Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Brother PJ-763MFi

Mobil nyomtató nagy felbontású nyomtatáshoz

A Brother gyártó ajánlatában egy nagyon érdekes hordozható nyomtatót fedeztünk fel, amely hő technológiával nyomtat, tintapatronok használata nélkül. Ideális választás üzleti utazóknak, egyéni vállalkozóknak és kisvállalkozásoknak, akiknek még az üzleti út során is nyomtatniuk kell, az irodán kívül. A helyszíni felhasználók, például szociális munkások, rendőrök és mentősök is fel tudnák használni ezt a nyomtatót munkájuk során. A Brother PJ-763MFi nem a Brother hordozható nyomtató első modellje. A cég portfóliójában számos PocketJet 7 sorozatú hordozható nyomtató található, amelyek felváltották a 6-os sorozatot. Jelenleg elérhető modellek: Brother PJ-763MFi és PJ-763, Brother PJ-762, Brother PJ-723, Brother PJ-722, Brother PJ-773. Kialakításuk megegyezik, de egyes specifikációkban különböznek egymástól.

 

Rövid jellemzők

Nyomtatási technológia: monokróm hőnyomtatás

Felhasználás cég/ háztartás: kisvállalkozás, egyéni vállalkozó, üzleti utazó

Nyomtató interfész: USB / Bluetooth

Mobil kapcsolat: iPrint & Scan: (Android, iOS "MFi"), P-touch Editor, P-touch Transfer Manager, Citrix Xen App/ Xen Desktop/ Citrix

Funkciók nyomtató/ többfunkció: Többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási méret: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: nem

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 255 mm

Mélység: 55 mm

Magasság: 30 mm

Tömeg: 0,480 kg (0,570 kg akkumulátorral)

 

Ultra-kompakt kialakítás

A könnyű, kevesebb mint 500 grammos eszköz (súly akkumulátor nélkül) egyszerű karcsú kivitelű. A kis kompakt méret ellenére a nyomtató sok fontos dolgot tartalmaz. Bemeneti és kimeneti nyílás A4-es papírhoz, be- és kikapcsoló gombok, stop, BT csatlakozás és 4 állapotjelző LED. A bal oldalon található egy USB-csatlakozó és egy csatlakozó a hálózati adapterhez. Tartalmaz egy kivehető Li-ion akkumulátort, amely a nyomtató mentén helyezkedik el. Összességében nagyon pozitívan értékelhetjük az eszközt. Az egyszerű kialakítás, a nagyszerű tömeg és a kis méret előny az ilyen típusú hordozható nyomtatókhoz.

 

 

Utazási funkciók

Először is ki kell emelnünk a megbízható csatlakoztatást , amely kétféle módon van megoldva. Természetesen csatlakoztathatja a Brother PJ-763MFi számítógéphez vagy laptophoz USB-kábellel. Ha mobil eszközről kell a terepen nyomtatnia, a nyomtató erre a célra Bluetooth vezeték nélküli technológiával rendelkezik. Amellett, hogy a nyomtatót a hálózati adapterrel csatlakoztatja egy elektromos aljzathoz, vezeték nélkül is használhatja a készüléket csatlakoztatott akkumulátorral. A Brother PJ-763 MFi monokróm módban nyomtat. Az ebben a modellben használt MFi rövidítés a Made for iPhone / iPad / iPod licencprogramjának tanúsítása az iOS hardver- és szoftvertermékek Apple-fejlesztői számára. Hátránya, hogy ez a modell nem tartalmaz Wi-Fi adaptert, és nem használhatja az Apple AirPrint, a Google Cloud Print, a Mopria vagy más, Wi-Fi-t igénylő protokollt vagy felhőszolgáltatást. Szerencsére a gyártó olyan modellt is kínál, amely a Bluetooth helyett Wi-Fi interfészt is tartalmaz.

