Tonerek és tintapatronok

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Nyomtató vagy kazetta típusa

Nyomtatómodell választék

Modell sorozat töltés

Irodaszerek és iskola
Akciók

Canon imagePROGRAF PRO – 1000

Csúcs nyomtató fotósok számára

Szeretné kivételes felvételeit tökéletes fényképekké alakítani, mint egy profi, anélkül, hogy ebben korlátozná az A4-es méret? A Canon vállalat hivatásos fotósokra és grafikusokra is gondol. A Canon portfóliójában található az imagePROGRAF PRO – 1000 modell, amely a fényképek nyomtatását egy magasabb szintre hozza. 12 hosszú élettartamú LUCIA PRO pigmenttinta gondoskodik a professzionális, éles részletekkel és rendkívül széles színtartományban történő nyomtatásról. 10 x 15 cm-től A2 papítméretig lehet nyomtatni.

 

Rövid jellemzés

Nyomtatási technológia: tintasugaras színes

Felhasználás cég/ háztartás: kisvállalat, reklámügynökség, grafikai stúdió, profi fotós

Nyomtató interfész: USB/ LAN/ Wi-Fi/ Wi-Fi PictBridge

Funkciók nyomtató/ fotónyomtatás

 Maximális nyomtatási formátum: A2

Automatikus kétoldalas nyomtatás: nem

Kijelző: igen

 

Méretek és tömeg

 Szélesség: 723 mm

Mélység: 435 mm

Magasság: 285 mm

Tömeg: 32,3 kg

 

Professzionális formatervezés

A Canon imagePROGRAF PRO - 1000 egyáltalán nem kicsi, kompakt eszköz. Szélességével körülbelül háromnegyed méter helyet foglal el, ahova két átlagos méretű nyomtatót helyezne el. Fekete színű változatban, kissé lekerekített szélekkel, minimális számú gombbal és tisztességes kijelzővel elegánsnak tűnik. A nyomtató kiváló minőségű gyári kivitelezésű, minden tökéletesen illeszkedik, és a készülék testén jó minőségű edzett műanyagot használnak. Két gombot talál az elülső oldalon jobbra. Az egyik a be/ kikapcsoló gomb, a másik pedig a gyors állj kiválasztásához. Alul 12 tintapatron található, és a nyitófedél feletti terület a kimeneti tálcához tartozik. Ezen részek között elválasztó vonal van egy vékony piros vonal formájában. Ez jellemző az EOS fényképezőgépekre és a legmagasabb minőségű termék szimbóluma. A felső rész a papírbemenethez tartozik, és elöl egy kissé lekerekített panel található, amelyen a jobb oldalon egy 7,5 cm-es kijelző, egy kör alakú vezérlőgomb és két funkciógomb található. A nyomtató tömege 32,3 kg. Ez egy becsületes súly, amelyhez a belsejében egy jó minőségű fém váz is hozzájárul. Ellentétben az olcsóbb modellekkel, amelyek belső mechanizmusa műanyagból készül, vagy a legjobb esetben fém és műanyag kombinációjából áll. A Canon imagePROGRAF PRO -1 000 egy stabil asztali eszköz, amelynek alkatrészei nem olyan könnyen használódnak el. Mérete ellenére a nyomtató nagyon modern, stílusos kialakítású.

 

Beállítások és funkciók

Ez a modell elsősorban a színes, jó minőségű nyomtatásra összpontosít. A nyomtatás előtti beállítások gazdagok, és professzionális fotós vagy grafikai tervező részére van készítve. A nyomtató és a számítógép csatlakoztatása után telepítik az illesztőprogramokat és a nyomtatás egyszerű beállításához szükséges szoftvert (Gyors segédprogram eszközkészlet). Mindent megtalál, amire szüksége van a képernyőn közvetlenül az eszközön, lépésről lépésre végigvezeti Önt a sikeres telepítésben. A menü 21 nyelven található (beleértve a cseh nyelvet). A nyomtató csatlakoztathatóságának három módja van. USB-kábelcsatlakozás a számítógéphez, Ethernet-kábelcsatlakozás a LAN-hálózathoz vagy vezeték nélküli kapcsolat a Wi-Fi-hez. A nyomtatáshoz a maximális papírméret A2. A készülék kivételesen szegély nélküli fényképeket is képes kinyomtatni. A professzionális szinten mindent beállíthat a mellékelt opcionális Print Studio Pro szoftver segítségével, amely tartalmazza a nyomtató, az elrendezés, a papír és a színes beállításokat. Modulként használható fejlett programokban, például az Adobe Photoshop vagy a Lightroom. Ezzel a legmagasabb minőségű nyomatokat kapja.

 

Nyomtatási sebesség és minőség

A készülék 2400 x 1200 dpi felbontással nyomtat. Az A2 (LU-101) nyomtatáshoz szükséges idő 3 perc 35 másodperc vagy A2 (PT-101) esetén 6 perc. A nyomtató a nyomathordozók széles skáláját támogatja, amelyekre sima papírtól, különféle fényes, félig fényes és matt fotópapíroktól a texturált és művészi fotópapírokig nyomtathat. A hordozó méretei 10 x 15 cm-től A2-ig nagy kapacitású nyomtatásig terjednek. A nyomtatáshoz minimális papírhossz 127 mm, legfeljebb maximum 647 mm. A nyomtatási minőség megegyezik a nyomtatási minőséggel egy profi stúdióban. A színoptimalizálóval használt tinták technológiája biztosítja az egyenletes fényt a fényes papírra nyomtatáskor és megakadályozza a bronzszínezés hatását. Mindez csak attól függ, hogy befektet-e drága professzionális nyomtatóba, vagy csak megfizeti a professzionális szolgáltatásokat.

 

A nyomtató előnyei

 - stílusos kialakítás

- kivételes minőségű gyári kivitelezés (fém váz)

- professzionális színes és fekete-fehér nyomtatás

- A2 formátum

- a fotópapírok széles körű támogatása

- 12 egyedi tartós, pigmentált tinta (MBK / PBK / C / M / Y / PC / PM / GY / PGY / R / B / CO)

- áttekinthető kijelző

- kiegészítő szoftver

- csatlakoztathatóság (USB, LAN, Wi-Fi, Wi-Fi PictBridge)

- Az Apple AirPrint, a Google Cloud Print, a Pixma Cloud Print támogatása

 

A nyomtató hátrányai

 - nagyobb méretek

- magasabb ár

- nem támogatja a  tekercses papírt

 

Nyomtatópatronok

Canon imagePROGRAF PRO – 1000 modell 12 db LUCIA PRO pigment festékkel nyomtat, minimális cseppmérettel 4 pl. A tintapatronok térfogata 80 ml. Az MBK/ PBK/ C/ M/ Y/ PC/ PM/ GY/ PGY/ R/ B/ CO tintarendszer 4 speciális monokróm tintát is tartalmaz. A fényképészeti fekete, a matt fekete, a szürke és a fényképészeti szürke révén a fekete-fehér fényképek semleges árnyalattal rendelkeznek.

 

Értékelés

A Canon imagePROGRAF PRO – 1000 modell professzionális fotósoknak vagy grafikus stúdióknak készült. Ezt a modellt olyan reklámcégeknél is használhatják, ahol magas nyomtatási minőségre van szükség. Az ár körülbelül 1200 €. Ez egy magasabb összeg, de arányos a Canon imagePROGRAF PRO-1000 modellel elérhető magas nyomtatási minőséggel.