Irodaszerek

Brother MFC-J1010DW

A Brother MFC-J1010DW egy megfizethető árú minden az egyben tintasugaras nyomtató, amelyet elsősorban otthoni használatra terveztek. Számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik. A klasszikus USB-kábellel történő csatlakozáson kívül Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolatot is tartalmaz. Az Apple AirPrint és a Mopria Print Service támogatja. Színes festékkazettát és fekete pigmenttintát tartalmazó tintapatronokat használ. A lapolvasó automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik a hosszú, többoldalas dokumentumok beolvasásához, a kétoldalas szkennelés támogatása nélkül.

 

Rövid leírás

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Céges/háztartási felhasználás: háztartás,Home Office, kis munkacsoport

Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobilkapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Wi-Fi Direct

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 400 mm

Mélység: 343 mm

Magasság: 172 mm

Tömeg: 7,4 kg 

Kialakítás

A Brother MFC-J1010DW nyomtató gyári kidolgozása kiváló. Annak ellenére, hogy a nyomtató teljes egészében műanyagból készült, robusztusnak tűnik, és szilárd szerkezetű. A készülék szélei enyhén lekerekítettek. A kialakításnak van néhány hátránya, mivel az elakadt papírhoz csak a hátsó panelen keresztül lehet hozzáférni, a tápkábel pedig nem eltávolítható, így sérülés esetén nem lehet cserélni. Az USB-port a nyomtató belsejében található, ami azt jelenti, hogy a kábel hossza valamivel rövidebb kívülről. Végül nem választhatja szét a bemeneti és kimeneti tálcákat, mert egy darabból állnak. 

 

 

Ez a nyomtató ésszerű karbantartást igényel. A legtöbb tintasugaras nyomtatóhoz hasonlóan a nyomtatófejek is eltömődhetnek, ha a nyomtatót hosszabb ideig nem használják. Vannak azonban olyan beépített funkciók, amelyek segítenek megoldani a problémát, mint például a nyomtatófej tisztítása és igazítása. A standard változatban található tintapatronok nem rendelkeznek extra nagy kapacitással, ezért rendszeresen cserélni kell őket. A nyomtatót nem kell bekapcsolni a patronok cseréjéhez. Az adagolótálcába 150 lap fér bele, ami nem sok, de otthoni használatra megfelel.

Elegendő egy 1,8 hüvelykes kijelző. Bár a képernyő kisebb, ez nem befolyásolja a könnyű használatot. A kezelőpanel számos gombjával együtt nagyon kényelmesen vezérelheti a készülék nyomtatási feladatait. A kijelző jó függőleges betekintési szögekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kissé felülről vagy alulról jól látható a képernyő, oldalról viszont kicsit rosszabb. Ehhez képest a Brother MFC-J1170DW modell más előlappal rendelkezik, nagyobb, 2,7 hüvelykes érintőképernyővel és kevesebb fizikai gombbal.

All-In-One funkciók

A Brother MFC-J1010DW egy univerzális nyomtató otthoni használatra. A menü a nyomtatási funkción kívül másolást, szkennelést és faxolást is kínál. Számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, így a háztartás minden tagja számára könnyen elérhető. Gyorsan nyomtat, jó minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat készít, nyomtatási költségei pedig a tintapatronok olcsó ára miatt viszonylag alacsonyak. Színpontossága megfelelő fotók nyomtatásához, de küzd az élénk, telített színekkel és a sötétebb árnyalatokkal, mint a zöldek és a sárgák. Tartalmaz egy nagy felbontású szkennert, amely kiválóan alkalmas fényképek digitalizálására, az automatikus dokumentumadagoló pedig lehetővé teszi a többoldalas dokumentumok gyors feldolgozását.

 

 

Ez a nyomtató megfelelő szkenner funkciókkal rendelkezik. A fedél habpárnával rendelkezik, amely segít az egyenetlen oldalak kisimításában, a zsanérok pedig enyhén meghosszabbíthatók a vastagabb tárgyak, például a tankönyvek elhelyezéséhez. Nem támogatja a kétoldalas szkennelést, pedig van adagolója, így a kétoldalas lapok szkennelésekor kézzel kell megfordítania az oldalakat. Az OCR (olyan funkció, amely lehetővé teszi kereshető PDF-fájlok létrehozását) használatához vagy válassza ki az „OCR" fájl célhelyét a nyomtató menüjében, vagy mentse el a fájlt PDF formátumban, és engedélyezze a „Kereshető PDF" opciót a Brother iPrint&Scan alkalmazásban. 

