Irodaszerek

Brother MFC-J6955DW (Business Smart X Series)

Ha nagy teljesítményű tintasugaras nyomtatót keres egy kis és közepes méretű iroda számára, a Brother MFC-J6955DW modell a Business Smart sorozatból az egyik lehetséges választás. Ez a többfunkciós eszköz meghaladja az irodai nyomtatók működésével kapcsolatos elvárásait. Ez a robusztus modell egy megbízható hardvernek tűnik nagy papírtálcákkal, gyors nyomtatási sebességgel, és maga mögött hagyja a versenytársakat azzal a képességével, hogy akár A3-as méretig képes beolvasni és nyomtatni.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/háztartás: kis-, középvállalat

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ NFC

Mobil csatlakozás: AirPrint/ Mopria/ Brother Print Service Plugin/ Mobile Connect              

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés/fax

Maximális nyomtatási formátum: A3 Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 576 mm

Mélység: 477 mm

Magasság: 493 mm

Tömeg: 24 kg

Kialakítás robusztus testben

A Brother MFC-J6955DW modell többfunkciós minőségi eszköz robusztus testben, méltányos, 24 kg-os tömeggel. A nyomtató élei finoman lekerekítettek. A felső rész egy síkágyas lapolvasónak és egy hatalmas, 50 oldalas automatikus dokumentumadagolónak van fenntartva. Az elülső rész a kihajtható vezérlőpanelhez tartozik, érintőképernyős 3,5" LCD kijelzővel, numerikus billentyűzettel, bekapcsológombbal és állapotjelző LED-del. A kezelőpanel alatt egy kihúzható rúd található a kimeneti nyomtatáshoz (100 lap), alatta pedig két papíradagoló tálca (2 x 250 lap) van. Az előlap jobb oldalán található az USB Host port, a bal oldalon pedig négy különálló tintakazetta számára van hely. A nyomtató kiváló minőségű gyári kivitelben készül, tömör műanyagokkal és kiváló minőségű belső mechanizmussal rendelkezik.

4 az 1-ben funkciók

A készülék négy teljes értékű nyomtatási, másolási, szkennelési és faxolási funkciót tartalmaz. A színes tintasugaras nyomtatást az automatikus kétoldalas nyomtatás támogatja. A gazdag csatlakozási lehetőségnek köszönhetően lehetséges a csatlakozás USB-n keresztül, LAN hálózathoz, vezeték nélküli kapcsolat Wi-Fi-n és NFC technológián keresztül. A többfunkciós készülék támogatja a mobileszközökről történő nyomtatást az AirPrint, a Mobile Connect, a Brother Print Service Plugin és a Mopria használatával. A mobil nyomtatás a könnyen használható Brother Mobile Connect alkalmazáson keresztül végezhető el. Ez további funkciókat ad hozzá, mint például a mobilkamerán keresztül történő szkennelés, és bármilyen műveletet végrehajthat, amelyet egyébként a nyomtató érintőképernyőjén keresztül vezérelhetne. A kétoldalas nyomtatás mellett kétoldalas másolást is használhat. Az USB Host portnak köszönhetően külső USB-eszközökről is lehet nyomtatni. A készülék NFC technológiát használ a gyors biztonságos nyomtatás érdekében. A Brother MFC-J6955DW modell olyan kisebb vállalkozások számára készült, amelyeknek megbízható, gyors, alacsony fogyasztású A3-as formátumú többfunkciós nyomtatóra van szükségük.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató A3 formátummal működik színes és monokróm módban. 1200 x 4800 dpi felbontásban nyomtat. Az első oldalt kevesebb mint 4,6 másodperc alatt nyomtatja ki. 30 oldalt nyomtat percenként A4-es formátumban vagy 21 oldalt mindkét oldalára. Az ajánlott havi nyomtatási mennyiség 3500 oldal. A dokumentumok és fényképek nyomtatásának minősége nagyon jó, és bizonyos esetekben a lézernyomtatáshoz hasonlítható.

 

 A nyomtató előnyei

- robusztus, stabil eszköz

- minőségi gyári feldolgozás

- 4 az 1-ben funkciók

- gazdag csatlakoztatás

- automatikus kétoldalas nyomtatás (duplex)

- automatikus kétoldalas adagoló (ADF)

- nyomtatási sebesség

- nyomtatási minőség

- viszonylag alacsony üzemeltetési költségek

- A3-as támogatás

 

A nyomtató hátrányai

- a fényképek nem érik el a fotónyomtatók minőségét

- valamivel magasabb a csere utántöltések ára

Utántöltések a nyomtatóhoz

A nyomtató négy kazettát használ (fekete, cián, bíbor és sárga), és elegendő tintát tartalmaz 2250 fekete-fehér oldal és 975 színes oldal nyomtatásához. Ezután a cserekazetták szabványos és nagy kapacitású méretben is elérhetők. Mivel tintasugaras modellről van szó, a tinta beszerelése egyszerű. Csak nyissa ki az elülső fedelet, és helyezze be a kazettákat a megjelölt nyílásokba. Létrejön egy tesztoldal, így ellenőrizheti, hogy minden szín működik-e, és a nyomtató automatikusan elvégzi a fejigazítást az oldal kinyomtatásával és beolvasásával.

 

Értékelés

Ha olyan stabil A3-as nyomtatót keres, amely bírja az irodai élet nehézségeit és tempóját, mindent megtesz, amit kér, és nem túl drága az üzemeltetése, a Brother MFC-J6955DW meglepően jó választás. Ez egy nagyon gyors nyomtató, amely nagyon jó minőségű nyomatokat nyomtat. Az ára valamivel magasabb az alap tintasugaras nyomtatókhoz képest. A fő előnyök a megfelelő mennyiségű papír a bemenetnél különböző méretekben, a nyomtatás bármilyen eszközről, valamint a LAN-on és vezeték nélküli hálózaton belüli működés.