Irodaszerek és iskola

Canon ImageFormula RS40

Ha megfizethető fénykép- és dokumentumszkennert keres otthonába vagy kis irodájába, a Canon ImageFormula RS40 jó választás. Használhatja klasszikus fényképeit, melyeket digitális formába alakíthatja, és kényelmesen szkennelheti a különféle dokumentumokat is. Előnye, hogy képes nagy mennyiségű eredeti sablonok digitalizálására.

 

  

 

Rövid jellemzés

Szkenner típusa: CMOS CIS

Max. felbontás: 600 dpi

Max. sebesség: 30 oldal/perc (60 kép/perc mindkét oldalon)

Automata dokumentumadagoló: 40 lap Fényforrás: RGB LED

Operációs rendszer: Windows 11 >, macOS 10.15>

Interfész: USB 2.0

Tápellátás: Hálózati tápellátás

Méretek (zárt tár): 291 x 250 x 245 mm

Tömeg: 3 kg

 

Az R40 szkennert csak egy módon, kábel és USB 2.0 interfész segítségével csatlakoztathatja számítógéphez vagy laptophoz. Az automatikus lapadagolóba 40 normál A4-es vastagságú és méretű papírlapot tölthet be. A készülék egy menetben képes a kétoldalas dokumentumok mindkét oldalát beolvasni. A dokumentum egyik vagy mindkét oldalának automatikus szkennelésével és az üres oldalak automatikus eltávolításával együtt hatékonyan dolgozhat a digitalizáláson. Egyéb funkciók közé tartozik a szövegjavítás és az automatikus szöveg dőlés. A jobb minőségű fénykép-beolvasáshoz a Windows és MacOS rendszerrel kompatibilis CaptureOnTouch támogatási programot használjuk. Számos képfeldolgozási fejlesztést kínál, a teljesen automatikus fényképkorrekciótól a vörösszem-korrekcióig, az arcfókuszálásig, a digitális simításig, a papírtextúra-korrekcióig, a fakulás-korrekcióig és a háttérsimításig.

A szkennelés a CMOS CIS RGB LED fényforráson alapul. A szkenner 100 Dpi-től 600 Dpi-ig támogatja a szkennelést. A papír a hátsó tálcába kerül, amely a lapolvasó felső részébe adagolja és becsúsztatja a papírt a dokumentum szélességében állítható vezetők segítségével. A kimenet a készülék alján található. A szkenner gyári feldolgozása nagyon jó minőségű, a felhasznált műanyagok erősek. A készülék stabil, robusztus testtel rendelkezik. Az előlapon 9 alapértelmezett szkennelési beállítással és egy kis, egy számjegyű kijelzővel ellátott start, leállítás és feladatválasztás vezérlőgombok találhatók.

A Canon ImageFormula RS40 40 darab 10 x 15 cm-es képeslap méretű fotót dolgoz fel percenként körülbelül 30 kép sebességgel. Pozitívum, hogy fekvő vagy álló tájolású fotólapokat helyezhet az adagolótálcába, és azok automatikusan a megfelelő tájolásban szkennelnek. Ez akkor érvényes, ha az összes fényképet egyformán teszi be.

A beolvasások minősége nagyon jó. Az Auto Photo Fix funkcióval élénk, de valósághű színvisszaadás, jó fényerő és kontraszt érhető el. Fényes fotópapírral is nagyon jó eredményeket érhet el, amit sok lapolvasó nem tud kezelni. Ez a modell ezt nagyon jól kezeli, így tiszta, sima, foltmentes beolvasást eredményez.

 

Előnyök

- dokumentumok és fényképek kiváló minőségű szkennelése

- pontos OCR

- automatikus dokumentumadagoló

- DFR

- viszonylag alacsony ár

 

Hátrányok

- nincs Wi-Fi, csak USB 2.0 csatlakoztatás

- kevésbé intuitív vezérlés

 

A magasabb ár ellenére ez egy nagyon érdekes szkenner, mellyel digitalizálhatja régebbi fotóit, dokumentumait. Kissé elkeserítő, hogy a csatlakoztathatóságot a klasszikus módon csak egy fix USB-kábel képviseli, vezeték nélküli kapcsolat lehetősége nélkül. Pozitívan értékeljük az intelligens ultrahangos szkennelést, amely felismeri az átfedő oldalakat, és a DFR (Double Feed Release) rendszer gyorsan újraindítja a rendszert elakadás esetén. Ez a modell energiatakarékos működésének köszönhetően környezetbarát.