A Brother Mobile Connect alkalmazás kiváló. Lehetővé teszi a nyomtatást, beolvasást és másolást közvetlenül az okostelefonjáról. Használhatja olyan karbantartási feladatok elvégzésére is, mint például a nyomtatófej tisztítása, a tintagyűjtés kezelése, kellékek megrendelése és a nyomtató támogatási oldalának elérése.

Nyomtatási sebesség és minőség

A fekete-fehér dokumentumok nyomtatási minősége kiváló. A szöveg élesnek tűnik, és az apró részletek jól láthatóak. Függőleges vonalak előfordulhatnak normál minőségi módban történő nyomtatáskor, de jó minőségben nem. A fekete-fehér nyomtatás nyomtatási költségei alacsonyak, de a színes nyomtatás drágább lehet, ha sokat nyomtat. Ez a nyomtató jogosult a Brother tintavisszavételi szolgáltatására, a Brother Refresh szolgáltatásra, amellyel pénzt takaríthat meg.

A színes dokumentumok nyomtatási minősége jó. A szöveg élesnek tűnik, és minden finom elem látható. Az egyetlen kifogás az, hogy a színek kissé elmosódottnak tűnnek. Ennek a nyomtatónak átlagos színskálája van.

A szín pontossága megfelelő. Főleg kék és sötétebb bőrtónusokkal küzd. A színpontosság elég jó ahhoz, hogy a képek ne látszódjanak természetellenesen, de professzionális fotózáshoz mégsem ideális.

Nehezen tudja visszaadni a világos, telített színeket és a kék és zöld sötétebb árnyalatait. Van némi sávozás, de nem sok hibával. A nyomtatási minta csak közelről látható; ez nem probléma, ha normál látótávolságból nézi a fényképet.

A szkennelés minősége kiváló. A szöveg élesnek tűnik, a finom részletek pedig jól láthatóak. A szkenner növeli a kontrasztot és a színtelítettséget, ami a dokumentumoknál nem jelent problémát, de nem biztos, hogy ideális, ha tökéletes pontosságot várunk el a Brother fotódigitalizálástól.

Az MFC-J1010DW kiváló multifunkciós nyomtató az apró részletek reprodukálására. A finom elemek világosak és tiszták; féltónusok (pontok) csak rontják a távoli tárgyak láthatóságát. 

A Brother J1010DW modellnek nem tart sokáig az inicializálás és az első oldal kinyomtatása. Tintatechnológiával nyomtat 1200 x 6000 dpi nyomtatási felbontással. Megfelelően gyors a hosszabb dokumentumokhoz, ha fekete-fehérben nyomtat, de lassú, ha ezt színesben végzi. Percenként 17 oldalt nyomtat monokróm módban vagy 9,5 oldalt színesben. A bemeneti papír kapacitása 150 lap, a kimeneti pedig 50 lap.

 

A nyomtató előnyei

- gazdag USB csatlakozás, Wi-Fi

- finom részletek minősége a fényképeken

- minőségi gyári feldolgozás

- ergonomikus kialakítás

- alacsony nyomtatási költségek fekete-fehér nyomtatás esetén

- univerzális funkciók egy készülékben

- ADF támogatás

- duplex támogatás

 

A nyomtató hátrányai

- alacsony kapacitású fekete és színes patronok (standard változat)

- nem támogatja a kétoldalas szkennelést

- drágább színes nyomtatás nagy nyomtatási mennyiség mellett

 

Nyomtatópatronok

Ez a nyomtató színes dye festéket és fekete pigmenttintát használ. Sajnos ezek a szabványos méretű patronok nem tartanak sokáig, ami azt jelenti, hogy gyakran cserélni kell őket. Előnye, hogy nagy kapacitású, LC451XL feliratú patronokat használhat, amelyek kapacitása 500 oldal. A nyomtató azonnal leállítja a nyomtatást, amint azt észleli, hogy nincs elég tinta a minőségi nyomtatáshoz, de ez egyben azt is jelenti, hogy ki kell dobni azokat a patronokat, amelyekben még maradt tinta.

Értékelés

Ha kiváló minőségű multifunkciós készüléket keres univerzális használatra egyetlen kompakt készülékben otthoni használatra, a Brother MFC-J1010dw modell jó választás. Biztosítja a nyomtatási feladatokhoz szükséges összes funkciót, gazdag csatlakozási lehetőségeket és kiváló minőségű kimeneti nyomtatást. Ha nagy kapacitású patronokat választ a nyomtatóhoz, időt takarít meg. Normál méretű utántöltőkkel gyakrabban kell cserélni. A nyomtató előnye az automatikus kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló. A készüléknek jó az aránya a teljesítmény, a nyomtatási minőség és az ár tekintetében.