Brother PT-P710BT címkenyomtató (P-Touch CUBE)


A címkenyomtatók szegmensében a kínálat meglehetősen gazdag. Kompakt és szép kivitelű nyomtatót azonban nehezebb találni. Ezért a japán Brother gyártó PT-P710BT (P -Touch CUBE) jelölésű modellje érdekes darab. Ez egy modern eszköz, amelyet a mai felhasználó igényeinek kielégítésére terveztek. Ez magában foglalja a kényelmes vezeték nélküli nyomtatást a Brother & Label és a Design & Print alkalmazás segítségével. Ezek ingyenesen elérhetők az iOS és Android rendszerű mobileszközökhöz.

 

Főbb jellemzők

Nyomtatási technológia: hőátadásos

Nyomtató interfész: micro USB / Bluetooth

Mobil csatlakoztatás: AirPrint / Google Cloud Print / Design & Print / Brother & Label

Funkciók nyomtató / multifunkció: többfunkciós - címkenyomtatás

Szalagszélesség: TZe szalagok (3,5, 6, 9, 12, 18, 24 mm)

Szalagos kazetták: 24 mm fekete-fehér (4 mm)

Trimmer típusa: automatikus

Kapcsolódás: PC Win, Mac OS (USB)

Tápellátás: beépített Li-ion akkumulátor (USB-port töltése, USB-töltő)

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 128 mm

Mélység: 67 mm

Magasság: 128 mm

Tömeg: 0,67 kg

 

Kialakítás minimalista stílusban

A Brother P-PT710BT (P-Touch CUBE) kompakt méretével és modern kialakításával vonzza magára a figyelmet. Csekély minimalista elemek vannak benne, ami a hétköznapi címkenyomtatót valóban kiváló minőségű hardverré teszi. A kis négyzet alaprajzú eszköz tiszta vonalakkal, finom lekerekítéssel rendelkezik. Anyagként a gyártó fekete színű, fényes műanyagot használt. A készülék oldalán található egy mikro USB-csatlakozó, amely az eszközt számítógéphez vagy a beépített akkumulátor töltőforrásához csatlakoztatja, bekapcsológomb és állapotjelző LED. Ez jelzi az akkumulátor állapotát. Egy másik LED világít a készülék tetején, és jelzi a Bluetooth kapcsolatot. A nyomtatónak van egy kinyitható felső fedele, amely alatt van hely egy szalagkazettának. Az elülső részen a szalag helye előtt van egy nyomtatási kimenet. A gyári kivitelezés nagyon jó minőségű. A gyártó dicséretet érdemel az elegáns kialakításért.

A gyors nyomtatás fukciói

A fő pozitívum a gyors, kényelmes nyomtatás Bluetooth interfészen keresztül. Kompatibilis alkalmazásokkal a nyomtatási sablont közvetlenül a mobiltelefonján szerkesztheti. Nem csak szöveget tartalmazhat, hanem szimbólumokat, hangulatjeleket és kereteket is. A Brother P-touch Editor szoftverrel a felhasználó speciális beállításokat kap a nyomtatási terv szükség szerinti szerkesztéséhez. A program olyan képek beillesztését kínálja, mint a cég logója, szimbólumai, valamint vonalkódok és QR-kódok. Természetesen minden az integrált memóriától függ. Ezenkívül használhatja ezt a szoftvert adatbázisokhoz való csatlakozáshoz egy Excel vagy csv fájlban, így könnyen kinyomtathatja a különféle információkat tartalmazó teljes címkeszettet.

 

A nyomtató előnyei

- stílusos minimalista kialakítás

- kompakt méret

- egyszerű szerkesztés és nyomtatás kifinomult alkalmazásokkal

- kompatibilis címkék széles választéka, különböző méretben és színben

- laminált, textil és rendkívül tapadó címkék támogatása

- Bluetooth interfész támogatás

- Beépített akkumulátor, jó állóképességgel

- iOS, Android mobil eszközök támogatása

- címkék nyomtatása Windows PC-ről és Mac-ről

 

A nyomtató hátrányai

- több alkalmazásra van szükség a maximális felhasználáshoz

 

Fogyóeszközök

Ez a címkenyomtató modell támogatja a 3,5 és 24 mm közötti szélességű szalagok széles választékának nyomtatását. Színes szalagváltozatokra nyomtathat, és a különböző típusú szalagok támogatása is nagyon jó. A klasszikus nem laminált anyagok mellett ezek klasszikus laminált, matt laminált, textil, speciális, rendkívül tapadó szalagok és speciális kivitelű szalagok vagy textil szalagok is lehetnek. Ezzel a modellel valóban gazdagabbak a címkék nyomtatásának lehetőségei.

Értékelés

A Brother PT-P710BT címkenyomtató érdekes eszköz. Nemcsak modern, stílusos kialakításával, hanem kényelmes működésével, a nyomtatási sablonok testreszabásának széles lehetőségeivel és a Bluetooth-on keresztüli zökkenőmentes kapcsolattal is megszólítja a vásárlót. A beépített újratölthető akkumulátor nagy előnyt jelent a cserélhető alkáli elemekkel rendelkező modellekkel szemben. Ennek köszönhetően kiküszöbölheti az elemek vásárlásának költségeit. A készüléknek nincsenek komoly hátrányai. Az egyetlen dolog ami lehangoló, hogy több alkalmazást kell használnia, hogy a legtöbbet hozza ki a szerkesztési funkciókból. Egyik sem fedi le az összes rendelkezésre álló lehetőséget. Számunkra ez egy nagyon érdekes, modern címkenyomtató otthoni használatra vagy a kisebb vállalkozások termékcímkézésének részeként.

 

Infoline (HÉ-PÉ: 8:00-15:30)