Irodaszerek és iskola

Brother DCP-L5500DN áttekintése

A gazdaságos Brother DCP-L5500DN monokróm lézer multifunkciós készülék alkalmas kisebb vállalkozások számára. A legnagyobb előnyök a kiváló minőségű nyomtatás, a kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló lehetősége.

 

Rövid jellemzés

Fekete-fehér lézernyomtató/ Fekete-fehér nyomtatás/ Duplex/ A4/ USB/ LAN/ ADF 

Méretek és tömeg

Mélység 427 mm/ szélesség 435 mm/ magasság 486 mm/ tömeg 16,4 kg

 

Formatervezés

Ha ismeri a Brother nyomtatási termékeket, akkor a formatervezés nem fogja meglepni. Mindegyik modellvonal megtartja megjelenését, és észrevehet a méret és a tömeg tekintetében kisebb eltéréseket. Még ez a modell sem tér el a Brother márka irodai multifunkciós nyomtatóinak sorától. A szürke és ergonomikus kialakítás jól illeszkedik a vállalati környezetbe. De a legfontosabb a hozzáférés és a kezelés, és ez nagyon kényelmes. Az elülső oldalon enyhe szögben megdöntve található a kezelőpanel, amelyhez valóban kényelmes a hozzáférés és nagy, 9,3 cm-es átmérőjű érintőképernyő tartozik hozzá. A gyári kivitelezés nagyon jó színvonalú, a dizájn és az irányítás szempontjából nincs mit panaszkodni erre a többfunkciós nyomtatóra.

 

Funkciók

Ez egy többfunkciós nyomtató, amely megfelel a vállalati nyomtatás összes követelményének. Lézer technológiával fekete-fehér dokumentumokat nyomtat kiváló minőségben és kiváló sebességgel. Ez fontos a munkakörnyezetben, ahol a hangsúly a magas munkahatékonyságra kerül. A nyomtatás mellett ezzel az eszközzel másolhat és szkennelhet, maximum A4-es méretig. A klasszikus csatlakozás USB-kábellel vagy a LAN-hoz való csatlakozás Ethernet-kábellel mind csatlakozási lehetőség. Sajnos Wi-Fi vagy NFC párosítással vezeték nélküli kapcsolat nélkül kell teljesítenie. Vállalati környezetben azonban a hálózati kapcsolat és az olyan támogatott funkciók használata is jelentőséggel bír, mint az AirPrint, az Android Print Service Plugin, a Box, a Brother Apps, a BSI, a Cortado Cloud Print, a Dropbox, az Evernote, a Facebook, a Flickr, a Google Cloud Print 2.0, a Google Drive, az iPrint & Scan , ISIS, Menedzselt nyomtatási szolgáltatások, Mopria, OneDrive, OneNote, Picasa, PrintSmart Solutions, amelyek közvetlenül választhatók LCD kijelzőn. Természetesen létezik automatikus kétoldalas nyomtatás, valamint automatikus dokumentumadagoló is.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

Mivel ezek olyan eszközök, amelyek vállalati környezetben működnek a legjobban, a dokumentum nyomtatás sebessége is ennek felel meg. A Brother DCP L-5500dn modell percenként 40 A4-es oldal nyomtatására képes 1200 x 1200 dpi felbontással. Az első oldal kinyomtatásának ideje körülbelül 7,2 másodperc. Kétoldalas nyomtatással a nyomtató percenként 20 oldalt képes előállítani. A bemeneti adagolótálca kapacitása 250 lap, a kimeneti tálca kapacitása 150 lap. Nem szabad megfeledkeznünk az USB-csatlakozóról sem az USB-kulcsról történő közvetlen nyomtatáshoz, sem az USB-kulcsra vagy külső merevlemezre történő közvetlen beolvasáshoz.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi nyomtatás

- nyomtatási sebesség

- kiváló minőségű gyári feldolgozás

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- automatikus dokumentumadagoló

- kényelmes kezelés

- alacsony nyomtatási költségek

- jól áttekinthető érintőképernyős LCD kijelző

 

A nyomtató hátrányai

- magasabb ár

- csak fekete-fehér nyomtatás (színes szkennelés)

 

Újratöltések a nyomtatóhoz

Fekete lézer toner szükséges a Brother DCP-L5500DN többfunkciós nyomtatóba, amely lézertechnológiával nyomtat. Eredetileg három változatban értékesítik a kapacitás függvényében. 3000 oldal kapacitású nyomtatáshoz Brother TN-3430 festékkazetta, 8000 oldal kapacitású Brother TN-3480 festékkazetta ajánlott. Csökkentheti a költségeket, ha alternatív márkájú tonereket vásárol, amelyek nemcsak minőségben, hanem kapacitásban is megfelelnek az eredetinek.

 

Értékelés

Bár ez a multifunkciós nyomtató nem alkalmas otthoni használatra, de tökéletes egy kisebb cég számára. Nem csak minőségileg, de nagyon gyorsan is képes nyomtatni, ami a nagy terhelésnél fontos. Noha a multifunkciós készülékek ára magasabb, maga a nyomtatás költsége nem olyan magas, és elmondhatjuk, hogy ez egy gazdaságosabb nyomtató kisebb cégek számára. Az összköltségeket nemcsak a duplex funkció használatával, hanem megfelelő alternatív tonerek megvásárlásával is csökkentheti. Javasoljuk a kiváló minőségű márkás Premium TonerDepot tonereket, amelyeket a felhasználók nagy megelégedettséggel használnak.