Irodaszerek és iskola

Canon i-Sensys LBP722Cdw

Ha olyan többfunkciós lézernyomtatót keres, amely gyors, minőségi fekete-fehér és színes nyomatokat készít, akkor a Canon i-SENSYS LBP722Cdw modell jó választás, nagyon jó, mindössze 5,3 másodperces első oldalkiadási sebességgel. Kompakt kialakításának köszönhetően a Canon i-SENSYS LBP722Cdw A4 modell nem foglal túl sok helyet az üzleti vagy otthoni irodájában.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézeres színes

Felhasználás cég/háztartás: kis, közepes méretű iroda, Home Office

Nyomtató interfész: USB/Wi-Fi

Mobil csatlakoztatás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Mopria

Funkciók nyomtatás/multifunkciós : többfunkciós - nyomtatás

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 458 mm

Mélység: 464 mm

Magasság: 388 mm

Tömeg: 29 kg

 

Minimalista dizájn kompakt méretben

A Canon i-Sensys LBP722Cdw modell egycélú nyomtató kellemes, minimalista kialakítású, finoman lekerekített élekkel. A készülék négyzet alaprajzú és kompakt méretekkel rendelkezik. Stabil felépítésének és masszív műanyag borításának köszönhetően, nagy igénybevételt jelentő üzemeltetésben is megbízhatóan működik. A nyomtató felső része a papírkimenet (200 lap írással lefelé fordítva) és a kezelőpanel számára van fenntartva. 5 soros LCD kijelzővel, vezérlőgombokkal és numerikus billentyűzettel rendelkezik. A kijelző enyhe szögben dönthető. A teljes felső részt sötét műanyag különbözteti meg, míg a nyomtató teste fehér. Az előlapon a gyártó logója és egy be-/kikapcsoló gomb található. Az elülső oldal felnyitható fedelű részre van osztva, mögötte 4 különálló festékkazetta van elhelyezve és egy alsó fióktálcára  az 550 lapos A4-es papír bemenetére. A jobb oldalon található az USB-gazdaport az USB-meghajtóról történő közvetlen nyomtatáshoz, valamint egy 100 lapos többcélú kézi adagolású tálcához fenntartott rész (borítékok és egyéb opcionális adathordozók). A jobb oldalon egy nyitható fedél is található az elakadt papír eléréséhez. A hátoldalon találhatók a hálózathoz való csatlakozáshoz szükséges portok, egy USB gazda port a számítógéphez való csatlakozáshoz. A gyári feldolgozás kiváló minőségű.

 

 

Nyomtatási funkciók

Mivel ez egy egycélú eszköz, elsődleges nyomtatási funkcióval, ne keressen másolási és szkennelési funkciókat. A nyomtató a csatlakozástól függően több forrásból nyomtat. Használhat monokróm és színes nyomtatást PC-ről, laptopról, amely rögzített USB-kábellel van csatlakoztatva. A készülék támogatja a vezeték nélküli nyomtatást Wi-Fi-n keresztül és a gyors nyomtatást mobileszközökről. Ezen kívül használható vonalkódnyomtatás (szükséges D1 vonalkódnyomtató tartozék), NFC technológia, AirPrint, Mopria tanúsítvány Androidra, Canon Print Service Plug-in és Canon Print Business alkalmazás. A Canon i-Sensys LBP722Cdw modell a papírlap mindkét oldalára nyomtat automatikus kétoldalas nyomtatással és nem hiányzik a biztonsági nyomtatás sem.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató 1200 x 1200 Dpi felbontással nyomtat monokróm és színes módban is. Percenként 38 A4-es oldalt nyomtat fekete-fehérben vagy színesben. A maximális havi leterhelés 80 000 oldal havonta, az ajánlott havi nyomtatási mennyiség pedig 2 000-7 500 oldal. A nyomtatási sebességhez 2 magos processzor 1 GHz-es frekvenciával és 2 GB RAM memória járul hozzá. A nyomtatási minőség nagyon jó szinten van, a színtelítettség és az élesség pedig nagyon jó.

 

 A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

- kellemes kialakítás

- stabil felépítés

- a nyomtatás sebessége és minősége

- vezeték nélküli csatlakoztatás

- biztonsági funkciók

- automatikus kétoldalas nyomtatás

- nyomtatás USB-ről

- opcionális kiegészítő tartozékok támogatása

 

A nyomtató hátrányai

- egycélú készülék

- nem tartalmazza a LAN csatlakozást

 

Nyomtatókazetták

A nyomtató négy különálló, Canon 064 fekete festékkazettával nyomtat 6000 oldalas kapacitással és színes festékekkel: Canon 064 cián, bíbor és sárga 5000 oldal kapacitással vagy nagy kapacitású kazettákkal, amelyek kapacitása 10 400 oldal a színes tonernél és 13 400 oldal a feketénél .

Értékelés

Ez a modell remek kiindulópont egy kezdő kisvállalkozás számára azzal a céllal, hogy a készüléket kiegészítőkkel bővítse. A nyomtató kellően gyors és megbízható, könnyen kezelhető és biztonsági funkciókkal van ellátva. Az alapmodell 550 lapos papírkapacitástól három további tálcával, akár 1650 lapos bemeneti papírral is bővíthető és egy 100 lapos többcélú tálcával is. Nagy kapacitású festékkazetták használatával növelheti a festékkapacitást. Vállalkozása növekedésével a nyomtatót a nagyobb nyomtatási mennyiséghez igazíthatja.