Irodaszerek és iskola

Brother MFC-L5750DW

Gyors nyomtató üzemi nyomtatáshoz

Az üzemi nyomtatás legnagyobb kritériuma a sebesség és az igényesebb munka ütemének a kezelése. Ehhez kapcsolódik a hatékonyság és természetesen a lehető legalacsonyabb költség, a lehető legnagyobb nyomtatási mennyiség mellett. A Brother portfóliójának nagyon jó nyomtatói és multifunkciós készülékei vannak az üzemi nyomtatáshoz. Az egyik olyan modell, amely kisvállalkozásnak vagy magánvállalkozásnak megfelelő, a Brother MFC-L5750DW monokróm nyomtató.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: monokróm lézer

Felhasználás cég / háztartás: kis, közepes méretű vállalkozás

Nyomtató interfész: USB / LAN / Wi-Fi

Funkciók nyomtató / többfunkció: többfunkció - nyomtatás / másolás / szkennelés / fax / AirPrint

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 435 mm

Mélység: 427 mm

Magasság: 486 mm

Tömeg: 16,5 kg

 

Robusztus kialakítás

Maga az eszköz súlya is azt sugallja, hogy robusztus kialakítású és szilárd felépítésű.  A papír betöltése és kezelése nagyon jól van megoldva. Az irányítás az érintőképernyős kezelőpanelnek köszönhetően kényelmes, amelyen be- / kikapcsoló gomb, numerikus billentyűzet és színes LCD-kijelző található. 12,3 cm-es méretével kényelmes érintésvezérlést kínál. Az elülső vezérlőpult alatt található egy gazda USB-port is, amely közvetlen nyomtatást biztosít az USB-eszközökről. A készülék elülső oldalán van egy papírkimeneti nyílás, egy nyitható fedéllel, amely mögött egy festékkazetta található, alatta  pedig egy bemeneti adagolótálca van. Ez behúzható, kellően erős és stabil, 300 lap kapacitással (250 + opcionálisan 50 papírlap). A nyomtató kibővíthető további adagolótálcákkal a kapacitás megsokszorozására, akár 1300 lap bemeneti papírra. A felső rész lehajtása esetén a felbukkan a szkenner egy 50 lapos automatikus lapadagolóval. A többfunkciós nyomtató nagyon jó gyári kivitelezésű.  A műanyagok erősek, és a nyomtatás során az egész készülék maximálisan stabil.

 

A nyomtató funkciókkal van ellátva

A Brother MFC-L5750DW modell gazdag csatlakozással rendelkezik, amely sokféle forrásból képes nyomtatni. USB kábellel bármilyen számítógéphez vagy laptophoz csatlakoztatható. Az Ethernet kábel segítségével csatlakozhat a LAN hálózathoz. Támogatja a vezeték nélküli kapcsolatot és a nyomtatást Wi-Fi és Wi-Fi Direct használatával is. Nyomtathat mobil eszközökről is. Természetesen az AirPrint nyomtatása és a felhőalapú szolgáltatások nyomtatása is támogatott. Ikonokat talál a képernyőn lévő OneNote, OneDrive, Dropbox, Google Drive, Box vagy Evernote eléréséhez. A Brother vállalat nagy hangsúlyt fektet a vállalati nyomtatás biztonságára. Ez a multifunkciós készülék biztonsági funkciókkal is rendelkezik, amelyek védik az engedélyezést és a hozzáférést azonosító és jelszó használatával. A maximális A4-es méretben történő nyomtatás mellett másolhat, beolvashat és felhasználhat automatikus kétoldalas faxot ezzel a többfunkciós készülékkel.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A Brother MFC-L5750DW modell1200 x 1200 dpi felbontással, 40 oldal / perc sebességgel nyomtat. Itt nem csak egy papír adatról van szó, hanem egy valós értékről is, amelyeket 40 lap A4-es dokumentum nyomtatásával ellenőriztünk. A multifunkciós készülék nagyszerű 59 másodperc alatt kezelte, 600x1200 dpi felbontással. A nagy teljesítményű Cortex-A9 processzor 800 MHz frekvenciával hozzájárul ehhez az eredményhez. Az első oldal kinyomtatása a nyomtatónak kevesebb, mint 8 másodpercig tart. Az egyetlen dolog, ami lehangol, a lassulás az automatikus kétoldalas nyomtatási módban. A nyomtatási sebesség a felére csökken, körülbelül 18-20 oldalt kapunk egy perc alatt. A nyomtatás minősége magas, és a sebességgel együtt ez egy nagyon érdekes eszköz a vállalat számára.

