Irodaszerek és iskola

Brother DCP-T426W

A Brother vállalat kínálatában egy nagyon szép, kedvező árú színes többfunkciós modellt találhat Brother DCP-T426W tartályrendszerrel. Ezzel az univerzális nyomtatóval a gyártó otthonokat, kis irodákat, otthoni irodákat céloz meg otthoni irodai felhasználók és diákok számára. Ideális megoldást jelent mindazok számára, akik kiváló ár-teljesítmény arányú készüléket keresnek alacsony nyomtatási költségek mellett.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/háztartás: háztartás, kisiroda

Nyomtató interfész: USB/LAN

Mobil csatlakozás: AirPrint/ Brother iPrint&Scan Mobile/ Brother Print Service Plugin/ Mopria

Funkciók nyomtató/többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 435 mm

Mélység: 359 mm

Magasság: 159 mm

Tömeg: 6,4 kg

Gyönyörű fehér kivitelben

 

A gyártó ezúttal egy üde fehér dizájnt választott, kompakt méretben. A többfunkciós készülék finoman lekerekített élekkel rendelkezik. A készülék felső része egy felhajtható lapos fedelet tartalmaz, amely alatt a szkenner található. A fedél felemelhető olyan helyzetbe, hogy a könyvek is beszkennelhetők legyenek. Hátul zsanérok vannak, amivel pár cm-rel meg lehet emelni. A burkolat felemelése után megtaláljuk az USB csatlakozót, amit szépen a burkolat alá helyezhetünk. A bal felső sarokban található egy vezérlőpult, amelyen több alapvető gomb és állapotjelző LED diódák találhatóak. Sajnos a panel kijelző nélkül van. Elől az alsó részben egy zárt bemeneti tálca található, melynek felső része a nyomatok kimeneti sávjaként is szolgál. A jobb oldal a tartályrendszernek van fenntartva, négy külön tárolóval a bíbor, cián, sárga és fekete tintához. A gyári kidolgozás kiváló minőségű, a kemény műanyagok pedig erősek és nem hajlanak meg.

All-in-One funkciók

A Brother DCP-T426W modell egy univerzális többfunkciós nyomtató. Tehát egy színes nyomtató, szkenner és másoló egy készülékben van. A klasszikus USB-kábellel történő csatlakozáson kívül a nyomtató Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli csatlakozást is tartalmaz. A mobileszközökről történő nyomtatást is támogatja. A készülék támogatja a keret nélküli fényképnyomtatást. Sajnos nincs automatikus támogatás a kétoldalas nyomtatáshoz. Ez csak manuálisan lehetséges.

Nyomtatási sebesség és minőség

A többfunkciós eszköz tintasugaras technológiával nyomtat 6000 x 1200 DPI nyomtatási felbontásban, és a szkennelésnél max. 1200x1200 DPI. Percenként 16 oldalt nyomtat monokróm módban vagy 9 oldalt színesben. A papírtálca kapacitása 150 lap. A szöveges dokumentumok, színes képek és fényképek minősége nagyon jó. A szöveg éles, a színek élénkek.

 

A nyomtató előnyei

- modern dizájn

- egyszerű vezérlés

- a nyomtatás sebessége és minősége

- All-in-One funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- Wi-Fi vezeték nélküli kapcsolat

- tartályrendszer magas kihasználtsággal

- támogatás vastagabb dokumentumok és könyvek szkenneléséhez (testreszabható szkennerborító)

 

A nyomtató hátrányai

- hiányzik az automatikus kétoldalas nyomtatás

- nem tartalmaz információs kijelzőt

- kicsit hangosabb üzemeltetés közben

 

Nyomtatópatronok

A nyomtató tartalmaz egy beépített tartályrendszert, négy különálló tárolóval. A következő címkékkel ellátott tartalék palackok tintával vannak feltöltve: Brother BT-D60BK (fekete tinta 7500 oldal kapacitással), Brother BT-5000C, Brother BT-5000M és Brother BT-5000Y (cián, bíbor és sárga tinták, amelyek kapacitása: 5000 oldal).

Értékelés

Ha olyan multifunkciós készüléket keres, amely nem foglal sok helyet az asztalán vagy bárhol otthonában és kis irodájában, modern kialakítású és könnyen használható, ez a modell kielégíti ezt a keresletet. A kompakt méret, a kellemes kialakítás és az alacsony nyomtatási költségek a nyomtatót a legjobbak közé teszik ebben az árkategóriában. Vezeték nélküli kapcsolat és mobiltelefonról történő nyomtatás támogatása is rendelkezésre áll. Elég gyorsan és jó minőségben nyomtat. Nagyon jó ár-teljesítmény arányú a piacon. Ha hátrányokat említenénk, akkor valami jelentősebb nincs benne, kivéve a kijelző hiányát. Nagyra értékelnénk, ha legalább egy kis, kétsoros információs kijelzőt tartalmazna az alapvető információk számára.