Irodaszerek

Brother HL-L8250CDN kisvállalati nyomtató

Megbízható lézernyomtatót keres irodájába egy kis és közepes méretű munkacsoport számára, amely képes kezelni a legigényesebb munkaterheléseket is, és nem teszi tönkre anyagilag? Ebben az esetben a Brother HL-L8250CDN modellre hívjuk fel a figyelmét. Nagyon jól ötvözi a tisztességes teljesítményt, a kiváló minőségű nyomtatással, és továbbra is jó teljesítmény-ár arányról beszélhetünk. Ehhez még számítsuk hozzá a jó csatlakoztatást, a biztonsági funkciók használatának lehetőségét és a modern kialakítást . A 300 euró körüli áron ez egy nagyon érdekes eszköz.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: színes lézeres

Felhasználás vállalat/ háztartás: kisvállalkozás

Nyomtató interfész: USB/ LAN

Funkciók nyomtató/ többfunkció: nyomtató - nyomtatás/ duplex

Maximális nyomtatási méret: A4

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 410 mm

Mélység: 486 mm

Magasság: 313 mm: 21,9 kg

Tömeg: 21,9 kg

 

Formatervezés

Első pillantásra nemcsak a kompakt méretek, hanem a friss, modern formatervezés is megragadja a figyelmét. Ez a nyomtató bármely modern irodába jól beilleszkedik. Színes kivitelével és minimalista dizájnnal erre mindenképpen alkalmas és méreteinek köszönhetően kis helyen is elfér. Elülső része fekete, és a gyártó emblémája mellett csak az USB portot találja a felső részén, a bemeneti papíradagoló tálcát pedig alul. Bőséges kapacitása 250 papírlap. Ha ez nem elég, kibővítheti az opcionális alsó 500 lapos papírtálcával. Ez a kapacitás garantálja a nyomtatást a papír gyakori újratöltése nélkül. A készülék többi oldala világosszürke színű. Ez a kombináció frissnek és stílusosnak tűnik. A vezérlőgombok a nyomtató bal felső sarkában találhatók, egy kis kétsoros kijelzővel (16 karakter) és két LED diódával. A felső rész a papírkimenetre is fenn van tartva. Ez a modell a formatervezés szempontjából mindenképpen az egyik legérdekesebbek közé tartozik.

Funkciók

A Brother HL-L8250CDN által kínált szolgáltatások fontosak, és ezek nem hagyják cserben. A csatlakozást az USB kábel és az Ethernet LAN hálózathoz történő csatlakoztatásának lehetősége képviseli. Az automatikus kétoldalas nyomtatás és a többcélú (kézi) papíradagoló 50 lapra pozitív értékelést érdemel. A nyomtatási beállítások az alap- és a speciális beállításokban, valamint a nyomtatási profilokban találhatók. Az alapértelmezett beállítás lehetővé teszi, hogy kiválassza a papír méretét, típusát és több oldal nyomtatását egy lapra. Választhat 600 x 600 dpi vagy 2400 x 600 dpi nyomtatási felbontás között. A speciális beállításokban hozzáadhat vízjelet, fejlécet és láblécet, méretarányt, és választhat energiatakarékos módot. Üzleti nyomtatáshoz használhatja a távolsági nyomtatókezelési beállításokat egy webböngészőn vagy a BRAdmin segítségével. Viszont a nyomtatás biztonságát olyan beállításokkal biztosíthatja, ahol akár 100 felhasználó számára is szabályokat hozhat létre és kezelhet. Ide tartoznak a színes nyomtatás korlátozása vagy tiltása, PIN-nyomtatás, IP-szűrés és egyebek. Van festéktakarékos mód és alacsony energia fogyasztású mód.

Nyomtatási sebesség és minőség

Igényes munkahelyi telepítéseknél, ahol nagy hatékonyságra és magasabb fokú minőségre van szükség, ez a modell jól fog teljesíteni. Percenként 28 oldalt tud nyomtatni fekete-fehér és színes módban egyaránt, 2400 x 600 dpi maximális felbontással.  Az első oldalt a bemelegedés után kevesebb, mint 15 másodperc alatt ki tudja nyomtatni. Kétoldalas nyomtatás esetén ez 7 oldal / perc. Ezek az adatok a max. A4-es papírméretre vonatkoznak. A gyártó által ajánlott havi terhelés 500-3000 oldal. A maximális havi  terhelés 40 000 oldal. A 250 lapos adagolótálca, amely opcionálisan 500 lapos tálcával bővíthető, elégséges kapacitást kínál. Ezzel szemben a kimenet kapacitása 150 lap.

 

A nyomtató előnyei

 - minőségi gyári feldolgozás

- modern minimalista kialakítás

- kompakt méretek

- jó csatlakozás

- duplex (automatikus kétoldalas nyomtatás)

- nyomtatási sebesség

- színes nyomtatás

- nyomtatási minőség

- a biztonsági elemek lehetőségei

- az adagolótálca kapacitásának növelése (opcionális tálca)

- közvetlen nyomtatás a fényképezőgé pről (csatlakozás az elülső USB-porthoz)

- nagy kapacitású tonerek használatának lehetősége

 

A nyomtató hátrányai

- hiányzik a Wi-Fi támogatás

- kicsi, meglehetősen rosszul olvasható kijelző (csak felülről látható)

- a készülék kényelmetlen hordozásra (nincsenek rajta fogantyúk)

- a fotó nyomtatási minősége

 

Nyomtatópatronok

A Brother HL-L8250CDN lézernyomtatóhoz 4 lézerkazetta tartozik. Fekete, ciánkék, bíborvörös és sárga festékkkazetta Brother TN-321 jelöléssel, a fekete toner kapacitása  2500 oldal, a színes tonereké pedig 1500 oldal. Ennél a modellnél megéri a nagy kapacitású Brother TN-326 jelölésű (fekete, cián, bíbor, sárga) tonereket használni, amelyekkel 4000 oldalt nyomtathat a fekete festékkel és 3500 oldalt az egyes színes tonerekkel. Csökkentheti a nyomtatási költségeket alternatív tonerek használatával. Teljes mértékben kompatibilisek a Brother HL-L8250CDN készülékkel. Ehhez a modellhez a TonerDepot Premium - minőségi márkájú festékeket ajánljuk, amelyek több mint 80% -ot takarítanak meg Önnek.

Értékelés

A kisvállalkozások számára ez a modell megfelelő megoldást jelent. A nyomtatási minőség és a sebesség nagyon jó, és nagy kapacitású festékkel csökkentheti a nyomtatási költségeket. A biztonsági lehetőségek dicséretesek, csakúgy, mint az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatása. Nagy előny az opcionális papírtálca a bemeneti kapacitás növelése érdekében. A kicsi, nem túl könnyen olvasható kijelző, amelyet csak felülről láthat, és a Wi-Fi hiánya kritikát érdemel.

Tipp az Ön számára

Ha hasonló nyomtatási megoldást keres ennek a modellnek az árában, amely rendelkezik Wi-Fi támogatással, akkor megnézheti a Brother HL-L8250CDW terméket, amely vezeték nélküli kapcsolatot is kínál. A kissé drágább Brother HL-L8360CDW nagyobb teljesítményű, az USB, LAN és Wi-Fi formájában megjelenített csatlakozási lehetőségekkel, automatikus kétoldalas nyomtatással és különösen egy nagy színes érintőképernyős LCD-kijelzővel van ellátva a nagyon kényelmes működés érdekében.