 

A nyomtató előnyei

- robusztus kialakítás és szilárd felépítés

- nyomtatási és szkennelési sebesség

- fekete-fehér nyomtatási minőség

- funkciók (nyomtatás, másolás, szkennelés, fax)

- USB, LAN, Wi-Fi csatlakozási lehetőségek

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- kényelmes működtetés

- nagy, 12, 3 cm-es érintőképernyős LCD kijelző

- kombinált papírbevitel

- nagy kapacitású patronok támogatása

 

A nyomtató hátrányai

- lassabb duplex nyomtatási sebesség

- eszköz mérete

- csak fekete-fehér nyomtatás

 

Nyomtatópatronok

A Brother MFC-L5750DW multifunkciós készülék lézer technológiával nyomtat fekete-fehér módban, és a TN-3430 jelölésű fekete festékkazettát használ a nyomtatáshoz. Az eredeti szabványos toner kapacitása 3000 oldal, a nagy kapacitású TN-3480 pedig 8000 oldal. Nagyon érdemes használni a nagy kapacitású festéket, amellyel folyamatosan nyomtathat nagy mennyiségben. A költségek csökkentése érdekében alternatív, teljesen kompatibilis festékeket vagy kiváló minőségű TonerDepot Premium festéket ajánlunk.

 

Értékelés

A Brother MFC-L5750DW modell egy nagy teljesítményű többfunkciós eszköz, amely üzemi nyomtatáshoz készült. Ez a többfunkciós készülék nagy mennyiségű nyomtatást képes kiváló minőségben és rövid idő alatt feldolgozni. Nagyon hatékonyan kezeli a nyomtatási feladatokat, még nagy terhelés esetén is. Funkciókkal telve, kiváló összeköttetéssel és jól megtervezett nyomtatási biztonsággal rendelkezik. Két választható adagolótálcával és nagy kapacitású toner segítségével hosszú ideig folyamatos nyomtatást érhet el anélkül, hogy papírt vagy festéket újra kellene feltöltenie. Ezen felül a modellcsalád többfunkciója összeegyeztethető a környezetvédelmi előírásokkal, a Nordic Swan, a Blue Angel és az Energy Star szabványokkal. Hatékonyabban működhet, energiát takaríthat meg, és így csökkentheti a környezetre gyakorolt  káros hatást.

 

Tipp az Ön számára

Ha az üres festékkazettát cseréli egy újra, és a nyomtató továbbra is figyelmezteti a festék cseréjét, akkor megpróbálhatja kijavítani a problémát. Először vegye ki ismét a festékkazettát, ellenőrizve, hogy megfelelően telepítette-e, és nincs-e rajta fólia. Rázza meg a patront egyik oldalról a másikra, hogy a festékpor eloszoljon benne. Kapcsolja ki és újra be a nyomtatót. Ha a festékcsere figyelmeztetése továbbra is megjelenik a kijelzőn, akkor  megpróbálhatja a festék alaphelyzetbe állítását. Ez a számláló kézi alaphelyzetbe állítása. Kipróbáltuk ezt az eljárást az MFC modellsor Brother nyomtatókhoz.

 A festék alaphelyzetbe állítása

- Nyissa ki a fedelet, ahol a festékkazetta található

- nyomja meg és tartsa lenyomva a # gombot (amíg a visszaállítás menü meg nem jelenik a kijelzőn)

- Kattintson a nyilakra a TNR-STR festék kiemeléséhez és megerősítéséhez

- megjelenik a RESET üzenet? Erősítse meg a YES lehetőséget

- Megjelenik az ACCPETED felirat

- Csukja be a fedelet, ahol a festékkazetta található

- nyomja meg a Vissza ikont

Ha egy idő után minden jól ment, akkor a klasszikus menü jelenik meg a kijelzőn.