Irodaszerek és iskola

Brother DCP-L3510CDW

A Brother DCP-L3510CDW egy színes többfunkciós LED-nyomtató, amely gyors, viszonylag halk nyomtatást, szkennelést és másolást tesz lehetővé. Vezeték nélküli csatlakozásnak és automatikus kétoldalas nyomtatásának köszönhetően alkalmas kis- és közepes méretű irodai használatra. Előnye a nagyon egyszerű beállítás és vezérlés.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: LED színes

Felhasználás cég/háztartás: kis-, középvállalkozás

Nyomtató interfész: USB / Wi-Fi

Mobilkapcsolat: AirPrint, Mopria, Brother Print Service Plugin, Cortado Cloud Print, Google Cloud Print, iPrint & Scan, Wi-Fi Direct

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkciós - nyomtatás / másolás / szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen (információs 2 soros)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 410 mm

Mélység: 523 mm

Magasság: 521 mm

Tömeg: 21,7 kg

 

Masszív dizájn

Méreteit és tömegét tekintve ez a modell nem tartozik a legkompaktabbak közé, de robusztus kialakításának köszönhetően az igényes üzemeltetésnél is megbízhatóan tud dolgozni. A négyzet alakú alaprajz közel 50 cm-t foglal majd el. A készülék élei enyhén lekerekítettek, és a kezelőszervek általános ergonómiája és elrendezése nagyon jó. A felső része a síkágyas lapolvasóhoz tartozik és a bal oldal pedig a vezérlőpult számára van fenntartva. Tartalmaz egy kis 2 soros információs kijelzőt és több háttérvilágítású vezérlőgombot. Alatta van egy papírkimenet és egy bemeneti tálca, 250 papírlap kapacitásával. A számítógéphez és a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges portokat a hátoldalon találja. A nyomtatónak nincs LAN portja és sajnos automatikus dokumentumadagolója (ADF) sem. A gyári kidolgozás minősége kiváló, a műanyagok szilárdak. A modell klasszikus szürke kivitelben kapható.

 

    

 

3 az 1-ben funkciók

Ami a funkciókat illeti, a Brother DCP-L3510CDW teljes értékű színes LED-es nyomtatást, másolást és szkennelést kínál. A csatlakozás kétféleképpen lehetséges: egy klasszikus USB-kábellel számítógéphez vagy laptophoz, illetve Wi-Fi-n keresztül. A vezeték nélküli interfész természetesen a mobileszközökről történő nyomtatáshoz is előnyös. A készülék támogatja az Apple AirPrint alkalmazást iOS-eszközökön és a Mopria támogatást az Android-eszközökön. Van automatikus kétoldalas nyomtatás is. Hiányzik a lapolvasó automatikus dokumentumadagolója és az USB szkennelés.

 

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Brother DCP-L3510CDW többfunkciós nyomtató LED-technológiával színes és monokróm módban nyomtat. A nyomtatási felbontás 2400 x 600 dpi. A készülék percenként 18 fekete-fehér és 16 színes oldalt nyomtat. Ez nem egy forradalmi sebesség, de kellően gazdag egy kis irodában vagy otthoni irodában történő nyomtatáshoz. A maximális nyomtatási méret A4-es. A lapolvasó 1200 x 2400 dpi felbontást használ, azzal a funkcióval, hogy a beolvasott dokumentumot elküldi a számítógépen lévő e-mail kliensnek.

 

A nyomtató előnyei

- robusztus szilárd felépítés

- minden az egyben funkció

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- nyomtatási teljesítmény és minőség

- vezeték nélküli kapcsolat

 

A nyomtató hátrányai

- kis fekete-fehér információs kijelző

- csak 1 oldal szkennelése

- üzemeltetési költségek

- nincs ADF

 

Festékkazetták

Ehhez a nyomtatóhoz négy különálló festékkazetta tartozik ezzel a jelöléssel: Brother TN-243BK Toner Black, 1000 oldal. Színes festékkazetták: Brother TN-243C Cyan Toner, Brother TN-243M Magenta Toner és Brother TN-243Y Yellow Toner azonos 1000 oldalas kapacitással 1000 5%-os fedettség mellett.

Értékelés a végén

Ha nincs szüksége a legjobb nyomtatási minőségre, és csak egy olyan eszközre van szüksége, amely könnyedén megbirkózik az otthoni vagy kis irodai követelményekkel, fekete-fehér és színes dokumentumok nyomtatásával a munkahelyére és az iskolába, akkor a DCP-L3510DCW modell érdekelheti. Ha kedveli ezt a modellt, de rendszeresen be kell szkennelnie többoldalas dokumentumokat, akkor válassza az ADF-et is tartalmazó Brother DCP-L3510DCW készüléket.