Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Brother MFC-J1010DW

A Brother MFC-J1010DW egy megfizethető árú minden az egyben tintasugaras nyomtató, amelyet elsősorban otthoni használatra terveztek. Számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik. A klasszikus USB-kábellel történő csatlakozáson kívül Wi-Fi-n keresztüli vezeték nélküli kapcsolatot is tartalmaz. Az Apple AirPrint és a Mopria Print Service támogatja. Színes festékkazettát és fekete pigmenttintát tartalmazó tintapatronokat használ. A lapolvasó automatikus dokumentumadagolóval rendelkezik a hosszú, többoldalas dokumentumok beolvasásához, a kétoldalas szkennelés támogatása nélkül.

 

Rövid leírás

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Céges/háztartási felhasználás: háztartás,Home Office, kis munkacsoport

Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobilkapcsolat: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria/ Wi-Fi Direct

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 400 mm

Mélység: 343 mm

Magasság: 172 mm

Tömeg: 7,4 kg 

Kialakítás

A Brother MFC-J1010DW nyomtató gyári kidolgozása kiváló. Annak ellenére, hogy a nyomtató teljes egészében műanyagból készült, robusztusnak tűnik, és szilárd szerkezetű. A készülék szélei enyhén lekerekítettek. A kialakításnak van néhány hátránya, mivel az elakadt papírhoz csak a hátsó panelen keresztül lehet hozzáférni, a tápkábel pedig nem eltávolítható, így sérülés esetén nem lehet cserélni. Az USB-port a nyomtató belsejében található, ami azt jelenti, hogy a kábel hossza valamivel rövidebb kívülről. Végül nem választhatja szét a bemeneti és kimeneti tálcákat, mert egy darabból állnak. 

 

 

Ez a nyomtató ésszerű karbantartást igényel. A legtöbb tintasugaras nyomtatóhoz hasonlóan a nyomtatófejek is eltömődhetnek, ha a nyomtatót hosszabb ideig nem használják. Vannak azonban olyan beépített funkciók, amelyek segítenek megoldani a problémát, mint például a nyomtatófej tisztítása és igazítása. A standard változatban található tintapatronok nem rendelkeznek extra nagy kapacitással, ezért rendszeresen cserélni kell őket. A nyomtatót nem kell bekapcsolni a patronok cseréjéhez. Az adagolótálcába 150 lap fér bele, ami nem sok, de otthoni használatra megfelel.

Elegendő egy 1,8 hüvelykes kijelző. Bár a képernyő kisebb, ez nem befolyásolja a könnyű használatot. A kezelőpanel számos gombjával együtt nagyon kényelmesen vezérelheti a készülék nyomtatási feladatait. A kijelző jó függőleges betekintési szögekkel rendelkezik, ami azt jelenti, hogy kissé felülről vagy alulról jól látható a képernyő, oldalról viszont kicsit rosszabb. Ehhez képest a Brother MFC-J1170DW modell más előlappal rendelkezik, nagyobb, 2,7 hüvelykes érintőképernyővel és kevesebb fizikai gombbal.

All-In-One funkciók

A Brother MFC-J1010DW egy univerzális nyomtató otthoni használatra. A menü a nyomtatási funkción kívül másolást, szkennelést és faxolást is kínál. Számos csatlakozási lehetőséggel rendelkezik, így a háztartás minden tagja számára könnyen elérhető. Gyorsan nyomtat, jó minőségű fekete-fehér és színes dokumentumokat készít, nyomtatási költségei pedig a tintapatronok olcsó ára miatt viszonylag alacsonyak. Színpontossága megfelelő fotók nyomtatásához, de küzd az élénk, telített színekkel és a sötétebb árnyalatokkal, mint a zöldek és a sárgák. Tartalmaz egy nagy felbontású szkennert, amely kiválóan alkalmas fényképek digitalizálására, az automatikus dokumentumadagoló pedig lehetővé teszi a többoldalas dokumentumok gyors feldolgozását.

 

 

Ez a nyomtató megfelelő szkenner funkciókkal rendelkezik. A fedél habpárnával rendelkezik, amely segít az egyenetlen oldalak kisimításában, a zsanérok pedig enyhén meghosszabbíthatók a vastagabb tárgyak, például a tankönyvek elhelyezéséhez. Nem támogatja a kétoldalas szkennelést, pedig van adagolója, így a kétoldalas lapok szkennelésekor kézzel kell megfordítania az oldalakat. Az OCR (olyan funkció, amely lehetővé teszi kereshető PDF-fájlok létrehozását) használatához vagy válassza ki az „OCR" fájl célhelyét a nyomtató menüjében, vagy mentse el a fájlt PDF formátumban, és engedélyezze a „Kereshető PDF" opciót a Brother iPrint&Scan alkalmazásban. 

