Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon i-SENSYS MF655Cdw

A Canon i-SENSYS MF655Cdw többfunkciós színes lézernyomtató kiváló választás otthoni irodába vagy kisvállalkozásba, ha nyomtatásra, szkennelésre és másolásra van szüksége. Versenyképes árú, ésszerű üzemeltetési költséggel, kiváló csatlakozási lehetőségekkel, intuitív színes érintőképernyős felülettel és megfelelő teljesítménnyel rendelkezik. Ha az Ön igényei csak ezt tartalmazzák, akkor ezzel a modellel gyorsan és hatékonyan nyomtathat.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: lézeres színes Felhasználás cég/háztartás: kis-, középvállalat Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi

Mobil csatlakozás: AirPrint/ Google Cloud Print/ Canon Print Service Plug-in/ Mopria

Funkciók nyomtató/többfunkciós: többfunkciós - nyomtatás/másolás/szkennelés

Maximális nyomtatási formátum: A4

Automatikus kétoldalas nyomtatás: igen

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

Szélesség: 451 mm

Mélység: 460 mm

Magasság: 360 mm

Tömeg: 22,6 kg

 

Robusztus kialakítás

Első pillantásra a Canon nyomtató robusztusnak és megbízhatónak tűnik. Már a 22,6 kg súlya is a stabil és szerkezetileg stabil eszközök közé sorolja. Kiegyensúlyozott négyzet alakú kialakításának köszönhetően meglehetősen kompakt. A felső oldal a szkennerhez tartozik egy masszívabb automatikus adagolóval (ADF). Alatta található a készülék vezérlő része, jobb oldalon egy 12,7 cm-es színes LCD-kijelzővel, érintőfelülettel, bal oldalon pedig USB host porttal. Az elülső oldalon középen a gyártó logója, valamint a nyomtató bekapcsolására szolgáló gomb található. Az alján egy könnyen használható, 250 lapos bemeneti tálca található. Gyorsan beállítható vezetőkkel rendelkezik a különböző papírméretekhez, és ugyanez vonatkozik a kézi egylapadagoló nyílásra is. A lapolvasó üveglapja könnyen hozzáférhető törékeny oldalak vagy fényképek beolvasásához vagy másolásához, az 50 lapos automatikus dokumentumadagoló pedig hasonlóan egyszerűen használható, ismét állítható papírvezetőkkel. Ennek a modellnek a beállítása és vezérlése egyszerű. A feldolgozás kiváló minőségű, a készülék stabil konstrukcióján felhasznált műanyagok erősek.

fotó forrása: canon

3 az 1-ben funkciók

Ez egy középkategóriás modell a színes lézernyomtatók sorozatából, amelyeket kisvállalkozások és otthoni irodák számára terveztek. Mint minden lézernyomtató, ez sem alkalmas fényképek nyomtatására, de ideális fekete-fehér és színes dokumentumok készítésére, ahol éles, finoman részletezett szöveget és grafikát szeretne. További előnyök közé tartozik a jó maszatállóság, akár kávésbögréből, akár szövegkiemelők használatával.

A versenyképes eladási árat tekintve a nyomtató funkciókban gazdag. Automatikus kétoldalas nyomtatással büszkélkedhet, kiegészítve egy nagy kapacitású, 250 lapos bemeneti kazettával, amely szépen becsúszik a nyomtató aljába. Az előlapon egy beépített nyílás is található a kézi adagolóanyag számára. A nyomtatási felbontás eléri az 1200 dpi felbontást, ami finoman részletezett kimenetet tesz lehetővé.

Fent található egy 600 dpi felbontású színes szkenner, amely akár 9600 dpi-t is képes kezelni "bővített" módban szoftveres interpolációval. A beolvasó dokumentumüveghez egy csuklós fedélen keresztül lehet közvetlenül hozzáférni, de a nyomtatóhoz tartozik egy 50 lapos kapacitású automatikus dokumentumadagoló is. Ez az egy- és kétoldalas szkennelést és másolást egyaránt támogatja, a másik oldal mindkét oldalát kétszer adagolja. A kétoldalas szkennelés ezért körülbelül kétszer annyi ideig tart, mint egy olyan csúcsmodell, amely egy lépésben beolvassa az oldal mindkét oldalát, de ez még mindig teljesen automatizált és meglehetősen gyors folyamat. 