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtatási minőség nagyon jó, a fekete-fehér nyomtatás pedig elég éles. Ez a leggyakoribb dokumentumtípusra vonatkoziik, amelyet útközben a hordozható nyomtatókban használnak. A grafikával történő nyomtatás kissé rosszabb lehet. A készülék 300 x 300 dpi felbontással nyomtat, és percenként 8 A4-es oldalt nyomtat ki (a gyártó előírásainak megfelelően). Noha nem nagy sebességű modell, ezt a modellt nem nagy volumenű, nagy hatékonyságú nyomtatásra tervezték.

 

A nyomtató előnyei

- kicsi és alacsony súlyú

- nyomtatás A4-es formátumban

- akkumulátor élettartama

- tintapatronok használata nélkül

- jó nyomtatási minőség

- gazdag kiegészítők

- csatlakoztathatóság

 

A nyomtató hátrányai

- a berendezés ára

- nyomtatási sebesség

- csak monokróm nyomtatás

- a hőpapír ára és a nyomtatási költségek

- figyeljen a csomag különböző verzióira (akkumulátor és hálózati adapter nélkül)

 

Újratöltések nélkül hőpapírral

Mint említettük, a Brother PJ-763MFi hordozható nyomtató hőtechnológiával nyomtat, tintapatronok használata nélkül. Speciális hőpapírt használ a nyomtatáshoz. Ameddig  van papírja, nem lehetséges, hogy kifogy a tinta vagy kiszárad. A készülék 3 típusú hőpapírt támogat: egylapos, hajtogatott papír és perforált tekercsek, amelyek letter legal, A4 hüvelykes és egyedi méretben kaphatók közvetlenül a Brother-től. Papírbevitelhez nincs szabványos adagolótálca, hanem egyszerű nyílás, ezért minden egyes lapot manuálisan kell egyenként betölteni. A hajtogatott papír több perforált lapból áll, amelyek egymásra vannak rakva, így a nyomtatóba húzva könnyen lehúzódhatnak. A tekercses papírhoz szükség van egy tartozékra (adapterre, tekercstartóra), amely a nyomtató mögé csatlakozik és a papírt adagolja, elvileg hasonlóan a konyhai papírtörlő adagolóhoz. Ami a nyomtatási költségeket illeti, ezek nem a legoptimálisabbak, köszönhetően egy darab hőpapír magas árának. Tekercses  papírnál az ár már kissé alacsonyabb.

Értékelés

A Brother PJ-763MFi hordozható kompakt nyomtatónak számos előnye és hátránya van. Vásárlásnál mindenképpen a méret a fontos, ami döntő lehet. A készülék szélessége csak néhány cm-rel nagyobb, mint maga az A4-es papírlap szélessége. Az eszköz tömege minimális. A vezérlés egyszerű és a Bluetooth-on keresztüli kapcsolat megbízható. Ehhez csak a Brother iPrint & Scan alkalmazásra van szükség, amely iOS és Android készülékekhez egyaránt elérhető. A Li-ion akkumulátor élettartama összehasonlítható a jobbakkal. Körülbelül 600 oldalt nyomtathat az akkumulátor egyszeri feltöltése után. Az akkumulátor körülbelül 3 órán át töltődik. Nagy plusz a nyomtató kiegészítők széles választékának elérhetősége. Vásárolhat védő hordozótáskát, autóadaptert, papírvezető rudat, papírtekercs-tartót, hálózati adaptert, akkumulátort, valamint egyedi hőpapírt és tekercselt hőpapírt. A kiegészítőkre nagyon oda kell figyelni.  Egyrészt sok van belőlük megfizethető áron, másrészt figyelni kell az adott nyomtatócsomag verziójára. Önálló nyomtatóként, váltóáramú adapter és akkumulátor nélkül, valamint ezzel a tartozékkal ellátott változatban kerül forgalomba. A Brother PJ-763MFi-WK jelölésű csomag akkumulátort tartalmaz. Ezért vásárlás előtt jól ellenőrizze az eladónál, hogy mit tartalmaz a csomag.