Irodaszerek és iskola

Brother DCP-1622WE

Ha monokróm lézernyomtatót keres otthonához vagy kisvállalkozásához, a Brother DCP-1622WE multifunkciós készülék is jó szolgálatot tehet. Ez egy fekete-fehér nyomtatásra szolgáló eszköz, amely tud mit kínálni.  Az ár kedvező, és a nyomtatás mellett használhatja a másolást és a szkennelést is. Az elején el kell mondani, hogy egyszerűbb modellről van szó, és ezért nem rendelkezik minden fukcióval, mint a magasabb modelltartomány eszközei. Ennek ellenére ez a multifunkció is figyelmet érdemel. Megfizethető megoldásról van szó a gyors fekete-fehér nyomtatáshoz.

 

Rövid jellemzés

Lézeres multifunkció/ monokróm fekete-fehér nyomtatás/ A4 / USB 2.0/ Wi-Fi IEEE 802.11 b/ g/ n/ iPrint & Scan

Méretek és tömeg

Mélység 340 mm/ szélesség 385 mm/ magasság 255 mm/ tömeg 7,2 kg

 

Minimalista kialakítás

Nincs sok értelme, ha a nyomtatók és a multifunkciós eszközök formatervezését túl sok kritikával halmozzuk el. Ezek olyan eszközök, amelyek a munkafeladatok elvégzésére vannak tervezve. Elvárható tőlük a jó teljesítmény, nyomtatási minőség és a kényelmes vezérlés.  Ezért a kialakításnál ritkán találkozik stílusos nyomtatómodellel. Inkább a kialakítás során a méretekre és általános ergonómiájára kell összpontosítani. Ez a modell megfelel ezeknek a feltételeknek. A készülék kompakt méretei és minimalista kialakítása fekete színben jól kiegészíti a kellemesen lekerekített éleket. A kezelőpanel kissé siralmasan néz ki. Van egy kis LCD-kijelzője, több gombbal együtt. A kijelző 16 karakteres, 2 soros, és sajnos hiányzik a háttérvilágítás is. A kisebb méreteket azonban értékelni kell, ennek köszönhetően ez a multifunkciós készülék könnyen elfér az íróasztalon is. A műanyag, amelyből az eszköz készült, nem győzött meg minket a legmagasabb minőségről, ennek ellenére a multifunkciós készülék szilárd és a gyári kivitelezés kiváló.

 

3 az 1-ben, de fekete-fehéren

Mivel ez egy multifunkcionális készülék, három funkciót kínál egy eszközben. A fekete-fehér lézernyomtatás mellett könnyedén másolhat és beolvashat dokumentumokat síkágyas szkennerrel (színesben). Szkennelés lehetséges e-mailbe, grafikus formában vagy fájlként. A csatlakoztatás kétféleképpen van megoldva: klasszikus módon USB-kábelen keresztül közvetlenül számítógéphez vagy laptophoz, vagy vezeték nélkül, Wi-Fi használatával. Kár, hogy ez a modell nem támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást.

 

A nyomtatási sebesség és a minőség nem okoz csalódást

A multifunkciós készülék nagy felbontással, 2400 x 600 dpi-vel nyomtat, és az így kapott nyomtatás kiváló élességgel rendelkezik. Az első oldal nyomtatási ideje 10 másodperc alatt van. A Brother DCP-1622WE 20 fekete-fehér A4-es oldalt képes nyomtatni percenként. A szkenner felbontása 600 x 1200 dpi (Interpolált 19 200 x 19 200 dpi). A készülék 150 lapos kapacitású bemeneti papíradagolót tartalmaz, a kimeneti tálca kapacitása 50 lap, nyomtatott oldallal lefelé. Az ajánlott havi terhelés mennyisége 250–1800 oldal. Az ideális terhelés körülbelül 800 oldal havonta.

 

Előnyök

- minimalista kialakítás

- kompakt méretek

- Wi-Fi támogatás

- fekete-fehér nyomtatási minőség

- 3 az 1-ben multifunkciós készülék

- egyszerű vezérlés

- alacsony üzemeltetési költségek

- ár és festékkapacitás (1500 oldal)

 

Hátrányok

- csak fekete-fehér nyomtatás

- kicsi kijelző háttérvilágítás nélkül

- duplex hiánya

- a tálcába töltött papír kilóg

- nagyobb zaj a nyomtatás során (készenléti üzemmód nem hallható)

 

Költséghatékony festék

Ez a multifunkció magában foglalja a Toner Brother TN-1090 jelölésű fekete lézer tonert. A festékkapacitás 1500 oldal.

Normál, újrahasznosított A4-es, Letter, Legal, Folio papírtípusok támogatottak. A papír tömege 60 - 150 g/ m2.

 

Végezetül

Ennek a multifunkciós készüléknek esélye van lenyűgözni a felhasználót megfizethető árával, alacsony üzemeltetési költségeivel, az eredeti tonerek jó árával és kompakt méreteivel. Ha elsősorban fekete-fehér nyomtatást használ, ez egy megfelelő eszköz, amely a nyomtatás mellett másolót és szkennert is kínál. Pozitívum a Wi-Fi támogatás és az egyszerű kezelés. Ha eltekintünk a kicsi, nem túl vonzó kijelzőtől, akkor két dolog okoz csalódást. Az egyik az, hogy hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás és a papírtálca. A tálca nincs lefedve, ezért a papír szennyeződésnek vagy pornak van kitéve. A nyomtatási minőség nagyon jó, és az eszközzel végzett munka összességében gyors. A lapolvasó minősége kissé rosszabb, de elegendő a dokumentumok beolvasásához. A Brother DCP-1622WE multifunkciós készülék kiváló minőségű fekete-fehér dokumentumokat képes nyomtatni, nagy hangsúlyt fektetve a gazdaságos nyomtatásra. Ha gyorsan, minőségileg és a legalacsonyabb áron kell kinyomtatnia a dokumentumokat, ez a modell az Ön számára is megfelelő jelölt.