Irodaszerek

Brother DCP-T720DW

A tintatartállyal rendelkező tintasugaras multifunkciós készülékek népszerűek alacsony nyomtatási költségeik miatt. Egyre inkább lecserélik a lézernyomtatókat a kis vagy közepes méretű munkacsoportokban. A Brother DCP-T720DW modell olyan nyomtatók képviselője, amely kielégíti a kis irodák igényeit, de az olyan háztartásokét is, ahol nagyobb nyomtatási mennyiséget nyomtatnak. Az egyszeri tinta utántöltés elegendően magas kihasználtsága teszi ezt a modellt nemcsak gazdaságilag előnyössé, hanem hatékony 3 az 1-ben eszközzé is.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás vállalat/ háztartás : kis munkacsoport/ háztartás

Nyomtató interfész: USB/ Wi-Fi

Mobil kapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ iPrint & Scan Mobile/ Mopria/ Brother Print

Funkciók nyomtató/ multifunkció: multifunkciós- nyomtatás/ másolás/ szkennelés

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 435 mm

Mélység: 380 mm

Magasság: 195 mm

Tömeg: 8,7 kg

 

Kompakt kialakítás

A Brother DCP-T720DW univerzális tintasugaras nyomtató kellemes kialakítású, és alkalmas kis irodákba és háztartásokba is. A készülék gyári feldolgozása nagyon jó szinten van, és a nyomtató megbízhatóan és stabilan működik üzemeltetés közben. A kialakítás nem terjedelmes, és kisebb alaprajzú. Így könnyen elhelyezhető bárhol az irodában vagy otthon. Egy kis kijelzőt tartalmaz, amely megkönnyíti a felhasználó számára a nyomtató funkcióinak a kezelését. Kár, hogy csak egy- soros. A tintatartály a nyomtató jobb oldalán van beépítve, ami nem növeli a térfogatot. Az általános megjelenés kompakt, és a felhasznált műanyagok erősek. A nyomtatónak 10 vezérlőgombja van, amelyek segítségével a felhasználó egyszerűen beállíthatja a különböző nyomtatófunkciókat a kiválasztott gomb egyetlen megnyomásával. Felül egy síkágyas lapolvasó és automatikus dokumentumadagoló található. Az előlapon található egy kezelőpanel információs kijelzővel és vezérlőgombokkal. A panel alatt egy papírkimeneti tálca, alatta pedig egy kihúzható fiókos papírbeviteli adagoló található. A teljes kialakítás kellemes a kompakt méreteinek köszönhetően.

 

3 az 1 -ben funkciók

Ez a modell egy univerzális eszköz nyomtatási, másolási és szkennelési funkciókkal. A szabványos nyomtatási funkciókon kívül támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást és szkennelést, automatikus 20 lapos sablon adagoló támogatottsággal. A csatlakoztathatóságot a klasszikus USB-kábelen keresztül történő összekapcsolás képviseli a számítógéppel vagy laptoppal, de a vezeték nélküli kapcsolat lehetősége Wi-Fi-n és Wi-Fi Directen keresztül is. Nem hiányzik a támogatás a mobileszközökről történő nyomtatáshoz és a Brother iPrint & Scan Mobile, az AirPrint és a Mopria csatlakoztatásához. A nyomtató 128 Mb memóriával és 576 MHz -es processzorral rendelkezik.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató tintasugaras technológiával nyomtat, akár 6000 x 1200 dpi nyomtatási felbontással, fekete -fehér és színes módban is. Fekete -fehérben 17, színesben 16,5 oldalt nyomtat percenként. Az első oldalt kevesebb, mint 6,5 másodperc alatt nyomtatja ki. A készüléket körülbelül 1000 oldalas ajánlott havi nyomtatási mennyiséghez tervezték. A bemeneti adagolótálca kapacitása 150 lap (standard) és 1 lap manuálisan. A papírkimeneti tálca pedig 50 nyomtatott lapot képes befogadni. A többfunkciós eszköz szegély nélkül nyomtat. Támogatja a nyomtatást A4, A5, A6, B5, C6 Dl papírra és fotópapírra. Maximum 1200 x 6000 dpi felbontással képes nyomtatni. A Brother DCP-T720DW modell szkennelést és másolást is tartalmaz, és mindkettőt képes kezelni 1200 dpi × 1200 dpi felbontással. Automatikus tisztító funkcióval rendelkezik, ami ebben az árkategóriában gyakoribb. A nyomtatófej átlagos élettartama 3-5 év. A dokumentumok nyomtatási minősége kiváló. A grafikák és fényképek színes nyomtatása jól megválasztott papírokkal jónak tekinthető.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kompakt kialakítás

- tintatartály-rendszer

- megbízható teljesítmény

- vezeték nélküli csatlakoztatás

- egyszerű kezelés

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- automatikus dokumentumadagoló

- 3 az 1 -ben funkció

- alacsony nyomtatási költségek

 

 A nyomtató hátrányai

- kicsi, csak 1 soros kijelző

- valamivel nagyobb zajszint

- nem tartalmaz LAN kapcsolatot

 

Utántöltések a nyomtatóhoz

A többfunkciós eszköz a nyomtatáshoz integrált tintatartály-rendszert használ, négy különálló tartállyal. A Brother DCP-T720DW modell teljesítménye, nyomtatási minősége és tintaköltségei nagyon jó arányban vannak. A kiömlésálló tinta újratöltésének módszerét használja, ami sokkal egyszerűbbé teszi a felhasználó munkáját. A kihasználtság  7500 példány a fekete tintánál és 5000 példány minden színes patronnál, ami nagyon jó teljesítmény a tintasugaras nyomtatásnál. Az utántöltések a nyomtatóhoz a Brother BTD60BK jelöléssel a fekete tintánál és Brother BT500 C/ M/ Y jelöléssel ciánkék, bíbor és sárga tintánál vannak feliratozva.

 

 

Értékelés

Ha sokoldalú tintasugaras nyomtatót keres, amely jó minőségű nyomatokat és számos szolgáltatást kínál ebben az árkategóriában, akkor a Brother DCP-T720DW modell jó választás. Ha azonban a grafikus dokumentumok és fényképek kiváló minőségű nyomtatása az elsődleges, akkor ebben az árkategóriában más lehetőségeket kell keresnie. Ez a modell alkalmas inkább  a kis irodák számára, ahol többnyire dokumentumokat és a különféle üzleti prezentációkat nyomtatnak. A háztartásba is jó választás, ahol három teljes funkciót kaphat egy eszközben, vezeték nélküli csatlakoztatást és nyomtatást nagyon alacsony költségekkel.