A Brother Mobile Connect alkalmazás kiváló. Lehetővé teszi a nyomtatást, beolvasást és másolást közvetlenül az okostelefonjáról. Használhatja olyan karbantartási feladatok elvégzésére is, mint például a nyomtatófej tisztítása, a tintagyűjtés kezelése, kellékek megrendelése és a nyomtató támogatási oldalának elérése.

Nyomtatási sebesség és minőség

A fekete-fehér dokumentumok nyomtatási minősége kiváló. A szöveg élesnek tűnik, és az apró részletek jól láthatóak. Függőleges vonalak előfordulhatnak normál minőségi módban történő nyomtatáskor, de jó minőségben nem. A fekete-fehér nyomtatás nyomtatási költségei alacsonyak, de a színes nyomtatás drágább lehet, ha sokat nyomtat. Ez a nyomtató jogosult a Brother tintavisszavételi szolgáltatására, a Brother Refresh szolgáltatásra, amellyel pénzt takaríthat meg.

A színes dokumentumok nyomtatási minősége jó. A szöveg élesnek tűnik, és minden finom elem látható. Az egyetlen kifogás az, hogy a színek kissé elmosódottnak tűnnek. Ennek a nyomtatónak átlagos színskálája van.

A szín pontossága megfelelő. Főleg kék és sötétebb bőrtónusokkal küzd. A színpontosság elég jó ahhoz, hogy a képek ne látszódjanak természetellenesen, de professzionális fotózáshoz mégsem ideális.

Nehezen tudja visszaadni a világos, telített színeket és a kék és zöld sötétebb árnyalatait. Van némi sávozás, de nem sok hibával. A nyomtatási minta csak közelről látható; ez nem probléma, ha normál látótávolságból nézi a fényképet.

A szkennelés minősége kiváló. A szöveg élesnek tűnik, a finom részletek pedig jól láthatóak. A szkenner növeli a kontrasztot és a színtelítettséget, ami a dokumentumoknál nem jelent problémát, de nem biztos, hogy ideális, ha tökéletes pontosságot várunk el a Brother fotódigitalizálástól.

Az MFC-J1010DW kiváló multifunkciós nyomtató az apró részletek reprodukálására. A finom elemek világosak és tiszták; féltónusok (pontok) csak rontják a távoli tárgyak láthatóságát. 

A Brother J1010DW modellnek nem tart sokáig az inicializálás és az első oldal kinyomtatása. Tintatechnológiával nyomtat 1200 x 6000 dpi nyomtatási felbontással. Megfelelően gyors a hosszabb dokumentumokhoz, ha fekete-fehérben nyomtat, de lassú, ha ezt színesben végzi. Percenként 17 oldalt nyomtat monokróm módban vagy 9,5 oldalt színesben. A bemeneti papír kapacitása 150 lap, a kimeneti pedig 50 lap.

 

A nyomtató előnyei

- gazdag USB csatlakozás, Wi-Fi

- finom részletek minősége a fényképeken

- minőségi gyári feldolgozás

- ergonomikus kialakítás

- alacsony nyomtatási költségek fekete-fehér nyomtatás esetén

- univerzális funkciók egy készülékben

- ADF támogatás

- duplex támogatás

 

A nyomtató hátrányai

- alacsony kapacitású fekete és színes patronok (standard változat)

- nem támogatja a kétoldalas szkennelést

- drágább színes nyomtatás nagy nyomtatási mennyiség mellett

 

Nyomtatópatronok

Ez a nyomtató színes dye festéket és fekete pigmenttintát használ. Sajnos ezek a szabványos méretű patronok nem tartanak sokáig, ami azt jelenti, hogy gyakran cserélni kell őket. Előnye, hogy nagy kapacitású, LC451XL feliratú patronokat használhat, amelyek kapacitása 500 oldal. A nyomtató azonnal leállítja a nyomtatást, amint azt észleli, hogy nincs elég tinta a minőségi nyomtatáshoz, de ez egyben azt is jelenti, hogy ki kell dobni azokat a patronokat, amelyekben még maradt tinta.

Értékelés

Ha kiváló minőségű multifunkciós készüléket keres univerzális használatra egyetlen kompakt készülékben otthoni használatra, a Brother MFC-J1010dw modell jó választás. Biztosítja a nyomtatási feladatokhoz szükséges összes funkciót, gazdag csatlakozási lehetőségeket és kiváló minőségű kimeneti nyomtatást. Ha nagy kapacitású patronokat választ a nyomtatóhoz, időt takarít meg. Normál méretű utántöltőkkel gyakrabban kell cserélni. A nyomtató előnye az automatikus kétoldalas nyomtatás és az automatikus dokumentumadagoló. A készüléknek jó az aránya a teljesítmény, a nyomtatási minőség és az ár tekintetében.