb felső papírkimeneti tálca

- a bemeneti papíradagoló tálcának nyitva kell lennie

- csak fekete-fehér nyomtatás

 

Nyomtatópatronok

Ez a multifunkciós készülék fekete tonerrel van ellátva, amelynek a jelölése HP CF244A (44A). A festékkapacitás 1000 oldal, és garantált a legmagasabb nyomtatási minőség. A festék cseréje egyszerű és csak néhány másodpercet vesz igénybe. A csomagban található kezdő toner kapacitása körülbelül 50-60% -a a külön megvásárolt új tonerhez képest.

Értékelés

Ha olyan gyors lézernyomtatót keres, kiváló minőségű fekete-fehér nyomtatással, amelynek maximális intuitív működése és kellemes kialakítása van, mindenképpen vegye figyelembe ezt a modellt is. Kisvállalkozás, önálló vállalkozó vagy otthoni iroda számára ideális eszköz, minimális helyigénnyel. A másolási és a szkennelési funkciók további előnyt jelentenek. A Wi-Fi vezeték nélküli nyomtatás támogatása gyorsan és egyszerűen működik. Az egyetlen dolog, amit örömmel fogadnánk, az automatikus kétoldalas nyomtatás lehetősége, és a készülék gazda USB-portjának a jelelenléte. A nyomtató ára azonban nagyon kedvező, és ha feladja a Wi-Fi-n keresztül történő csatlakozás lehetőségét, a HP LaserJet Pro M28a modellt még olcsóbban kapja meg. A teljesítmény, a minőség, a nyomtatási sebesség és az ár szempontjából mindkét modell jó vétel. Az 5% -os lefedettségű nyomtatás költsége körülbelül 0,04 EUR eredeti fekete festékkazetta esetén. Bár ilyen áron kis mennyiségű nyomtatásnál ez nem jelentős összeg, de a havi 100-1000 oldal mennyiségnél, ez már nagyobb ármegtakarítást jelent.

Tipp az Ön számára

Az első használat előtt feltétlenül távolítsa el a biztonsági szalagokat a tonerről. Ezek narancssárga színűek, így könnyen észreveszi őket.