A nyomtató beépített csatlakozási lehetőségek széles skálájával rendelkezik, beleértve az USB 2.0-t, az Ethernetet, a Wi-Fi-t és a Wi-Fi Directet. Egy további USB 2.0 port lehetővé teszi a nyomtatást és szkennelést közvetlenül memóriakártyáról vagy memóriakártyára. A nyomtató beépített felhőkapcsolattal rendelkezik, amely támogatja az olyan dolgokat, mint a Google Drive, a OneDrive és a Dropbox, így távolról tárolt dokumentumokat nyomtathat és oldalakat közvetlenül a felhőbe szkennelhet. Nyomtathat és szkennelhet okostelefonjáról is az Apple és Android készülékekhez készült Canon PRINT Business alkalmazás segítségével. 

Nyomtatási sebesség és minőség

A nyomtató a legtöbbet hozza ki 1200 dpi-s nyomtatómotorjából, és finoman részletezett grafikát és éles szöveget biztosít, még kis betűkkel is. A bekapcsolás utáni bemelegedési idő problémát jelenthet a lézernyomtatók számára, mert a festéket a papírra sűrítő fixáló résznek fel kell melegednie. Ebben az esetben ez körülbelül 13 másodpercet vesz igénybe.

A teljes A4/letter formátumú oldalak nyomtatási sebessége gyors, 21 oldal/perc fekete-fehér és színes oldalak esetén egyaránt. Ez vonatkozik az automatikus dokumentumadagolón keresztül történő másolásra és a nyomtatásra is. Az automatikus kétoldalas nyomtatás és másolás 12,7 oldal/perc sebességgel működik, ami még mindig nagyon jó. Az első oldal nyomtatása a nyomtató készenléti állapotától körülbelül 10 másodpercet vesz igénybe.

 

Ez a Canon modell havi 250–2500 oldal terhelhetőségű, de legfeljebb havi 30 000 oldalra ajánlott. A nyomtató (indítópatronok) alapkivitelben fekete festékkazettával érkezik, amelynek kapacitása körülbelül 1350 oldal fekete-fehéren. A mellékelt színes cián, bíbor és sárga patronok kapacitása valamivel kisebb, mindössze 680 oldal. Ez körülbelül a fele az 1250 oldalas szabványos kapacitásnak.

 

A nyomtató előnyei

- minőségi gyári feldolgozás

 - robusztus felépítés

- jó ergonómia, praktikus irányíthatóság

- a nyomtatás sebessége és minősége

- 3 az 1-ben (nyomtatás, másolás, szkennelés)

- 12,7 cm-es érintőképernyős LCD kijelző

- gazdag csatlakoztatás

 

A nyomtató hátrányai

- nagyobb tömeg

Nyomtatópatronok

A cserefesték-kazetták könnyen becsúsztathatók a nyomtató eleje felől kinyúló kihúzható tálcába. Ha a festékkazetták cseréjéről van szó, a Canon nagy kapacitású opciókat kínál 067-es kazettáihoz feketéhez és mindhárom színhez. Külön kaphatók, és 3130 fekete-fehér és 2350 színes oldalhoz elegendőek. A festékkazetták és a kapacitás jelölése:

 

067 fekete (1350 oldal)

067H fekete (3130 oldal)

067 cián (1250 oldal)

067H cián (2350 oldal)

067 bíbor (1250 oldal)

067H bíbor (2350 oldal)

067 sárga (1250 oldal)

067H sárga (2350 oldal)

 fotó forrása: canon

Értékelés

A legfontosabb bónusz az 5 hüvelykes színes érintőképernyős LCD-kijelző vezérlése. Közvetlen hozzáférést biztosít egy intuitív interfészhez, amely gyors bevitelt tesz lehetővé nyomtatás, másolás és szkennelés során. Lehetővé teszi továbbá parancsikonok létrehozását a gyakran ismétlődő feladatokhoz, valamint további funkciók hozzáadását a Canon alkalmazáskönyvtárából való alkalmazások letöltésével. A biztonságot kedvelők számára lehetőség van PIN-védelem hozzáadására a bizalmas dokumentumokhoz, ami korlátozza a feladatok automatikus felszabadítását, valamint rendszerhitelesítést indításkor, amely megvédi az eszközöket a hacker támadásoktól és a vírusfenyegetésektől. 

Nyomtatáshoz, beolvasáshoz és másoláshoz ez a színes lézernyomtató minden alapvető követelménynek megfelel. Megfizethető és gazdaságos üzemeltetési költséggel, gazdag csatlakozási lehetőséggel, mobileszközökről történő nyomtatás támogatásával és felhőalapú tárolással rendelkezik.