Irodaszerek

Brother MFC-J3540DW

Ez a nagy teljesítményű, univerzális funkciókkal rendelkező nyomtató kisebb irodákba való, ahol a nyomtatási feladatok gyorsaságára és hatékonyságára van szükség. A belső fémszerkezet garantálja a megbízható működést akár több órás használat után is. Előnye, hogy egy készülék egy nyomtatót, másolót, szkennert és faxot takar. Ezzel helyet takaríthat meg az irodában. Az alacsony nyomtatási költségek és a kimeneti minőség az A3-as formátumig történő nyomtatás támogatásával együtt ezt a modellt a vezető pozíciókba helyezik a versenyben. A gyártó Brother egy új, nagy teljesítményű MAXIDRIVE nyomtatófejet használt a nyomtatóban. Használatával jelentősen megnövelte a felszereltséget, és javította a nyomat minőségét is.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes Felhasználás cég/háztartás: kis-, középvállalat

Nyomtató interfész: USB/LAN/Wi-Fi

Mobil csatlakozás: Brother Mobile Connect/ AirPrint/ Mopria/ Brother Print Service Plugin

Funkciók nyomtató/többfunkció: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A3 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 576 mm

Mélység: 477 mm

Magasság: 305 mm

Tömeg: 19,7 kg

 

Masszív kialakítás masszív felépítéssel

A Brother MFC-J3540DW multifunkciós készülék a nagy stabilitás és megbízhatóság szem előtt tartásával készült. A fém konstrukció és a tömör műanyagok garanciát adnak erre. A készülék modern, kissé robusztusabb kialakítású, enyhén lekerekített élekkel és nagyon jó hozzáféréssel a kezelőszervekhez és a fogyóeszközökhöz. Nem csak papírt, hanem tartalék utántöltőt is könnyedén hozzáadhat. A felső rész már klasszikusan egy síkágyas szkennerhez tartozik, masszív dokumentumadagolóval (ADF). A hátsó részen van egy tartórúd az opcionális adathordozók kézi adagolásához. A készülék előlapjának domináns eleme egy nagyméretű kezelőpanel. Színes LCD kijelzővel, vezérlőgombokkal és numerikus billentyűzettel rendelkezik. A panel enyhe szögben dönthető. Alatta egy 100 lapos nyomtatási kimeneti tálca és egy 250 lapos bemeneti fiókos papírtálca található. A bal oldalon található az USB Host port a csatlakoztatott külső eszközökről történő közvetlen nyomtatáshoz. A jobb oldal 4 különálló tintapatron számára van fenntartva. A csatlakozók a hátoldalon találhatók. A multifunkciós eszköz fehér és szürke színben kellemes megjelenést kapott. A gyári feldolgozás kiváló minőségű.

 

4 az 1-ben funkciók

Ennek a nyomtatónak a legnagyobb előnye a sokoldalúsága. Egy készülékkel minden színes vagy fekete-fehér nyomtatással kapcsolatos munkafeladatot elvégezhet, maximálisan A3 formátumig, másolást, szkennelést és faxolást is. A gazdag csatlakoztathatóságnak köszönhetően bárhonnan megadhatja a munkafeladatokat és nyomtathat az irodában vagy otthonában. Használhat vezetékes kapcsolatot, LAN hálózathoz való csatlakozást, de gyors vezeték nélküli kapcsolatot (Wi-Fi, NFC) és nyomtathat mobileszközökről is. Ráadásul a Brother Mobile Connect alkalmazással fejlett funkciókhoz is hozzáférhet. A nyomtató támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást (duplex), és időt takaríthat meg az automatikus dokumentumadagoló (ADF) segítségével. Nagyra értékelnénk a kétoldalas szkennelést, de ezt a készülék nem támogatja. Vannak itt biztonsági funkciók a nyomtatás védelmére, valamint a funkciók és beállítások zárolására.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Brother MDC-J3540DW modell tintatechnológiával nyomtat. Az új MAXIDRIVE nyomtatórendszernek és az új strapabíró nyomtatófejnek köszönhetően a nyomtatás kiváló minősége és gyorsasága biztosított. A készülék 4800 x 1200 DPI felbontással, 28 oldal/perc sebességgel nyomtat. Az első oldal kinyomtatása körülbelül 4,6 másodpercet vesz igénybe. A maximális havi leterhelés 2500 oldal. A szkenner felbontása 600 x 600 DPI, és az e-mailbe is szkennelhető. A nyomtatás minősége és sebessége nagyon jó szinten van.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi masszív konstrukció

- ergonomikus kialakítás

- többfunkciós 4 az 1-ben

-támogatja az automatikus kétoldalas nyomtatást (duplex)

- automatikus dokumentumadagoló (ADF)

- A3 formátum

- gazdag csatlakoztatás

-mobileszközökről történő nyomtatás támogatása

- USB host

- nagy tintakapacitás

- intuitív vezérlés

- nyomtatási minőség és sebesség

 

A nyomtató hátrányai

- masszívabb kialakítás

- nincs kétoldalas szkennelés

Nyomtatópatronok

A többfunkciós 4 különálló tintapatront, CMYK rendszert használ a nyomtatáshoz. A szabványos méret 550 oldal kapacitással rendelkezik. A patronok jelölése Brother LC462 BK/ C/ M/ Y. A nyomtató támogatja a nagy kapacitású patronokat is, amelyek kapacitása 3000 oldal fekete tintához és 1500 oldal színes patronokhoz.

 

Értékelés

 

Ha nagy kapacitású XL patronokat használ, kihasználja az automatikus kétoldalas nyomtatást és dokumentumadagolót a szkenneléskor, akkor így nem csak időt, hanem pénzt is megtakarít. A nyomtatás sebessége és minősége kiváló. Ez a modell kiváló nyomatokat és készüléket biztosít a teljesítmény és a nyomtatási minőség jó arányában kis irodájába.